Re:Втора употреба климатици - част 2
Цитат:
Първоначално публикувано от vankoto
Дистанцията не е от модела и няма как да активирам въздуха, но ще го мисля.
Още не съм наясно за плазмата кои цвят за какво е но ще разуча.
Това, че не можеш да активираш аспирация повервай ми не е болка за умиране. Може би една от най-безсмислените екстри. Издърпва въздух от стаята само навън...
По отношение на цвета на окото
- на отопление е оранжев(жълт)
- включен йон/плазма в началото е лилав и се променя към син когато е "чист въздуха"
Машината е моя фаворит :bravo
Със здраве да си я ползваш!
Цитат:
Първоначално публикувано от wizard2000bg
Това, че не можеш да активираш аспирация повервай ми не е болка за умиране. Може би една от най-безсмислените екстри. Издърпва въздух от стаята само навън...
По отношение на цвета на окото
- на отопление е оранжев(жълт)
- включен йон/плазма в началото е лилав и се променя към син когато е "чист въздуха"
Машината е моя фаворит :bravo
Със здраве да си я ползваш!
Точно казано преведох от пдф-фа. За модела на дистанционното от YDR е но не е проблем. Вчера го разучих и липсва само аспирацията/която не е проблем/ Климата го сложих при старите и на тях им е нужно само как се пуска/спира и зададена Т. За монтажа беше набързо само за гаранцията и за тия пари толкова. Аз ще си крия дупките щото са много от ъглова осака и аз ще си полагам каналите защото има 6м. тръбен път и е доста начупено. А долното око за какво е,че неможах да го активирам дори с дистанционното от GDR.
И нещо много важно което съм пропуснал. Има ли рестарт при спиране на тока? Направи ми впечатление при JDR-ра няма и трябва да се стартира ръчно.
Цитат:
Има ли рестарт при спиране на тока?
Няма. Щото в Япония не спира тока. :)
да ви представя един стар боец от далечната 1997г
http://img834.imageshack.us/img834/2...1103091235.jpg
Uploaded with ImageShack.us
машинката е конвенционална 14ка ,все още си работи ,като за дългия си стаж почти не е изключван - зиме топли ,лете охлажда търговско помещение .Вътрешното тяло отдавна няма преден капак и жалузи ,а дистанционното е подменено с универсално .
Цитат:
Първоначално публикувано от Kasap
Не спира щото си нямат Еон и ЧЕЗ :))
Цитат:
А долното око за какво е,че неможах да го активирам дори с дистанционното от GDR.
И нещо много важно което съм пропуснал. Има ли рестарт при спиране на тока? Направи ми впечатление при JDR-ра няма и трябва да се стартира ръчно.
Долното око не можеш го подкара дори с дистанционното на новия JDR :))
По принцип се води като инфра приемник на сигналите от дистанционното управление. Все едно да подкараш белия диод от дистанционното на телевизора си :))
Рестарт при спиране на тока единствено от дистанционното :Drinks:
Цитат:
Първоначално публикувано от Kasap
Днес сутринта не само тока,но и АЕЦ са спряли в Япония от грозната комбинация- 8,9 по Рихтер и последвало цунами.Ние и така сме си зле.
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3671051#
Явно причини от такова естество са направили ненужен авто-рестарта при японските клими.
Здравейте, искам да се допитам до вас за няколко модела климатика, като целта ми е да си помогна в решението кой от тях евентоално да си закупя.Нужен ми е за децка стая 13кв, 37куб.м. югозападно излож.,две външни стени изолирани отвътре с 2см. стиропор. PVC дог.
Daikin S28FTNS
National CS-AX256A
Hitachi RAS-E22T
Toshiba RAS-2285D-L
Mitsubishi MSZ-WR28P
Ще съм благодарен на всякакви мнения, и дано да ми помогнете да се присъединя и аз към притежателите на япон. климатици със добра машина.
Да си кажа и за мнението, под формата на лека класация.
01. Toshiba RAS-2285D-L & National CS-AX256A - първото има плазмен филтър и е Toshiba :Drinks:, второто, един от високите модели на марката с доста екстри и високи параметри.
02. Hitachi RAS-E22T - параметрите си заслужават внимание.
03. Daikin S28FTNS & Mitsubishi MSZ-WR28P - базови модели, но пък работещи добре.
1 Прикачен файл(ове)
N 1 e e Хитачито и е вътхов модел ,монтирал съм такава машина ( убиец ) :lipsrsealed: само гледай да е с оригиналното дистанционно
Благодаря за мненията, а трябва ли да се притеснявам че аспирациата на Хитачито и Национала ще е много шумна при спане.
Ако същата може да се пуща и спира по желание, тогава притеснението ми е неоснователно.
Къде мога сам да погледна за инфо за национала,хитачито и тошибата,аз като търся все нещо бегло се споменава.
Цитат:
Първоначално публикувано от mita6kiii
Благодаря за мненията, а трябва ли да се притеснявам че аспирациата на Хитачито и Национала ще е много шумна при спане.
Ако същата може да се пуща и спира по желание, тогава притеснението ми е неоснователно.
Къде мога сам да погледна за инфо за национала,хитачито и тошибата,аз като търся все нещо бегло се споменава.
Аспирацията може да си я пускаш когато ти е кеф-наистина малко шумят по принцип,но все пак се върти турбинка,и малко,но се усеща изхвърленият мръсен въздух.За Национала има предостатъчно -с :Google:
3 Прикачен файл(ове)
Toshiba RAS-2285D-L
година на производство 2003
Параметри при 7 градуса
при Охлаждане 2.2(0.7~3.1)kw
Консумирана ел.енергия 425(155~790)W
коефицент на трансформация СОР 5.18
при Отопление 2.5(0.7~4.8)kw
Консумирана ел.енергия 465(170~1270)W
коефицент на трансформация СОР 5.38
Ето така изглежда модела и дистанционното му ....
За Хитачито погледни предният ми пост :huh:
И за Националчето най-долу ,но не ти го препоръчвам за спалня :Drinks:
колеги 22-ка с 2.8 отопление достатъчна ли е за 35кубика стая с 5камерна дограма трокал без изолация?стаята е югоизточна,само с една вънщна стена с прозорец 12квм.зградата е тухлена.
Цитат:
Първоначално публикувано от veskodivia
колеги 22-ка с 2.8 отопление достатъчна ли е за 35кубика стая с 5камерна дограма трокал без изолация?стаята е югоизточна,само с една вънщна стена с прозорец 12квм.зградата е тухлена.
Вероятно питаш за 2.8kw. номинал,но я погледни какви са цифрите на максимално при 2° за по сигурно,и твое успокоение,че има вариант стойностите да са около,и по ниски! :) Недаваш марка и модел.