Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.
Благодаря за отговорите и в частност на по подробния на dgenov :bravo !Избора май ще е между LD-то и LGC-а ,само ме притесняват многото оплаквания за пукането на пластмасите и по-шумните външни тела на Fujitsu, все пак стаята е всекидневна ,но я ползвам и за спане angel
Нито едното,нито другото са чак толкова силни
Цитат:
Първоначално публикувано от fozyto
Мили хора,
Съжалявам, че първото ми мнение е въпрос, но ми е необходим спешен съвет от хора, които разбират.
Каква е разликата между следните модели климатици:
Toshiba RAS-B 13 SKVP-E - Daiseikai
TOSHIBA RAS-13SAVP-E
В магазина ми обясниха, че съществена разлика нямало, само дизайна на вътрешното или външното тяло.
Помещението, което ще отоплявам е около 33 кв. м. при височина 2,60 м.
Имам бебенце на 3 месеца - предполагам, че това също е от значение при избора на климатик.
Кой от двата бихте предпочели? Моля, ако някой знае и по-добри алтернативи в този ценови диапазон да ги сподели.
Ще съм Ви благодарна много! :god
Здравейте отново!
От 2 дни сме с монтиран MITSUBISHI SRK 63 ZE-S1. Надявам се изборът ни да е добър. Монтажът беше доста сложен, защото съпругът ми искаше да се монтира на точно опрелено място - наложи се да използваме автовишка...
Благодаря на всички за помощта!
Цитат:
Първоначално публикувано от jori
Нито едното,нито другото са чак толкова силни
не ме отчайвай
bold, jori май имаше предвид шумовете на Fujitsu :) Не отговаряше на теб.
Имах предвид пукането и шумните външни тела на Фуджицу.
Цитат:
Първоначално публикувано от smoky
Благодаря за отговорите и в частност на по подробния на dgenov  :bravo !Избора май ще е между LD-то и LGC-а ,само ме притесняват многото оплаквания за пукането на пластмасите и по-шумните външни тела на Fujitsu, все пак стаята е всекидневна ,но я ползвам и за спане  angel
Че са леко-по-шумни се отнася за LCC както ти казах по-горе компресора е доста форсиран и от високите обороти ... в 12 LGC ти гарантирам че няма никакви вибрации на външното тяло(без тампони) нито пък пукания на вътрешното(имам такова и да е скръцнало съвсем леко няколко пъти за 2 месеца) - в тая посока има подобрение! Само да те предупредя предварително - да не кажеш после че сме те излъгали: при тръгване/спиране на компресора се чува преливането на фреона при къс тръбен път(принципно на всички клими се чува). В ръководството пише че при тръбен път ПОД ТРИ МЕТРА-могат да се се чуват технологичните шумове в повечко - нормално е. При мен няма къде да ми се веят тия три метра, дойде ми под метър - и тия шумове се съгласих с тях и не им обръщам внимание(чуват се само при абсолютна тишина в стаята). За LD нямам "на живо" наблюдения - да каже някой който има такъв.
П.С. снощи(от 19 до 23 часа някъде - после го спираме за сега) специално го слушах (с едното ухо) - засяках го да скръцне само веднъж, и то съвсеееем леко. Просто си тръгва-спира-тръгва никви пукания няма - гарантирам!
Цитат:
Първоначално публикувано от deian
bold, jori май имаше предвид шумовете на Fujitsu :) Не отговаряше на теб.
Sorry
мен шумове не ме притесняват само да направя добър избор
80 куб.м за това помещение ти трябва малко повечко мощност добър вариант е Fujitsu-General 14LC за другото помещение добър вариант е fujitsu-general 09LD или виш daikin със същите мощности
Борбата с пукането се решава по 2 начина,софтуерно и механично.Старата Мидейка я пръснах на части и подложих филц между детайлите които пукат.Тялото в следствие на температурното удължение мърда до 1 мм и няма как да не се чуе триенето между топлообменника и корпуса.С филца проблема изчезна.Не мога да кажа същото с звуците при начало и край на рзмразяването като пускане на вода в тоалетно казанче са....
Софтуерно проблема производителите го решават ,като не позволяват рязка промяна на температурата в вътрешното тяло.Така деформациите са минимални и не предизвикват пукане.Това говорим за режим ауто.На фул мощност и саньото пука ако е студено в стаята и го набримча..
Каквато и марка да е климата,щом не е гаранционна се отваря и спира да пука по гореописания начин.Лепенки с филц се продават на много места и не са скъпи,а комфорта ве4е е друг.
Е успокоихте ме :ole Ами могат ли с дистанционното да се движат и хоризонталните пластинки за направлението на въздушната струя? Никаде не намерих инфо за това?
Цитат:
Първоначално публикувано от smoky
Е успокоихте ме :ole Ами могат ли с дистанционното да се движат и хоризонталните пластинки за направлението на въздушната струя? Никаде не намерих инфо за това?
Така като питаш се получава недуразумение(кои пластинки какви са)
1. тези които са ХОРИЗОНТАЛНИ(на горе/на доло) се движат на ауто + от дистанционното на ВСИЧКИ климатици
2. тези които са ВЕРТИКАЛНИ(на ляво/на дясно) се движат от дистанционното само на някой модели(луксозните предполагам), ръчно на ВСИЧКИ
Режим Двойно реене
"Вградени подвижни автоматични жалузи равномерно разпределят въздушния поток в хоризонтална и вертикална посока." Това го има в сайта на Булклима за 12LGC ,за 09LD го няма -това имах предвид, дали може да духа на ляво и на дясно!? За нагоре-надолу знам че може!
До колкото разбирам, НЕ могат!