Здравейте , титани на мисълта !
Отскоро чета този форум и трябва да призная ,че това е май е най-професионално подплатения такъв към момента .Значи все още има мислещи хора които не са напуснали тази кочина.
Предполагам ,че въпросът ми е банален ,но тъй като преди 6 години не знаех за това място аз също минах по пътя на левака и досега ползвах Sharp Windom (от на Хитлер абитуриентската),който все пак се справяше с отоплението -до тази зима .
Не съм го спирал , просто една сутрин изкиха и спря да топли .Така или иначе сега смятам да си тъся нов климатик за това помещение - 44м3,панелен хол,две външни стени(юг и запад)изолирани с KNAUF (дървена скара и каменна вата 5 см) на тях прозорец и врата-6 камелна чисто нова PVC,тавана не е изолиран,пода е паркет-Предположих , че все пак е за 12-ка затова и за нея питам .
Предпочитам климатика да е втора употреба-знам за загубите от трафа,рисковете от сервиз и всичко останало,но това е положението.
Всички искаме да караме коли от магазина ,но колко от нас наистина карат нова кола.
Моля за вашите съвети за инверторен климатик от някои от последните години все пак.Спрял съм се на DAIKIN,Mitzubichi,Sanyo засега.Разбира се ако има нещо стабилно от друга сериозна фирма -О.К. съм.
Всички знете какво търсим -онази магична клима с СОР 10 ,безкрайни киловати и потребление най-много 30 лв на месец .Сериозно по темата очаквам професионалния ви съвет за най-доброто съотношение качество-цена
Разбира се другия важен въпрос е този за монтажа-страх ме е да питам ,но се надявам фирмата от която го купя да знае какво прави.Става въпрос за Пловдив.
Направо ми настръхва косата като чета какво става при некадърен монтаж-дано имам късмет явно първия път съм имал.
Благодаря предварително !