...какво тъпо парче съм.
Дойде време за отопление и аз "врътнах" машинките на отоплителен режим. Това..преди време, де.
Всичко хубаво, до преди 2-3 седмици, когато по-серозно застудя. Бе работят, няма проблем уж.....ама нещо повече от 20-21 градуса не щат да откинат. Не, че не ми стигат ама..
Гледах, врътках вентилатори, градуси - Тц! Взех даже и да се замислям.......източване, тест, зареждане с точно количество, па да видим. Жена ми все реве, че не и е достатъчно топло и тва ли са ми хвалените Тошиби, а аз все и викам, че е нередовна. Не съм най-големия лаик в това отношение, ама взех и аз да давам заето.
И един ден и мен ме тресна ябълката по главата, та погледнах клапите. Ми да! Пернал съм ги вертикално надолу и тъй-като под всички машини има по нещо /къде по-ниско, къде по-високо/, явно се получава ефекта на "късия" обмен.
Само 2-3 позиции мръднах - коренна разлика! . В дневната специално за няколко часа не се живееше.
В спалнята, посред нощ ставах да намалявам и да се събличам.
Та...такива работи. Като се замислих, явно "по дифолт" съм ги обърнал жалюзите максимално надолу /на 90 градуса/, при превключването и се чудя бая време къде е ключа от палатката.
Извод - гледайте, понякога някой "проблем" може да се окаже супер елементарен.