slavi7, тъй като вече имаш изградена отоплителна система, ориентирай се за бюджетно и практично решение на проблема - инвестиция, която ще ползваш примерно в рамките на първите 24 часа, след което продълажаваш на основното отопление.
В този случай, най разумно е, ако ще използваш климатик - да бъде колонен тип Midea 24-ка.
Относително евтино и сравнително надеждно решение, с приемлива за случая консумация на ел. енергия.
Такива модели са Midea MFJ-24AR, CFU-24HHAB, MFS2-24AR.

? Предложил съм просто, евтино и ефективно решение на проблема на авторката на темата, без ни най-малко да оспорвам или критикувам останалите решения. Кой ще плаща - ами естествено който поръчва музиката
LAzare ако беше чел подред щеше да видиш че на предната страница съм казал:" Ако решиш да слагаш такъв климатик на вилата ти препоръчвам да вземеш и токоизправител, макар, че последните модели мидеи ги рекламират, че работят с напрежение от 160 до 250 волта, както и един предпазител от токови удари и пренапрежение( в него можеш да включиш и по чувствителните ел.уреди да ги пази-телевизор, компютър и други, че последните няколко пъти на мои приятели по вили на нова година им изгорях абушони и други елктронни елементи на музикални уредби и двд системи Що се отнася до това дали критикуваш или не климатиците, то в то като се напише твоето име в търсачката се виждат тези постове, а в тов аотношение гоери и факта, че предлаш три газови калорифера с обща цена цената на климатика мидея Той човека ток на вилата има ама има ли газ или трябва всеки път да мъкне по няколко бутилки в колата за да утолява жаждата на трите газови калорифера.Имам познат който отопляваше 60 квадрата търговско помещение на газ, отказа се и сложи климатик-познай от един път от кое е по доволен и кое е по икономично. Това е писано от теб Лазаре: Аа, ти мислиш да караш котлето на бутилки пропан-бутан и да отопляваш 70м²? Скъпо и голяма хамалогия, не си струва инвестицията. По-добре карай на ел.радиатори. Но щом си взел вече котела... Радиатори и тръби има ли поставени? В банята е неподходящо - има влага, предполага се, че ще пречи на електрониката. Слага се на външна стена и коминът се изкарва през стената. Колкото до "бомбата" - котелът е напълно безопасен и всяка година минава технически надзор. Ако има някаква опасност, това е от бутилките, но всеки от комшиите има поне по една в къщи, без всякакъв надзор, че и 20-30 годишни :default. Ако скоро ще има газификация на входа - има смисъл, ама иначе не виждам такъв.
. С каквото ми харесва, с това се занимавам, а след като съм се специализирал с отопление на газ, се предполага, че имам някакъв опит, който мога да споделя - ако някой се интересува. Това дразни ли те? Смея да твърдя, че в този случай (със затоплянето на студената вила) има само 2 алтернативи - дърва (още една камина примерно) и газ. Всичко друго е чесане на езици и подвеждане. Пък собственика нека си избира разумния вариант - парите са негови.