Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.
Наслагал съм вече доста и нямам клиент,който да се е оплакал.По-скоро обратното-имам и случай да се махне Мидеа 24 инв. и да сложа FTYN 50-клиента казва,че няма място за сравнение ,в полза на Дайкина разбира се,като шум,ефект при отопление и разход на ток.Аз лично не съм чувал по-безшумно външно тяло на конвенционалка с такава мощност.И както jori каза по-горе,не прилича много на такъв.Има само 4 жила в оперативния кабел и огромна платка,колкото на инвертор,отвън.
Моля,ако някой от колегите има по-ясни наблюдения за този модел,да ги сподели.
Той си е инвертор.Ако погледнеш сервизното ще разбереш.Суинг компресор,инверторно управление,всичко е едно към едно с инвертора.Същото е и на 60-цата.
Цитат:
Първоначално публикувано от jori
Той си е инвертор.Ако погледнеш сервизното ще разбереш.Суинг компресор,инверторно управление,всичко е едно към едно с инвертора.Същото е и на 60-цата.
Не разбрах - всички модели от серията FTYN ли са така, или само 50 и 60?
Само питам като се развали нещо по платките след година две и този модел го няма кво правим?
Какъв е проблема? Това е европейски Daikin! Нима казваш, че за тях няма части? :yikes
Ами има я тази игра модела не се прави сори сложи си нов. Това е бил одговор към един човек с хитачи на 3 години.
Доколкото знам, Дайкин осигуряват наличие на части за моделите си още N години.
да се повреди след година - две..., да няма части.... да не говорите за нещо друго.....
Цитат:
Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Само питам като се развали нещо по платките след година две и този модел го няма кво правим?
Велев, уважавам познанията ти като човек който се занимава с климатична техника, но е редно да си замълчиш когато няма какво да кажеш. Какво предлагаш? Да слагаме мидеа вместо Дайкин ли? :-memnon А да сръвняваш Хитачи с Дайкин :)) ....това не го приемам на сериозно!
FTYN 50 и 60 се водят конвенционални машини, но са от така наречените 3- стапенни инвертори. Оборудвани са с електроника за инвертор, компресора е правотоков- 3 фазен и има плавен старт.......Разкошна машина за цената си!
Не ме разбирайте погрешно аз несъм казал че не е хубав климатика подобен модел има при митцубиши. Просто пролема е при дефек на която и да е екзотична марка.Една от причиние да предлагамередимно мидея е точно това че е дуракоустоичва и рядко се е случвало да поръчаваме части но никога не е имало одговор няма го това което търсите.
Ако Дайкин е екзотична марка,то Мидеа тогава какви са... :))
Не знам кое е смешното, но си е прав.
Кое по-лесно се намира - странично огледало за Голф 3 или гърне за Майбах? :)
BornToDrink -работих преди години с Магнум Д и нещата изобщо не бяха така розови с частите.Чакали сме по месец,наскоро някой клиент се оплака същото за вътр.платка.Аз работя сега с Дайкин и имам уверение от вносителите,че ако се наложи-примерно свалям цялото тяло,слагам ново със старите ламарини заради серийния номер,и си го ремонтирам на спокойствие в сервиза си.Добре за клиента,добре за мен,най-добре за имиджа на марката.Е,за година още не се е налагало да сервизирам Дайкин,и дано да е така занапред.
А за Голфа-гаджето кара двойка и от месец търся карбуратор по автокъщи,морги и форуми.Няма и това си е .За Майбаха при техните цени на ръце ще ми го донесат гърнето,с гаранция.