Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
InternetZombie, няма как да стане просто тая работа - моделите са стотици, да не кажа хиляди. Който иска да си гледа за конкретен модел да търси на тоя сайт: http://www.promotelec.com/default.aspx КОПа тая лаборатория го мери на -7° и е около 1.8-2.2, има редки изключения при които отива към 3 че и отгоре и много рядко пада до 1.6
П.С> на мен пък ще ми е много интересно на "по-неизвестните марки" какъв е КОПа при -7°, обаче въпросната лаборатория не ги включва в тестовете - защо ли?
Да знам, че моделите са стотици, но имам предвид да се вземат данните на последните модели(9 -ки и 12-ки понеже са по-масови) на по-горе изброените от мен марки климатици! Все пак благодарско за линка, още сега ще го прегледам!
Нещо май си объркал линка - излиза ми на някакъв чуждостранен език и нищо не виждам да пише за климатици!!! :)
InternetZombie :)) точно това е сайта!
http://www.promotelec.com/produits/l...RO-1080-28.xls
П.С> има и други таблици, ако ти се занимава да вадиш ... пак са си доста. По лесно е да се питаш за конкретен модел или сам да си гледаш. И аз преди време ме метнаха да ровя два часа докато ги набарам тия таблици :-memnon
Цитат:
Първоначално публикувано от dgenov
InternetZombie :)) точно това е сайта!
http://www.promotelec.com/produits/l...RO-1080-28.xls
П.С> има и други таблици, ако ти се занимава да вадиш ... пак са си доста. По лесно е да се питаш за конкретен модел или сам да си гледаш. И аз преди време ме метнаха да ровя два часа докато ги набарам тия таблици :-memnon
Да те питам тогава ти като по-вещ от 12-ките (25-35 кв.м.) на марките - Panasonic,Daikn, Fujitsu и Mitsubishi кой може да се опре на Sharp AY-XP 12 FR ?
Преди си бях дал мнението за моята машина и бях казал, че нещо не ми харесва топлината в стаите.
До скоро поддържах температура 28-29 градуса и се оплаквах, че ми е студено и много от момчетата тук ми се смееха.
Много пъти дори си слагах ръката под жалузите да усетя струята и ми се струваше, че много слабо духаше.
Един ден нещо ме загложди отвътре и се сетих за филтрите.Качих се аз на един стол, повдигнах капака, и какво да видя...едвам се задържах на стола направо лошо ми стана, когато видях, че филтрите бяха напластени с прах...ама прах да ти види окото!!! Свалих ги, почистих ги с прахосмукачката (направо светнаха) и елате да видите сега за какво става въпрос.Така се раздуха, че ще ми отвее главата още малко и топлината стана съвсем друга! Е, сега вече и аз мога да ходя по къси ръкави вкъщи на температура 21-22градуса.Горкото ми добиче, чак жал ме хвана като съм разбрал как съм го изтезавал .Като идваха вкъщи да ми го монтират техниците ми казаха, че тези филтри се сменят на 6 месеца и аз спокоен братче...
Те се сменят и на 2 години, ама се чистят през 2 седмици или се поглежда дали са замърсени и тогава се чистят! Аз си ги и мия с водичка и сапунче (тия мрежестите де).
Иначе моя има уж лампичка за замърсен филтър и уж светвала на 2000 ч или на 1000 ч работа, ама досега за 5 месеца само 1х светна... И не разчитам на нея!
:)) да разбирам че си "подържал" температура на дистанционното 28°-29° а не в стаята - както твърдеше? Радвам се че си измил филтрите и машината вече от зададени 22° ти държи в стаята 22° - така е при всички "бели" климатици. А филтрите се сменят на ... в зависимост от филтъра има срок за изхабяване на активното вещество(на 3 месеца на 6 и т.н.). За мрежестите обаче не съм срещал никъде да имат ограничен по време експлоатационен срок - на една пластмасова мрежа какво да и се износи?
Благодаря ти за оценката, но си ме надценил :Drinks: От климатици се интересувам(съвсем слабо) като потребител на такива. Все пак ще си кажа мнението за Шарпа съдейки само по инфо от интернет:
- марката ми се струва екзотична и не бих заложил на нея
- дизайна много ми харесва
- параметри горе доло в норма
- цената му към днешна дата е леко височка
- "кой може да се опре" - в какъв смисъл? На кое да му се опре? Параметрите мощност и КОП са умерени. Конкурентни машини доказано надеждни(не казвам по-добри) 2007ма - Фужитсу 12LCC(по-евтина, по-мощна); Фужитсу 12LD(на същата цена, по-мощна), 2008ма - Фужитсу 12LGC(по-евтина, на същата мощност). От другите марки няма да цитирам модели - общо взето "на хартия" модела ти е съвсем приличен японски инвертор от нисък до среден клас може би. Всяка от марките които си посочил има по един-два-три модела подобни на Шарпа че и по-добри. Който и да беше взел е почти все тая, със здраве да те топли дълги години :Drinks:
П.С> Шарп междудругото са яка фирма, имаме "на село" все още работещ перфектно TV21инча-стерео(фабрично на 100-250волта) купен в зората на демокрацията :bravo точно заради плуващото напрежение по селата - не е мръднал!
здр!може ли един въпрос?климатикът ни спря да работи на режим отопление!каква може да е причината?сериозен ли е проблема?климатикът е ОСАКА CH-12-JS.помогнете!
Дай повече информация за проблема. Как така спря?
Искам да попитам,възможно ли на дайкин FTXS-G допълнително да се постави плазмен филтър.Дано не ви се стори смешно но нямам си и понятие от клими. :081:
Не става,трябва да има възможност да се управлява от платките.Би трябвало да се продават като отделно устройство,но не знам къде точно.
Купи си отделен озонатор, мисля че не може в климатик лесно да се сложи! Изключение може би правят някои модели на LG, дето си имат електрониката и копчеот на дистанционното за плазмата, но самият филтър не е сложен, но и тук не съм 100% сигурен!
Един етаж над мен монтираха климатик който капе върху моя(MHI SRK 35 ZG - S).Ще се окаже ли проблем това за моя климатик и ако е ДА,какво трябва да се направи?
Голям,ще заледява твоя..Или съседа да си изведе конденза встрани,което е по-трудно ,или ти да преместиш твоя,или да му направиш козирка.
djsmiley Да ще се окаже. Слагай капак над климатика докато все още не се е счупила перката. Моя е от фирма от тия за дограма. Две парчета от алуминиевите дъски които са за перваз-25см.. Режат им се от единия край ъглите ,съединяваш , нитоваш . Имат и едни алуминиеви под формата на винкел , слагаш и от тях за здравина и да не подлизва. Виж в един от постовете ми за проблема.
Хващаш с видии за перваза на прозореца и от горния капак на климатика с две Г-образни планки .
МНОГО ВНИМАВАЙ С ВИДИИТЕ КОИТО ЩЕ ХВАНЕШ КАПАКА НА КЛИМАТИКА ЗА ПЛАНКИТЕ. ПРИ МЕН СЕ ОКАЗАХА КЪСИ И ГИ СМЕНИХ, АКО СЛОЖИШ ПО-ДЪЛГИ ЩЕ ОПРАТ В РАДИАТОРА ИЛИ НЕЩО ДРУГО.