Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
Пак съм в играта и вдигам мизата на 1500 само за климатик без монтажа /да живеят банките/ и се колебая между два климатика, PANASONIC CS/CU-E12HKE и Fujitsu General ASHA 12 LGC, във форумите хвалите повече фуджису но пък панасоника има по голямо топлоотдаване 4,8 kW срещу 4,0 /поне на книга/, моля дайте съвет. Няма да се ползва при големи минусови температури, но искам кадърна машина за да нямам ядове
Цитат:
Първоначално публикувано от zaqza
Като се рових в интернет попаднах на
ТОВА http://img99.imageshack.us/img99/2756/daikin.jpg
Названието му е BRC230Z8 , като с него могат да се контролират 8 помещения.
Видях че има и модел за 4 помещения.
Та въпросът ми е какво е това ?Според мем с него се управлява климатизацията в цялото жилище.
Има ли го в България , защото Google мълчи като партизанин :)
Това контролер за управление на многозонален климатик daikin. Доколкото знам има такива неща в България но за мулти сплит климатици, които пак са с няколко зони. Всяка марка си предлага собствен контролер, който управлява зоните.
Лошото е че все още не сме дорасли да слагаме климатици на целия апартамент и рядко се използва поне в България.
Fugitsu-18-ка-подово-таванен-НЕинвертор-ПИТАНЕ
Колеги,ако някой знае до колко метра тръбен път е зареден такъв климатик и колко се дозарежда на метър над нормата.Фреон-410.Климатика е на 3-4год.Благодаря на всички.
Имам сервизно за инверторни подови.Дават ги до 15ия м без зареждане . След това от 15ия до 20ия м по 20 гр/м .
gogaresko а има ли възможност да се монтира така че да духа към двете стаи?В момента 12LGC като цена и качество е без конкуренция сам реши дали да вземеш панасоникa който колкото добре работи толкова и добре се чупи като цяло.Имам случаи хора с по 2-3 климатика в рамките на 1 седмица се скапват всичките но имам и такива които са много доволни!На скоро имаха модел и с дефектни компресори та при тях е 50 на 50 или ше го уцелиш или ще трябва да го исхвърлиш.Аз лично от 3 години насам панасоник не искам да видя.
Трудно да кажа невъзможно защото трябвада се сложи в коридора, а става въпрос за стандартна панелка панелка и там има нища с вграден гардероб. Относно климатика вече твърдо съм се спрял на 12 LGC fuji или fujitsu.
Fuji,Fujitsu,General е едно и също избери фирмата в твоя град която най-качествено монтира и си изпълнява задълженията като сервиз.
аз съм от Габрово и тук двете фирми са Домклима - Fujitsu и Биоклима - Fuji ше поразпитам и ще действам. Мерси за съвета :)
Заложи на fujitsu защото fuji са с много лош сервиз.
Цитат:
Първоначално публикувано от TIMBERLAKE
Заложи на fujitsu защото fuji са с много лош сервиз.
Напротив.С Темпекс няма никакви проблеми ,докато с Фуджицуто и вече безброините му вносители не се знае кой е точния сервиз.
lavsho извинявай пич ама за една каналка чаках 4 месеца за платка това ако е сервиз.....
Пък и дават 2 години гаранция.
Бе каквото и да си говорим с general е най-добре относно сервиза!!!Един вносител 3 години гаранция 10 дена максимум съм чакал за каквото и да било.
Че то по тая логика LG е най-добре!!! Един вносител - те сами си внаят климатици към дистрибуторите. Дитрибуция на резервни части един ден след заявка до 5 часа.
Разбира се това последното към София, ако там няма наличност от резервни части там.
И как разбра,че LG имат само един вносител ???
LG ги внасят и магнум и роял и кой ли още не както и да е не разбра какво исках да кажа