Здравейте.Имам един проблем и се надявм тука да ми помогнете малко.Ще се опитам да бъда кратък и същевременно да обясня подробно.Имам гъбарник който тррябва да намеря начин да го отоплявам някак.Опитах на дърва(печка).Постигам желаната температура но въздуха става много сух,а и трябва да се проветрява.Когато гори печката пусна ли вентилатора да проветрява в гъбавника става лисичарник.Всичко е пушек.Та идеята ми е че хем трябва да не е студено,хем трябва и да е влажен въздуха и хем нетрябва да е застоял.Ето и какво съм замислил и да ми кажете дали ще стане.
Намерил съм един стар бойлер на дърва.Към този бойлер ще "вържа" един радиатор от автомобил и ще го монтирам на избития в стената отвор.От външната страна на радиатора ще има вентилатор който ще вкарва в гъбарника въздух.Хем ще е топъл хем ще е влажен.Така си решавам 3-те проблема-отопление,постъпване на чист и влажен въздух.Дори и да няма влажност аз си имам система за пулверизиране на вода с която си осигурявам влажност.Ще трябва ли да слагам някаква помпа на тази моя измислена система за да може водата да циркулира?Моля дайте съвети че несъм много на ти с тези инсталации.