Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.
MITSUBISHI MSZ FD35 VA- има ли силиконово покритие на платките?Всички или имат?
?
MITSUBISHI SRK / SRC 25 ZGX-S-за него съм сто процентат сигурен, че има силиконово покритие на платките.
Моля за първия, да дадете мнение.Общи впечатления.
Някой друг да е чувал за това силиконово покритие по електрониката
е ако не е силиконово,а лаково,къф е проблема???
Инженерите на Mitsubishi Heavy знаят какво да слагат. Хората вече изкуствен интелект в програмата за управление залагат, ракети конструират и спътници в околоземна орбита извеждат.
Сигурно преди силиконовото са пробвали и с лаково покритие, но вероятно не ползват лак тъй като се втвърдява след като изсъхне. Вероятно при продължително въздействие на топлина и студ особено върху външната платка лака се напуква от разширенията и свиванията на материалите за разлика от силикона.
.... мога да покажа нагледно 30-35 годишно немско лаково покритие как се е "напукало", че и още продължава да работи при много сходни с условията в които работи едно външно тяло .. Що не ги зарежете тези глупости? А откъде става ясно, че силикона няма да се напука или ще е по-дълготраен от лака, ами в трафовете може и там силикон да започнат да слагат скоро, че е по-издръжлив... Ами за лаковото покритие на руските платки отпреди незнамси колко години дали няма някой да се изкаже???
Хубаво е платките да са защитени с покритие срещу влажност и замърсявания като прах особено, ако климатика е инвертор.
Прочетох и видях сега някой разлики между лаковото и силиконово покритие. Силиконовото покритие издържа на по-голям температурен обхват от -65 до 350 °С, докато за лаково покритие видях температура до 150 °С. Друго предимство на силиконовото покритие на платките е, че осигурява ударо и виброустойчива защита на компонентите.
Ако някой е виждал или знае дали платките на моделите от които се интересува konstantinopol са защитени с покритие може да каже.
Здравейте. От Русе съм. Искам да сложа в две спални по 16кв.м. климатици. Единствено за отопление ще ги ползвам. Стаите са сравнително топли, тухла + 5см. външна изолация. Най-важната функция за мен е да вкарва пресен въздух. Всички други екстри за мен нямат значение. Прочетох за Sanyo DS22 че има аспирация. Според вас ще ми свършат ли работа ? Ако някой има друго предложение, моля да ме насочи. Също така се чудя какво да сложа в хола? 26кв.м. Двуомя се между Fujitsu 14LB или Daikin FTX 71. Знам че ще дойдат малко преоразмерени, но имам възможност да отварям врата към коридора. Хола също е сравнително топъл. Трите помещения са с височина 2,60 и по един PVC прозорец. В Нокрията ми харесва копа и цената. В Дайкина голямото външно тяло и два пъти по големия дебит на въздух отново във външното.Търсих графики за мощноста на Дайкина, но не можах да намеря. Интересно ми е да разбера какъв ли коп би имал при 6kw. номинал ? За Нокрията намерих графики които показват 4kw. при -26гр. на максимал. Та чуденето ми е, 71кг. външно срещу 39кг. и два пъти по голям дебит в полза на Дайкина. Да не забравяме също така че е скопена 100-ка. Дали няма да се окаже че FTX 71 слага в малкия си джоб Нокрията ? А като прибавим и по рядките дефроствания, при едни и същи условия, поради по-големия си топлообменик и по-голям номинал,май ще се окаже че Дайкина е по икономичен при минусови температури и натоварвания от 6kw. Много ще се радвам ако някой ми даде съвет. До 20 дена трябва да съм ги монтирал. Благодаря Ви за вниманието.
Цитат:
Първоначално публикувано от Ivan10
Здравейте. От Русе съм. Искам да сложа в две спални по 16кв.м. климатици. Единствено за отопление ще ги ползвам. Стаите са сравнително топли, тухла + 5см. външна изолация. Най-важната функция за мен е да вкарва пресен въздух. Всички други екстри за мен нямат значение. Прочетох за Sanyo DS22 че има аспирация. Според вас ще ми свършат ли работа ? Ако някой има друго предложение, моля да ме насочи. Също така се чудя какво да сложа в хола? 26кв.м. Двуомя се между Fujitsu 14LB или Daikin FTX 71. Знам че ще дойдат малко преоразмерени, но имам възможност да отварям врата към коридора. Хола също е сравнително топъл. Трите помещения са с височина 2,60 и по един PVC прозорец. В Нокрията ми харесва копа и цената. В Дайкина голямото външно тяло и два пъти по големия дебит на въздух отново във външното.Търсих графики за мощноста на Дайкина, но не можах да намеря. Интересно ми е да разбера какъв ли коп би имал при 6kw. номинал ? За Нокрията намерих графики които показват 4kw. при -26гр. на максимал. Та чуденето ми е, 71кг. външно срещу 39кг. и два пъти по голям дебит в полза на Дайкина. Да не забравяме също така че е скопена 100-ка. Дали няма да се окаже че FTX 71 слага в малкия си джоб Нокрията ? А като прибавим и по рядките дефроствания, при едни и същи условия, поради по-големия си топлообменик и по-голям номинал,май ще се окаже че Дайкина е по икономичен при минусови температури и натоварвания от 6kw. Много ще се радвам ако някой ми даде съвет. До 20 дена трябва да съм ги монтирал. Благодаря Ви за вниманието.
Мойто мнение е да взимаш NOKRIA-та.
1-во има по голям коп.
2-ро комфорта ще е по голям от 71-цата на ДАИКИН-а .
3-то и на -20 ще се справя с това помещение дет си го написал /26м2+коридора/
4-то NOKRIA-та има къде къде повече екстри и по готин вид от DAIKIN-а.
5.то NOKRIA-та ще е по икономична за това помещение от DAIKIN-на.
Успех!!!
Цитат:
Първоначално публикувано от Ivan10
:yikes
:033:
Утрепа ма.И аз съм същия като теб :Drinks:
Ако приемем, че коридора е 6-7 квадратни метра и общо с хола стават 32-33 кв.м. при -10 градуса ще имаш на разположение 5.24 кв. и ще те топли без всякакъв зор.През декември, януари и февруари в Русе средномесечните температури са нискиhttp://www.stringmeteo.com/synop/bg_...CE%CA%C0%C6%C8, но с този булдозер и -30 да стане в Русе той безпроблемно ще ти поддържа 26 градуса в хола и коридора взети заедно дори и около теб да няма кьорав съсед...
Такива като нас тук ни мислят за чалнати, ам а нали на нас когато навън е -15 ни е гот на 26 градуса вътре...
Хубаво е да се замислиш за климатик с плазма филтър(- по нататък ще взимам само с плазма струва си).
Честно казано съм доста пристрастен в полза на мощността(дайкин), аз на твое място бих избрал фуджитсуто, САМО ако вместо с УВ лампа беше с плазма филтър(но той за съжаление не е.
За пресния въздух и саньо се надявам Касапа да каже, може да погледнеш и тошиба даксекай и дайкин(също имат модели).
Джъсти дори и ти в подобно помещение си сложил 50ца, тая 71ца направо ще избие рибата, баси тя е с 2,3кв минимум.
Иване Deian е от твоя град и има Саньо и доста е писал за него и неговата работа, доста е доволен. Иначе можеш да сложиш и Тошиба DR серия, която също има аспирация и са много тихи и имат много екстри.
Човече, тая 71-ца ще те отвее, ще ти вдига вестниците в хола... защо ще си го причиняваш?! На помещението ти дори Нокрията му идва голяма. Не е само COP, има и други неща като комфорт при ползване и ниво на шум.
Климатик с аспирация за спалнята е чудесно... само, че това Саньо едва ли можеш да го намериш ново вече. Ако излезе като втора ръка евентуално - може.
Здравеите,имам 3 стаи(ПВЦ,Външна изолация)с източен изглед:
-Хол (22 кв.м2) Fujitsu ASYA 12 LGC-Лява
-Детска(12 кв.м2)-Средна
-Кухня(12 кв.м2)-Дясна
Ако сложа в кухнята Фуджитсу ASYB-09LD,дали ще може да отоплява и детската стая?
Цитат:
Първоначално публикувано от eddy
Джъсти дори и ти в подобно помещение си сложил 50ца, тая 71ца направо ще избие рибата, баси тя е с 2,3кв минимум.
Иване Deian е от твоя град и има Саньо и доста е писал за него и неговата работа, доста е доволен. Иначе можеш да сложиш и Тошиба DR серия, която също има аспирация и са много тихи и имат много екстри.
Зимата която мина 2009/2010год. видя малко зор когато при мен около 2 седмици беше под нулата, а последните 7 дни беше -7 - 8 градуса, като най-студено беше на 26 януари сутринта в 8.00 часа -11.3 градуса, но аз си ходех по фанелка къс ръкав.Това без съседи.Тази година ще имам под мен постоянно живеещи съседи, топлещи се на локално парно на природен газ и ще липсват съседите(те и без това липсваха в най-студените месеци-бягаха си в Гърция) до мен и предполагам, че подовия дайкин няма да се напъва като миналата година, като изпълнява програмата по програматор в 17.00 часа да вдигне температурата от 22 на 26 градуса.Тогава му идваше малко нанагорно при -8 -9 градуса навън и правеше дефрости на всеки 50 минути.Честите дефрости комбинирани с падащата навън температура след като се скрие слънцето(след 16.30 часа) и без съседи го мъчеше, но тази зима ще е друго.
gavabg по -добре го сложи в детската.В кухнята така или иначе готвиш и имаш източници на топлина-фурна, котлони може да минава и комин(затоплен от пушека от чудата на съседите), а на децата трябва да им е топло.
Принципно ще го мъчиш, особено ако искаш да поддържа нормална температура в детската в студеното време ще го напъваш постоянно.Дори и 12 LDC да беше ще му е трудно да поддържа нормална температура в 2 помещения с врата(преход) помежду им.Ако е едно помещение то 12-ката ще се справи, но не е 1 помещение.
justify,благодаря за бързият отговор...Идеята ми беше дали с помоща на 12lgc и 09ЛД,
ще се справят с отоплението на детската?И коридора евентуално... :)Тоест да отоплявам целият
апартамент с двата климатика,ако имаш идеи сподели...
Цитат:
Първоначално публикувано от deian
Климатик с аспирация за спалнята е чудесно... само, че това Саньо едва ли можеш да го намериш ново вече.
Няма да го намери. Знам, кой купи последните 3 бройки :taz Но има доста други варианти - Hitachi, National, Toshiba и Sharp предлагат сносни модели с аспирация.
Здравейте, нуждая се от съвет.
Помещение с 36м2 и югоизточно изложение, в тухлена кооперация, ново строителство.
На югоизточната стена има два прозореца и врата и на срещуположната стена на помещението дървена врата. ПеВеЦе дограма. Тъй като помещението съдържа и кухненския бокс, там обикновено се включва аерогрил на 1киловат за 1 час на ден. Други консуматори са осветлението - 200вата, телевизор, приемник на Булсат и много рядко ДиВиДи.
Молбата ми е да ми препоръчате климатик, който да се справи с гореописаното. Бюджет до 1500 лева без монтажа.
Благодаря Ви предварително!