Резултати от 1 до 4 от общо 4

Отопление на малка вила

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Отопление на малка вила

Трябва да се измисли рационално (и икономично) отопление на малка вила. Вилата е на два етажа с по 80кв.м всеки. На първия етаж се намира механа с камина и гараж. На втория - две спални и баня с тоалетна. Идеята е основното отопление да е от водна риза на камината - дърва има в изобилие. Но трябва да има и резервен вариант за нощите или много студени дни, когато камината не гори непрекъснато или не е достатъчна. И тук започват колебанията: Подово отопление или паралелно котле на ток, което да дозагрява водата. Идеята е при отсъствие на хора допълнителното отопление да се пуска дистанционно (GSM управление) преди идване или когато има опасност от замръзване на водната система. Мястото е високо в планината, горещини няма и климатици няма да се ползват. Вилата ще е оборудвана с компютърна система SmartHome, на която могат да се възложат всякакви автоматизации. Ще има и слънчеви колектори за топла вода. Газ в близост няма, няма и да има. Не са изключени продължителни спирания на тока, но ще има малък бензинов агрегат за осигуряване работата на помпите, осветлението и други важни консуматори.
    Приемам всякакви идеи, без оглед на началната инвестиция, важното е после да е икономично, рационално и надеждно.

2.  

3. Senior Member Аватара на Vandal
    Тук е от
    Dec 2002
    Живее в
    https://t.me/pump_upp

Re: Отопление на малка вила

Lupus
    Хвърли едно око на този сайт:
    http://ecopower.bg/products.htm
    Ако нещо ти хареса ми се обади. Те са ми приятели.

4. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Подовото отопление не е много подходящо за вила, понеже е инертно, а за вилата ти трябва топлина на момента. Камината с дърва бързо стопля, тъй че дори не е необходимо предварително пускане на ел.отопление. Но иначе за през студените нощи е добре. Тъй че смятам ел. котлето като добро допълнение към камината с водна риза.

5. Senior Member Аватара на dragozow
    Тук е от
    Dec 2005

Цитат Първоначално публикувано от Vandal
    Lupus
    Хвърли едно око на този сайт:
    http://ecopower.bg/products.htm
    Ако нещо ти хареса ми се обади. Те са ми приятели.
    Като викаш че са ти приятели можеш ли да се сдобиеш с ценова листа,макар и ориентировъчна.Харесаха ми някои неща ама ме интересува и цената.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. LG K-12AH BIO става ли за вила?
    От nikolaaaay във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 5
    Последно: 08-07-12, 14:58
  2. Газово отопление за малка къща ...
    От ocean133 във форум Отопление
    Отговори: 18
    Последно: 31-01-11, 11:30
  3. външна антена (за вила в балкана) ?
    От metesator във форум Аксесоари за телевизори
    Отговори: 10
    Последно: 12-08-10, 18:28
  4. Климатик за вила
    От slavi7 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 29
    Последно: 10-11-09, 00:02
  5. Вила Рока - струва ли си
    От lada2107 във форум Хоби и свободно време
    Отговори: 2
    Последно: 15-10-07, 20:48

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе