Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.
Може ли за малко помощ?Кажете за подходящ инвертор(около 1800-1900лв) за 58 куб. стая в къща след ремонт.Одобрявате ли тези мои варианти и кой от тях си заслужава?Искам студеното време да не ме притеснява,може и вие да ми препоръчате някой модел.
Mitsubishi SRK 35 ZGX-S има ли разлика с Mitsubishi SRK 35 ZG-S
FUJITSU GENERAL - ASYB 12LD plasmа
DAIKIN - FTXS/RXS 35G - DAIKIN - FTXS/RXS 35 D
djsmiley
Всеки от тези:
Mitsubishi Heavy SRK 35 ZGX-S
FUJITSU GENERAL - ASYB 12LD
DAIKIN - FTXS/RXS 35G
ще ти свърши работа.
От ZGX до ZG има доста голяма разлика в COP. FTXS35D недей взима, FTXS35G го превъзхожда.
Към избора ти ще добавя и:
Toshiba RAS-B13SKVP-E.
Mitsubishi Electric FD35VA
RM това http://www.bulclima.com/bg/product/2...erter-em-.html би ти свършило работа но надхвърля малко бюджета ти другия вариант е http://www.bulclima.com/bg/product/1...erter-em-.html но пък когато отваряш малко ще го зориш не че няма да стопли просто ще е кажи речи на ръба
Здравейте TIMBERLAKE ,
благодаря за предложението.
А за някоя подходяща Toshiba не мога ли да се вместя :)) Четох чудесни неща във форума.
Ако имате време, кажете ми за моя случай каква номинална мощност е необходима?
Благодарности на Deian за помоща! Вярно ли е,че от тези трите Mitsubishi е най икономичен и се държи най-добре при минус 15 градуса?
Спорен въпрос е. Всички са добри. Дайкина и Мицубишито са горе-долу еднакви по параметри.
Тошибата и Mitsubishi Electric даже са с малко по-висок COP от другите.
Общо взето всички са много добри и няма да съжаляваш!
RМ както описваш двете помещения са ти нужни около 5.7, 6.0 KW тошиба с тези мощтности за тези пари няма затова ти предложих General защото като цена и качество най много ти пасва успех в избора
Труден избор след като всички горе долу са с изравнени характеристики,но все пак трябва да избера само единия от тях
разликата в копа между 35ZG-S и 35ZGX-S е толкова мижава че реално я я усетиш в сметката за тока я не.....но като идеш да го купуваш втория ......ще я усетиш осезаемо с 600лв в повече....ти си сметни кога ще си избиеш парите ...точно никога....
RM, обмисли варианта за две машини - хубава за хола и някаква за кухнята. Защото за общото им отопление ти трябва мощен климатик, от който няма смисъл ако работи почти само в хола. Как са свързани помещенията? Ако е с врата, трябва да е насочен точно срещу нея. Помисли възможно ли е такова разположение и колко често ще отваряш към кухнята да се стопли или постоянно ще си я топлиш.
ако има възможност с един ще е по добре защото ще даде пари за един монтаж не за 2
И ще топли 17 кв.м. с 16-ка през повечето време...
не му пречи аз предложих 14-ка междодругото като оптимален вариант
Привет на всички във форума.Много нещо изчетох тия дни за отопление с климатик.След всички препоръки се спрях на 12-ца.и по специално на следните:
Mitsubishi Heavi SRK 35 ZGX-S
Mitsubishi MSZ35 VA
Toshiba RAS-13SAVP-E
има и един Daikin S25HTRS Ururu Sarara,но ми идва много нанагорно цената му
и тия дни ми препоръчаха Sharp AY-T25 SV за него ми казаха че вкарва свеж въздух отвън.
Моля за помощ на кой да се спра,а ако знаете и някой друга марка или друг модел ще се вслушам в съвета.
Благодаря,пишете :help
Mitsubishi Heavi SRK 35 ZGX-S
Този модел наистина доста се спряга.И аз мисля че може да бъде моя избор!