Резултати от 1 до 5 от общо 5

Мъгла & Висока влажност - Подходящите режими !

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jul 2009

Мъгла & Висока влажност - Подходящите режими !

Здравейте! Правя тази тема за да синтезираме в по-сбит вид, кои са най-щадящите и удачни режими на работа (съответно най-натоварващи и непрепоръчителни) при условията описани в заглавието на темата.
    Аз живея във Варна,град с постоянно висок процент на влажност на въздуха и чести мъгли,което ме прави пряко заинтересован от проблема.По-точно Режим на Отопление при мъгла и влажност с температури близки до нулата,тогава е най-тежко до колкото знам,при отрицателни t° в комбинация с мъгла сигурно е още по-зле.Не зная,не съм вещ по темата.Когато е мъгливо тавите ми заприличват на Ниагара и дори и при положителни температури (6°-8°) се появява скреж.Кое е добро и кое не,за сметките и машините ми ?

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Re:Мъгла & Висока влажност - Подходящите режими !

За пръв път чувам, че Варна е гард с чести мъгли. По принцип ако вентилатора е на по-ниска степен климатика по-бавно замръзва. По-важно е дали ще се размрази. За различните модели клими е различно. Има значение и каква температура е зададена. При някои е по-добре да е зададена по-висока.

4. Тук е от
    Jul 2009

Е не са много чести,но се случва! Може би не са както в София,но има а влажността е убийствена и без мъгли.
    Принципно когато няма никой в нас го държим на 18°, когато спим този в спалнята е на 18°до 20°С ( понякога заради жената се случва да е и на повече 22°-24°, но това по-рядко)а в хола оставяме пак на толкова 18°-20° според зависи колко е студено на вън. Когато сме в хола и гледаме ТВ го държим на около 22°-24°-25°,пак според зависи.Режима е следния: Функцията е ХИЙТИНГ и фана е на Ауто. Вчера примерно, ми направи впечатление, че топлообменника на дайкина е силно заскрежен... до запушване на ламелите. Всъщност топлообменника в долната си задна част има една малко по-изпъкнала секция по цялата си широчина, която е висока около 10-ина санта и издадена ~ 1 см. Именно тази част беше силно заскрежена,плътно бяло.Прави ми впечатление че винаги заскрежаването тръгва от там, макар че скреж беше започнала да се появява и на определени места по-нагоре, все около растера на решетката ,но по-малко. Хареса ми факта че нямаше ледени висулки от тавата. Температурата беше около -4° до -5° и -6°.Валеше мокър сняг и имаше мъгла.Вятър 0 м/сек.

5. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Не разбрах какво питаш,но отрицателни температури+мъгла/сняг са си мор за машината,също така и температури от -15,-20 гр.Лошо е,ако е в голяма стая/помещение/,несъобразено с възможностите на климатика или с големи топлозагуби.Старт при отрицателна външна и ниска вътрешна-лошо.
    Режима е един-heat,зададени 22-24гр.,фана от средна нагоре/най-добре на макс/.
    И що си купуваме 5-10 годишни таралясници от Италя за сума ти пари,ръчкаме ги безогледно,а за климатик от 500-1500лв-размисли и страсти.Както бе казал поет от форума,цитирам по памет:"най-икономичен и с дълъг живот е тоя,дет' не се включва".

6. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Вчера имаше мъгла - то и днес де, та мойте 4-те ми спретнаха една ледена пързалка на плочките около къщата.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Висока влажност
    От 4ARLZ във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 185
    Последно: 10-10-20, 01:44
  2. Климатик NEO ACS-HR 12NT - режими
    От tomytom във форум Климатици NEO, ELITE, Crown, Nippon, Sang
    Отговори: 4
    Последно: 04-08-12, 14:47
  3. Топлообмен и влажност на въздуха
    От valen1 във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 17
    Последно: 10-03-12, 08:08
  4. GC 25 VA - обледен при мъгла :)
    От vladisslav във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 6
    Последно: 12-01-11, 15:02
  5. Отговори: 22
    Последно: 15-11-09, 22:10

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе