Здравейте. Ще обзавеждам апартамент и понеже не разбирам от климатици искам да ви попитам коя е най-добрата марки климатици?
Изискванията ми са да е инвертор и да е икономичен (клас А)
Благодаря предварително...
Стаята хол 17 квадрата
Преглед за печат
Здравейте. Ще обзавеждам апартамент и понеже не разбирам от климатици искам да ви попитам коя е най-добрата марки климатици?
Изискванията ми са да е инвертор и да е икономичен (клас А)
Благодаря предварително...
Стаята хол 17 квадрата
А коя е най-добрата марка автомобили? И да харчат малко...Цитат:
Първоначално публикувано от Bra1nSicK
Нов ли искаш, втора-ръка...? С колко пари си склонен да се разделиш... и т.н.
Значи готов съм да се разделя с около 1000 лв за нов климатик говоря. Ами нали знаеш, винаги има марки които са над другите. Понеже даде пример с автомобилите - Мерцедес, БМВ, Ауди и .... форд, опел, лада...
Просто искам един добър климатик, да е добър за отопление и за изстудяване през лятото. В къщи в момента имам Осака, но да ви кажа нещо не съм доволен...
LG, Panasonic, Samsung добри климатици ли произвеждат ? Или трябва да заложа на някоя марка, която не съм чувал като Daikin например...
Затова питам, защото от тези неща не разбирам и искам някой, който разбира (а тук има доста такива) да ми обясни :)
За 1000 лева, печелиш Лада. А LG и Samsung произвеждат Трабанти.
Добре, а за около 1500 лв не може да не се намери нещо добро? Нека не се гледат парите, ами просто препоръчайте нещо добро, на добро съотношение цена/качество
Здравейте Фуджитцото 09 е малко калпава 12 обаче е много силна но мога да ви дам Мерцедес на много добра цена погледнете ги тук
http://www.daricclima.com/PROMOCII-d...-products.html
съвсем малко по скъписа от Фуджитцото но за сметка на това са много по добри незнам да ли съм ви споменал но се занимавам от дълго време с климатици вентилация и климатизация и ако разгледате по форумите за Дайкин ще видите че няма лоша дума освен ако някои монтажник несе е справил с монтажа както трябва ако имате въпроси питайте. :)
може ли някой да ми каже разликите между тези два модела.
SHARP AY-XP09HR------TOSHIBA RAS-10SKVP-E
разликата в екстрите също ме интересува.а и разликата в цената е съществена.
Колега, не става ясно, коя точно А-класа на Мерцедес, препоръчваш в случая. И след като уточниш, моля да се аргументираш, с какво е по-добра тя от LDC.Цитат:
Първоначално публикувано от stoian83
Цитат:
Първоначално публикувано от jako6iba
с тошибата съм запознат горе долу но за шарп не намерих много отзиви.
Тошибата е доста по-добра.
Цитат:
Първоначално публикувано от deian
защо тошибата .какво не му харесвате на шарпа.а аз всъщност съм фен на тошиба.
Привет!
Имам сложен(поне за мен) въпрос, свързан с избора на подходящ климатик.
Става дума за Т-образен коридор, в краищата на "горната" част са 2 стаи - хол и спалня. Холът е ~18 квадрата(2,40 височина - окачен таван), спалнатя ~12 квадрата(стандартна височина 2,60).
Апартамента се намира на 1ви етаж, външен е. Има външна изолация по цялата северна стена(фибран), а в спалнята и вътрешна(вата и гипсокартон). PVC дограма в спалнята, а в холът в близките дни ще се слага. От холът се излиза на неостъклена тераса.
Въпросът - ще може ли да се отопляват и 2те стаи с 1 климатик, който се намира в хола?
Има допълнително усложнение, климатика не може да е насочен към коридора, няма достатъчно място за поставяне - заради дограмата. А ако се сложи в спалнята, външното тяло ще е от наветрената страна, а от това, до колкото разбрах, няма смисъл(т.е. външното тяло трябва да е на завет?).
За сега чувам най-приятни отзиви за Fujitsu/General. Отворен съм към всякакви предложения.
Решения в границите на 1000-2000лв. ще са най-добре дошли.
Ми не се прави на маймуна, ми си вземи два климатика, особено след като можеш да си го позволиш...
Добре, но това, което писах по-горе?Цитат:
Първоначално публикувано от Kasap
Цитат:
А ако [климатик] се сложи [и] в спалнята, външното тяло ще е от наветрената страна, а от това, до колкото разбрах, няма смисъл(т.е. външното тяло трябва да е на завет?).