Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 17 от общо 17

Как да отоплявам 2 етажа?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,302
    #16

    Re:Как да отоплявам 2 етажа?

    Според мен отоплението на апартамент със 160кв.м. няма как да е евтино.Просто и да не искаш трябва да избереш имежду всички злини най-малкото зло.Не виждам вариант при който да се топлиш и да ти плащат зариди това че се топлиш.С климатици ще е на евтино отоплението, но с комбинирана система(алтерма) според мен ще е най-комфортно и приятно, акто според мен е задължително да имаш и вътрешни климатични тела тъй като радиаорите няма как да те охлаждат лятото( и то при това глобално затопляне).имаше едно момче от форума сложил алтерма без вътрешни климатични тела и пробвал лятото да се охлажда с радиаторите, обаче както той писа при разлика повече от 5 градуса между вътршна температура в стаята и зададена по радиаторите се образува конденз и под тях стават локви с вода от конденза .Та и той се беше засилил да слага климатици за охлаждане.Сега като си помисля че една колежка плати 18 000лева за термопомпа на вода за къщата си с обещанията на фирмата, че ще я охлажда през лятото с радиаторите ми става доста весело . Ама то не трябва да се доверяваш на всичко което чуваш от техници и фирми защото те са движени от своя интерес и когато той вземе превес над коректността и истината страда клиента.

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2009
    Мнения
    71
    #17

    Re:Как да отоплявам 2 етажа?

    Да, вярно, трябва да се избере най-малкото зло.
    Посленото решение което взехме е: с отделни климатици. Ще се купуват по отделно, не всички на куп.

    Преди малко се върнах от магазина, цената на Fujitsu ASYA12LG е 1200лв. + 150лв. монтаж, това в Габрово в най-известната фирми за климатици тук. Няма да им правя реклама. В ругата фирма цената беше 1360 с монтаж, като и в двата варианта се заплаща допълнително годишна профилактика.

    Темата беше полезна за мен, дано и на някой друг!

    На отзовалите се -

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

  1. Отговори: 12
    Последно: 29-12-10, 19:31

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе