Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.
Здравейте отново angel,
както всички знаете, апетита идва с яденето, та сега имам още един малък въпрос към вас, потребителите на този уникален форум. Става дума за още едно климатиче за спалнята ми. Стаята е със следните размери 3,40*4,60*2,50=39,1 кубика. Характеристиките са следните - външна изолация 5 см стиропор /бял/, PVC дограма с Ка стъкло, окачен таван с 5 см вата и ламинат, под който оставих старото дюшаме. Разликата тук е че стаята е изцяло северна /за разлика от детската, която е южна/.
Искам да ви попитам за какъв климатик да се оглеждам, т.е. дали още една Toshiba ще е достатъчна и за тази стая:
http://japanclima.com/index.php?page...com_virtuemart
Както виждате съм се насочил, комай изцяло към този модел на Toshiba. Тук е мястото да кажа, че приемам обсолютно всякакви съвети и компетентни мнения за този МОДЕЛ КЛИМАТИК, няма значение дали са положителни или отрицателни, важното е да са градивни. Още повече ще се радвам, ако някой настоящ потребител на модела и марката се включи и сподели своя опит от експлоатацията на машината.
Та сега вече сте ВИЕ на ред.
Поздрави
Достатъчен е. Климатикът е страхотен.
Цитат:
Първоначално публикувано от MrD
Здравейте отново angel,
както всички знаете, апетита идва с яденето, та сега имам още един малък въпрос към вас, потребителите на този уникален форум. Става дума за още едно климатиче за спалнята ми. Стаята е със следните размери 3,40*4,60*2,50=39,1 кубика. Характеристиките са следните - външна изолация 5 см стиропор /бял/, PVC дограма с Ка стъкло, окачен таван с 5 см вата и ламинат, под който оставих старото дюшаме. Разликата тук е че стаята е изцяло северна /за разлика от детската, която е южна/.
Искам да ви попитам за какъв климатик да се оглеждам, т.е. дали още една Toshiba ще е достатъчна и за тази стая:
http://japanclima.com/index.php?page...com_virtuemart
Както виждате съм се насочил, комай изцяло към този модел на Toshiba. Тук е мястото да кажа, че приемам обсолютно всякакви съвети и компетентни мнения за този МОДЕЛ КЛИМАТИК, няма значение дали са положителни или отрицателни, важното е да са градивни. Още повече ще се радвам, ако някой настоящ потребител на модела и марката се включи и сподели своя опит от експлоатацията на машината.
Та сега вече сте ВИЕ на ред.
Поздрави
Здр, моята спалня е като твоята по размери с малка разлика в изложението и моя GDR в подписа ми не бих заменил за никакъв друг - освен по-нов на Тошиба :)) но като дойде времето, а за разхода на ток е направо безумен - много колеги не вярват, че при -15С държи 27/8С без да се мъчи и харчи по 20/25лв. на месец. Тих е вън и вътре, плазми, аспирации, обезвлажняване и какво ли не още се държат чудесно, сам си чисти филтрите, абе това е от мен. :Drinks:
п.с. забравих да спомена за проблема който имам с него а той е, че като спре тока и не работи :)) :))
Ето сега сам се убеди за какво ти говорих на ЛС Drinks
Тука е най-ниската цена с включен монтаж доколкото знам http://www.varnaklima.com/index.php?...product_id=152
Не бъди писимист не е така
Що не направите едно явно наддаване тука, може и други да се възползват... :Drinks:
Ако се пише някаква цена >>>> на Private :jamaika
Цитат:
Първоначално публикувано от ceco.bojkov
Ако се пише някаква цена >>>> на Private :jamaika
Точно така, аз цена мисля да говоря вече на място в съответната фирма или магазин. Тук събирам постове за качеството и характеристиките на посоченият модел климатик. Далече съм да обръщам този хубав форум на пазар и пазарене.
Цитат:
Първоначално публикувано от ceco.bojkov
Той МрД ме разбра какво исках да кажа с този си пост, а ти за какъв песемизъм говориш незнам
Здравейте, искам да ми помогнете при избор на климатик, става въпрос основно за охлаждане, до колокото прочетох почти всички постове тук са за отопление. Общо взето картинката е следната :
1. Хол + кухня = 71 куб. м.
2. Изложение юг-югозапад, таван бетон 27.23 кв. м. без изолация, има "външна" изолация/тухла-изолация-итонг/ на единствената външна стена, прозорец и врата за тераса с пвц дограма
3. Пари до 1400 препоръчително, но ще обмисля и повисоки предложения ако си заслужава
4. Няма да се използва за отопление, в стаята много рядко се спи, но шума не е на последно място
С тази кухня лятото става нещо страшно, не знам дали е от значение разположението от вън на вътре е балкон-прозорец-хол-кухня с две думи искам да кажа че кухнята е най-навътре. Вътрешното тяло на къде да бъде насочено успоредно но прозореца или перпендикуларно на прозореца т.е на вътре към кухнята? Всяко мнение е ценно за мен.
Според мен всеки климатик с 3.5 kW охлаждане ще се справя. Виж ASYB12LDC, а ако ти е скъп ASYA12LGC - той пък е на уникална цена - 1000 лв инверторна 12-ка.
Мидея - 12-ка ...няма смисъл от марков климатик,даже и Беко става перфектно .
Бях твърдо решил да е фуджитцу 12LGC но вчера, защо ли ми трябваше, минах през един магазин и видях че мидеята 12hrdn е станала 820лв s монтажа... Монтажа е от неизвестна фирма което е леко притеснително. Фуджитсуто ще ми излезе 1300 с монтажа от фирма която са ми препоръчали... Имам парите, но напоследък приходите намаляха ми се иска да намаля разходите. От друга страна искам добра машинка на която да рачитам. Климатика ще се ползва за отопление и охлаждане
Ами вземи си 12LGC от вносителя или оторизиран дилър - 999 лв + 150-180 лв монтаж. Не си струва за тази малка разлика да се прецакваш.
Цитат:
Първоначално публикувано от deian
Ами вземи си 12LGC от вносителя или оторизиран дилър - 999 лв + 150-180 лв монтаж. Не си струва за тази малка разлика да се прецакваш.
Потвърждавам думите на Деянката... не си заслужава за разлика от има няма 300-350 лв...да се спираш на мидея...Разбира се, избора си е твой, но все пак помисли за последствията.
кой е вносителя на фуджитсу :help