Отговор: Колко ми харчи климатика - Real Time
[QUОТЕ=rоѕѕwеn;866157]Дa cтe живи и здpaви, мepeтe cи...ĸoнcyмaциитe. Kлимaтиĸa мoжeш дa гo paзбepeш дaли cи въpши дoбpe paбoтaтa и бeз вaтмeтpи. Aĸo тoпли и нe плaщaш виcoĸи cмeтĸи, зa чий ca ти тoгaвa и ĸaĸвo щe пocтигнeш? Bмaниячaвaнe cи e тoвa, aмa cи тъpcитe oпpaвдaниe зa пpeд ceбe cи.[/QUОТЕ]
Оправдание за какво , че се пише по темата ли ? в казармата не те ли учиха първо как се разглабя , сглабя , работи и чисти автомата. Или директно ти го връчиха и викат давай ти си. Щото то при придобиването на нещо повечето пъти работи коректно , но от там насетне от теб зависи. Но всичко е до това дали те интетесува дадена тема , ако не е подминаваш и толкова ...
Цитат:
Първоначално публикувано от
rosswen
Да сте живи и здрави, мерете си...консумациите.
Бих добавил - консумирайте с удоволствие и с мярка.
Цезаре, нормално е в студа да вкарва повече топлина, затова ти се е сторило през този сезон, че не работи като миналата зима.Моите машини определено работят по-добре в студа.
За четири страници имаше само 3 поста с данни "Колко ми харчи климатика". Като ви се пишат глупости си ги пишете в съответните теми "На колко градуса и с колко юргана спите", "Колко мразя да ползвам ватметър, щото той пречи на комфорта", "Червено вино vs бяло вино vs концентрат" и т.н.
Който не иска да ползва ватметър да не пише, има хора които се интересуват при какви външни и вътрешни условия кой модел как работи и колко харчи, темата е за да може ТЕ да се информират, а не да ви четат глупостите! Много ясно, че като си дал торба пари ще искаш да се запознаеш как работи уреда и да го сравниш с други модели, щото може да ти потрябва още един климатик. Ще си направиш сметка дали е по-добре да сложиш изолация, къде и каква точно, дали ще се избият парите, за колко време и т.н. Ако на някой му трябват 4-5 климатика мн ясно, че ще си прави сметката и ще се интересува от конкретни данни...
Който има излишни пари да се хвали в друга тема, тук е за конкретни впечатления... Не отговаряйте на offtopic мнения, щото ефекта е лавинообразен.
После се оплаквате как хората с познания спирали да пишат и да помагат... ами може би им е писнало да си губят времето в четене на глупости.
Всяка седмица по няколко пъти единия модератор, който ви търпи ви прави забележки, вие ще го откажете и него и тогава да се закрива форума, или да се прекръсти на "БАР НАЗДРАВЕ" или "Колко алкохол пиете и колко ви харчи жената".
Да не говоря, че огромна част от вас не поясняват за кой точно модел климатик пишат, в колко голяма стая и при какви условия работят климите и т.н. щото има Балкан разлика. Пишат си хората и се оказва после, че сложили 12-ка в 14 квадрата или 12-ка в 35 квадрата.
Моя климатик за Февруари изхарчи 210 kW/h или 39 лв., средна поддържана Темп 20-23 гр., като последните 2 дни през деня го държах изключен, щото имаше натрупан лед вътре и преливаше малко отзад. Като стана сух студ продължителността и интервала на дефростите намаля (24 мин. дефрост глътва 0.3 kW/h). Самите мн големи отвори за оттичането не бяха напълно запушени, но превантивно го спирах, щото дефростите бяха по нужда и водата замръзва за минути. Той за 8 мин. топи скрежа, но явно гони някаква Температура на външното или заради вятъра или леда 4-5 дена дефростваше по 24 мин.
Понеже видях няколко заледени и тракащи Дайкина, а моя и в момента при +5 гр. като бутна с пръст вътре усещам че има движещ се лед, явно в нашия край нагрвател за тавата си е необходимост...
Стаята е 21 кв., северно изложение в Русе, с остъклена тераса (на която е само 5 градуса по-топло от външната Темп), стара дървена дограма без изолации, 1-ви етаж тухла с мази отдолу и нетоплещи съседи.
MistaMasta, тук условията са същите и нито една машина не в застрахована от замръзване на тавата, колкото и големи да са отворите. При продължителни лоши условия, може просто да го полееш с топла вода, не вярвам с тези отвори да ти се налага често. Все пак, ако решиш да слагаш нагревател, споделяй.
1 Прикачен файл(ове)
Данни от Хитачито, задание 23-24°. Бачка в 30кв, с постоянно отворена врата. Прикачен файл 26638
Мдааа,вчера беше идеалния "зимен" ден за измервания +18 във Варна.
Миналата година Януари и Февруари 469лв. Тази 472лв.
Била мека, а?
Ще усетиш следващата колко ще е мека,като как Гинка ни обясни коп-а на климатизаторите как са се влошили.
Мнението ти по темата ли е?
Метла?
Цитат:
batbojko
по принцип не е зле да уточниш за какво е тая сума?за варене на компоти(колко казана примерно ,ползване на чушкопек;)и т.н)п.с.-сред нас няма много екстрасенси:lol:
И какво не ви е ясно? Става дума за:
Активна енергия Дневна
Активна енергия Нощна
Акциз
Достъп до разпределителната мрежа
Достъп до електропреносната мрежа
Пренос през разпределителната мрежа НН
Пренос през електропреносната мрежа
ДДС
Студа пак дойде,започвайте да гледате ватметрите.:Drinks:
Пак леден дъжд сутринта в Плевен.
Цитат:
VanDan
Пак леден дъжд сутринта в Плевен.
Тук беше нощес, явно някой кабел е понатежал - в половината град спря за няколко секунди тока.