Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 30 от общо 30

Климатик за вила

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2007

Re:Климатик за вила

slavi7, тъй като вече имаш изградена отоплителна система, ориентирай се за бюджетно и практично решение на проблема - инвестиция, която ще ползваш примерно в рамките на първите 24 часа, след което продълажаваш на основното отопление.
    В този случай, най разумно е, ако ще използваш климатик - да бъде колонен тип Midea 24-ка.
    Относително евтино и сравнително надеждно решение, с приемлива за случая консумация на ел. енергия.
    Такива модели са Midea MFJ-24AR, CFU-24HHAB, MFS2-24AR.

2.  

3. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от slavi7
    Газов калорифер не сме обмисляли като вариант. Поразрових из нета и на първо четене не е подходящо решение. Предпочитат се газови конвектори (заради изгорелите газове), но те пък са с доста по-висок разход.
    Не знам къде си чела за високия разход - газовите конвектори имат КПД около 85%. Е, разбира се при газовия калорифер е повече, защото изгорелите газове остават в помещението, ама не мисля, че някого това му харесва. Един газов конвектор струва 400-500лв и има мощност до 5кВт. Можеш да вземеш дори 3бр за определения бюджет. Ако се пуснат 2-3 да работят успоредно с камината, тая вила ще стане баня просто за минути, пък после си оставайте само на камината.

4. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Аз продължавам да мисля че не е необходимо да се купува допълнително отопление.Источника на топлина го има вече и ефективноста на камината може да се подобри значително с изграждането на въздуховоди...ако има начин разбира се.

5. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Зависи колко е мощна камината - останах с впечатление, че няма запас от мощност за "ударно" затопляне. Такива вили е много трудно да стоплят първоначално със стандартното отопление и си требе допълнителна мощност за да се темперира.

6. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от KonanVarvarina
    slavi7,независимо какво ти говорят ясновидците от клуб Климатик, единственото нещо което може да ти помогне в конкретният случай не се нарича климатик според мен,а топлоизолация.
    Прочети и се замисли над това:

Важно е внимателно да си помислим преди да вземем решение как да отопляваме дома си. Неправилният избор може да се окаже скъпа грешка. За да определим според нуждите си най-добрия начин за отопление, трябва да се запознаем най-общо с проблема. Ефективната и икономична отоплителна система е нещо повече от добър отоплителен уред. Тя е отоплителен пакет, който винаги включва: - изолация на таваните, стените и подовете - изолиране на теченията - топлинно ефективни дограми и покрития на прозорците -обособяване на помещенията за живеене и спане (т.н. групи ден и нощ) - подходящи и ефикасни отоплителни уреди

Konane според мен ти ПАДАШ ОТ МАРС.

Изрично по-горе казаха, че ще бъдат на ВИЛАТА по няколко дни от месеца(между 3-10 дни зимата)

Лазаре- стига с тия реклами на газови уреди, аман, аман и от критики те ти към климатиците.Почти препоръча да си направят оркестър от газови горелки на ВИлата, а кой ще плаща?За твое съжаление климатиците са по-изгодни от всякакви газови уреди, когато става въпрос за отопление и сравнение ефективност/цена/икономия.

7. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

justify, къде видя да критикувам климатиците? Сънува ли чадо или параноята те гони ? Предложил съм просто, евтино и ефективно решение на проблема на авторката на темата, без ни най-малко да оспорвам или критикувам останалите решения. Кой ще плаща - ами естествено който поръчва музиката . За половин-един час разликата в цената на изгорения газ и изразходваната ел.енергия ще е толкова малка, че изобщо е немислимо да се смята за изплащане на инвестиции за голям и скъп климатик, които ще са няколко пъти по-големи, без гаранция как ще се справи при евентуално ниско напрежение (каквото често е по вилите) и при минусови температури. Едно е да отопляваш стая от апартамент с климатик за 1500-2000 лв, при положение, че всички съседни помещения са отопляеми, друго е този климатик да сложиш да отоплява една вила, която не е чувала за топлинка от 1 месец. Съвсем пък е друго да препоръчваш нещо, с което нямаш опит! Не ставай отново смешен моля ти се! Ама к'во ли ми пука!

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

На 1 януари 2000 година заминахме за една седмица в Мелник и имах неблагоразумието да спра климатиците вкъщи защото на самата нова година времето беше меко. На първи януари падна сняг, изясни се и температурите паднаха много. Цялата седмица максималната температура не се беше качвала над -3,4*С. Тогава живеехме в къща с дебели тухлени стени, но без изолация. Когато се прибрахме в стайте беше няколко градуса над нулата. Освен климатиците трябваше да пусна и радиатор за да си отопля дома. Няколко дни климатиците бачкаха на макс. Имаме същият проблем с отопление на вила през зимата когато се отида само по Коледа и Нова година, с климатици не става. Освен тях се пали и камина и яко дърва.

10. Member
    Тук е от
    Dec 2007

justify,ако е удобно да попитам в качеството си на какъв си позволяваш да даваш съвети и да препоръчваш конкретни модели и цени.Запознат ли си с проблема, и какво правиш лично ти ако решението което си предложил се окаже една скъпа грешка за която други трябва да плащат.

11. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от kris11
    А дали климатика ще оцелее на вилата след като няма никой ???
    Започна масово дасе краде
    Цитат Първоначално публикувано от chachoto
    .......
    Климатика обръща най бързо въздуха.Можеда се помисли за пускане с GSM модул 5-10 часа по рано
    Вариянти има много стига човек да иска.
    Има решение и на двата проблема, както и охрана и управление на цялата вила - HG07. Управлението и предаването на информацията става с SMS или позвъняване. Който се интересува от управлението и охраната на вили, селски имоти и други отдалечени обекти, нека ми пише на ЛС, за да не правим тук излишна реклама. Описанието и възможностите можете да видите тук: www.uni98-bg.com/right/HG07.doc

12. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

LAzare ако беше чел подред щеше да видиш че на предната страница съм казал:" Ако решиш да слагаш такъв климатик на вилата ти препоръчвам да вземеш и токоизправител, макар, че последните модели мидеи ги рекламират, че работят с напрежение от 160 до 250 волта, както и един предпазител от токови удари и пренапрежение( в него можеш да включиш и по чувствителните ел.уреди да ги пази-телевизор, компютър и други, че последните няколко пъти на мои приятели по вили на нова година им изгорях абушони и други елктронни елементи на музикални уредби и двд системи Що се отнася до това дали критикуваш или не климатиците, то в то като се напише твоето име в търсачката се виждат тези постове, а в тов аотношение гоери и факта, че предлаш три газови калорифера с обща цена цената на климатика мидея Той човека ток на вилата има ама има ли газ или трябва всеки път да мъкне по няколко бутилки в колата за да утолява жаждата на трите газови калорифера.Имам познат който отопляваше 60 квадрата търговско помещение на газ, отказа се и сложи климатик-познай от един път от кое е по доволен и кое е по икономично. Това е писано от теб Лазаре: Аа, ти мислиш да караш котлето на бутилки пропан-бутан и да отопляваш 70м²? Скъпо и голяма хамалогия, не си струва инвестицията. По-добре карай на ел.радиатори. Но щом си взел вече котела... Радиатори и тръби има ли поставени? В банята е неподходящо - има влага, предполага се, че ще пречи на електрониката. Слага се на външна стена и коминът се изкарва през стената. Колкото до "бомбата" - котелът е напълно безопасен и всяка година минава технически надзор. Ако има някаква опасност, това е от бутилките, но всеки от комшиите има поне по една в къщи, без всякакъв надзор, че и 20-30 годишни :default. Ако скоро ще има газификация на входа - има смисъл, ама иначе не виждам такъв.

Конане не работя в сферата н а газовото отопление и климатиците и поради това ако има грешки то те са по -малко от твоите-просто не съм давал толкова съвети колкото ти и това не е свързано с работата ми.Силно се надявам и ми се иска да нямаш недоволни клиенти, а ако имаш такива и те си искат обратно парите да си си взел климатика обратно и да си им върнал парите, вместо да има казваш, че това е нормално за този модел или марка климатици и да стискаш парите или а им предлаш друг климатик с доплащане.
    Що се отнася до това в какво качество виж постовете на Polki в темата подово стенения дайкин и ето един негов цитат :"така казаха и "специалистите", че ще се справи без проблем с помещението - точно и поради тази причина взех този дайкин вместо два нормални климатика за същите пари...."Толкова за специалистите(на тях се доверявам само по отношение на това кой климатик има най-малко повреди и сервиз" и винаги съобразявам дали имат личен интерес и даваните съвети дали ги пречупват през него .

Все пак няма лично отношение към никой от другите съфорумци и Моля да бъда извинен ако съм засегнал някой е непреднамерено.Ако не ме извините молбата остава висяща във въздуха.

Аз няма личен интерес и НЕ ПЕЧЕЛЯ пари от продажба на климатици или газови отоплителни уреди не оспорвам технически познания а единствено се стремя да предлагам разумни решения.

Все пак "Erare humanum est"

13. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Уважаеми justify,
    Ако беше чел подред, щеше да видиш, че газовите калорифери ги отричам, а препоръчвам газови конвектори - приликата е колкото между компютрите и компотите . И съм казал, че с тоя заделен бюджет питащата може да вземе 3 бр конвектори, като всеки е с мощност 5кВт, а не че трябва да вземе три. Може да си вземе 1бр и ако не я удовлетворява времето за затопляне - да добави още. Така или иначе трите са на цената на 1 климатик, а излъчват двойно повече топлина. Никъде не съм казал, че на пропан-бутан ще е по-евтино от климатик, дори напротив - казах, че е по-скъпо, но икономията за половин-един час работа (колкото ще е необходимо за подгряването на вилата) ще е толкова малка, че не си струва да говорим. След това се продължава на отопление само от камината. Колкото до твоя познат с търговското помещение - сигурен съм, че мога да му помогна да си намали сметките на газ, ако ме запознае със случая и да остане доволен и от отоплението на газ . За защитата от кражба - пак си го изсмукал отнякъде, защото всеки може да види, че изобщо не съм споменавал такова нещо. И изобщо - защо трябва да се оправдавам за това, че някой ми приписва всякакви небивалици - не знам
    Основната ми дейност е продажба и монтаж на отоплителни уреди и основно отпление на газ - и какво сега - да се чувствам виновен, че ти не печелиш, а аз печеля от това така ли . Ами ти пък взимаш пари от друго място, откъдето аз не взимам - ми срамувай се тогава и ти . С каквото ми харесва, с това се занимавам, а след като съм се специализирал с отопление на газ, се предполага, че имам някакъв опит, който мога да споделя - ако някой се интересува. Това дразни ли те? Смея да твърдя, че в този случай (със затоплянето на студената вила) има само 2 алтернативи - дърва (още една камина примерно) и газ. Всичко друго е чесане на езици и подвеждане. Пък собственика нека си избира разумния вариант - парите са негови.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Уважаеми justify,
    Ако беше чел подред, щеше да разбереш че не съм търговец на климатици.С тези мои изказвания ако бях такъв наверно от глад щях да умра.
    И изобщо - защо трябва да се оправдавам за това, че някой ми приписва всякакви небивалици - не знам
    Lazar,извини ме за плагиатството...

16. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

В 70% от вилите в който съм бил тока играе толкова много, че компресора няма да издържи! И аз мислех за моята вила, но като падне на 100V и ...

Ако нямате стабилен ток, изобщо не се замисляй за климатик!

17. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Имаше едни модели на ГРИИ бяха май дето издържат на 180 волта

18. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2007

Има и едни, дето издържат и на 100V без трансформатор.....

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. LG K-12AH BIO става ли за вила?
    От nikolaaaay във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 5
    Последно: 08-07-12, 14:58
  2. външна антена (за вила в балкана) ?
    От metesator във форум Аксесоари за телевизори
    Отговори: 10
    Последно: 12-08-10, 18:28
  3. Търся вила под наем в северна Гърция за м.юни
    От daskala_63 във форум Хоби и свободно време
    Отговори: 1
    Последно: 05-04-08, 15:47
  4. Вила Рока - струва ли си
    От lada2107 във форум Хоби и свободно време
    Отговори: 2
    Последно: 15-10-07, 20:48
  5. Отопление на малка вила
    От Lupus във форум Отопление
    Отговори: 3
    Последно: 22-09-07, 20:08

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе