Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
Здравейте на всички, предстой ми покупка на климатик, ще отоплявам помещение 40 куб. м. с ПВЦ дограма и изолация.
От фирмата за климатици ми предложиха 3 модела и сега се чудя кой от тях да е
1. DAIKIN FTX 25G
2. Fujitsu ASYA 09 LGC
3. GENERAL ASHA 9 LCC
Кое ще е по-доброто DAIKIN или Fujitsu-General и ако е Fujitsu-General старият LCC или новият LGC модел.
Благодаря предварително.
LCC е по-добрия избор.Но аз лично бих заложил на по-скъпия ( с малко) Daikin FTXS 25 G.Висок КОП и мощност,екстри като сензор за присъствие ,седмичен програматор и т.н.Просто класика в жанра...
И трите са добри и горе-долу на едно ниво и цена но за мен първо Дайкин после Дженерала и накрая Фуджицуто.
За 800-900 лв ще си сложиш от новите Мидеи и ще ти останат пари да се почерпиш.
там е работата на баща ми са му предложили някаква мидея (нямам идея какъв модел) за 800лв с монтаж...но реших да се поровя малко,пък и да додам някой лев.нещо икономично исках и да върши работа но явно ще трябва да се простя с още някой лве за целта :)
Fujitsu е с по-висок СОР от Daikinа и първоначално се бях насочил към Fujitsu ASYA 09 LGC все пак е по-нов като модел но сега нещата май отиват към Daikinа, а Daikin FTXS 25 G ми идва малко скъпичък но наистина е класика.
Kai, разгледай темата за японките 2ра ръка. Мидеите са бюджетно решение. Но хората без предрасъдъци предпочитат друго.
Ами разгледай тогава този модел на Midea MSV1-12HRN1 - икономичен и на добра цена (с много екстри).
А пък GENERAL ASH12UB е отличен (че и марков) и под 1000лв. с монтажа.
И двата модела са много добри според изискванията ти.
Като ти е скъп FTXS, вземи си LCC. То е по-хубаво от FTX според мен. Към 9LGC имам резерви.
Fujitsu ASYA12LGC. Трябва ти съвсем мъничко да се напънеш, не е скъп. В противен случай марков конвенционален като Daikin FTYN35G или Fujitsu ASY12USB. Или пък втора ръка - има страхотни машини вече от 2005-2006 година, просто трябва да се търси, пита и да не се избързва.
Ако е спалня, вземи Дайкина, ако не е - LCC- то
Цитат:
Първоначално публикувано от vclima
Ако е спалня, вземи Дайкина, ако не е - LCC- то
Спалня е може би имаш предвид че LCC-то е по шумно ?
след известен дебат с родителското тяло мисля да се спра на Fujitsu ASYA12LGC .Ще пиша подробности като установя дали тукашните фирми в Монтана могат да ме снабдят с него и отзиви при евентуалната му покупка за работата :)
И субективно струята му на мин.скорост на вентилатора е по-силна и дразнеща от на Дайкина.
Цитат:
Първоначално публикувано от Kaar
Под "по-разумно" ако разбираш по-евтино, но все пак ефективно - мисля че един GENERAL ASH12UB ще се справи отлично, за по-малко от 1000лв. с включен монтаж.
Къде го има този модел на тази цена, и то с в ключен монтаж?