Климатик - нов или 2-ра употреба?
Здравейте на всички!
Налага ми се да закупя климатик за помещение 15м2 с височимна 2.5м.Помещението е тухла, дървена дограма , но остъклена тераса - PVC.
Въпросът ми е какъв да е - нов или 2-ра употреба .Мога да отделя до 1300лв-1400лв(но ми се дават 600лв).
Дайте съвет.
Харесват ми :
Климатик Fujitsu General ASH-A12LGC
или
Климатик Fujitsu AS-E22T
Не знам кой да избера, затова и си мисля за климатик 2-ра у-ба.
Просто искам зима и лято да е около 22-25С в стаята.
Ако е коментиран този въпрос някъде във форума,моля да ме извините.
Предварително БЛАГОДАРЯ.
PS
Не продавам климатици и не ги монтирам! :god
Re:КЛИМАТИК - НОВ ИЛИ 2-РА УПОТРЕБА?
Препорчвам ти този Климатик Fujitsu General ASH-A09LGC
Нов или втора употреба трябва ти да си решиш. Като гледам имаш пари и за хубав нов, но и от втората употреба може да се избере модел (внимателно), който да превъзхожда новите сега.
Благодаря!
Обаче за сто лева разлика не е ли по добре да взема 12-ка.
Ами как да избера 2-ра у-ба. като не разбирам!
Ни тако , ни вако!
Препоръчай ми нещо 2-ра употреба! :help
Забрави тази 2ра употреба не ти трябват ядове на зима. Продавал съм и съм монтирал такива.
Цитат:
Първоначално публикувано от zapaden
Благодаря!
Обаче за сто лева разлика не е ли по добре да взема 12-ка.
По принцип не ти е нужна 12-ка, но в случая случайно си улучил, защото 12LGC е по-добър конструктивно от 9LGC (в частност компресора).
Ей това е ТВОЯ климатик:
FUJITSU GENERAL ASHA09LCC
Една класа е над Daikin FTXS25D.
Само дето го няма вече.... А за класата е обратното....
Абе намира се тук-там моделчето, а за класите си е баш така, пък Fujitsu ASHB09LD Plasma си е 2 класи отгоре, но е със 150лв. (с включен монтаж) над бюджета му.
Касап какво имаш против мен и се заждаш? И да беше прочел какво съм му препоръчал. А сетих се ти си секънд хенд мен затова те дразня.
Цитат:
Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Касак какво имаш против мен и се заждаш? И да беше прочел какво съм му препоръчал. А сетих се ти си секънд хенд мен затова те дразня.
Ма не се заяждам бе Зелев! Би ли споделил, с какво замени твоите "боклуци" втора ръка? И разкажи пак, колко си доволен, че скоро не съм я слушал тая приказка... :Drinks:
VeleV.Klima нямам нищо против тебе но това което предлагаш е единствения калпав модел на марката от това ми става ясно че не си запознат изобщо с нея.
Аз бих препоръчал или LC на fujitsu-general или daikina който Vanko предложи горе долу са на еднаква цена и еднакви параметри така че според мен са си еднакъв клас.