Гледам и Майбасите нещо не ги купуват. Ще си карам Голфа.
Днес докато се шматках по улицата видях нещо много странно. Едни големи машини приличащи на външни тела на климатици само че доста големи, които бяха захранени с тръби на топлофикация. Зачудих се има ли смисъл от подобна врътка защото доколкото знам при всяко преобразуване на енергия винаги има загуби.
А по отношение на аналогията всичко е ясно. Климатика вече излиза от класа на луксозните стоки. Разбира се и тук ще има и Мерцедеси и Трабанти и разбира се продукти които ще са по средата.
Според мен е най-добре да изчакаме есента и тогава да броим пилците. При сегашната икономическа политика на правителството, която е доста непредвидима по чисто психолигиски причини има голяма вероятност хората да започнат да отлагат покупките до последно.
И има още един интересен феномен който съм забелязал в Бг. Обикновено се продават добре и бързо стоки които са с висока стойност и са символ на престиж. Другите стоки с добър оборот са тези с ниска стойност и съмнителни качеста. Това имах предвид когато казах че липсва средният сегмент на пазара или пък той изкуствено е манипулиран да изглежда като престижен.