Първоначално публикувано от
Tonita75 Здравейте!

Сега ви открих. Накратко: Дневният ми тракт е 35 м2 /ако вратите и да другите стаи са отворени - малко повече /ново строитекство - изолации, хубава дограма, гр. Варна/. До 1 месец трябва да взема решение за климатик, тъй като строителят желае да монтираме тръбите за климите предварително- по време на грубия строеж.
Искам да си купя 18ка, инвертор, до 1500-1800 лв от марките Дайкин, Мицубиши, Шарп, Фуджису....този клас. Във всички фирми пада голяма зарибявка.
Уж официалните вносители и представители на Дайкин и Шарп /Варна/ ми дават СОРове 3,62; 3,62...... В неизвестни за мен фирми изкарват модели със СОРове над 5

на горе-долу същите цени. Някои казват, че те са рециклирани. Всички твърдят, че машините са японски. Дайкин и Шарп ми дадоха оферти със СОР 3,6..и твърдят, че другите продават ментета.
Много ви моля, виждам, че сте в час, за разлика от мен... Какъв инв.климатик от гореспоменатите марки и откъде бихте ми препоръчали.
Предлагат ми Дайкин 18ка - за 1800 лв., ако вземем 10 бр. с другите съкооператори - 1535 лв./бр. с монтажа
Шарп 18ка - за 1800-2000 лв. с йонизатор !
Мицубиши - гледам СОРове от 3,6 до 5,.... за горе долу еднаква цена, всичките 18ки.
Къде е истината?
Вие какъв бихте си взели за около тази цена?
На кого да се доверя и коя цена е нормална?