Re:Втора употреба климатици - част 2
здравейте - края на седмицата е класика всичко да се обърка :)
още не съм мерил височината.
изложението е чист юг. като магазина е във ново блокче, отдолу имам маза, отгоре са жилища необитаеми. 3 сетени тухла и бетон.
дограмата както бях споменал е без термомост или студена - ако успея да стопля на зима ще се лее конденз с кофите :)
сега всичко отива за да се стартира - картон гранитогрес боя, решетки - клими ще слагам впоследствие ако изобщо удържа
финансово за тях.
28-ците тия 4 киловата номинал ли са им ? ще гледам да сложа 2 хDR ако намеря. но вчера като си говорех с НАЧАЛНИЧКАТА каза 1 голям климатик - жената като види нещо хубаво и край, вкъщи съм с фтх50 доволни сме ама не ме чуват като обяснявам че ще трябват два такива.
Цитат:
Първоначално публикувано от dragozow
И неслучайно повечето премълчават номиналните данни и пишат максималните. После има "ама климатика не грее".
тези данни, които съм писал са номинали и са взети от табелките на климатиците.
имам повече от 500 климатика на склад. мислиш ли че мога да се ровя из нета и да им търся на всичките минимум, максимум и т.н. то трябва да назнача човек на заплата по цял ден само с това да се занимава. що се отнася до снимките, вервай ми, от тях не можеш да разбереш абсолютно нищо. може само да видиш какво представлява модела и нищо повече. а това може да се види и в гугъл.
поздрави.
Цитат:
Първоначално публикувано от py4
тези данни, които съм писал са номинали и са взети от табелките на климатиците.
имам повече от 500 климатика на склад. мислиш ли че мога да се ровя из нета и да им търся на всичките минимум, максимум и т.н. то трябва да назнача човек на заплата по цял ден само с това да се занимава. що се отнася до снимките, вервай ми, от тях не можеш да разбереш абсолютно нищо. може само да видиш какво представлява модела и нищо повече. а това може да се види и в гугъл.
поздрави.
Гледам че информацията в сайта на фирмата ти се актуализира доста бързо, което ме кара да си мисля, че има някой който се занимава с това. Същия този някой може да свърши и тази работа - да търси повече данни в нета за моделите, които предлагаш. Мисля че по този начин ще спечелиш повече клиенти от една страна и при направата на качествени монтажи от друга.
Цитат:
Първоначално публикувано от py4
що се отнася до снимките, вервай ми, от тях не можеш да разбереш абсолютно нищо. може само да видиш какво представлява модела и нищо повече. а това може да се види и в гугъл.
поздрави.
Вервай ми py4,око да види си е по добре от нищо!А знаеш,че и в гугъл не за всички климатици излиза подробно инфо,а и снимки,особенно за по стари модели,а и визуализиран обекта по лесно те грабва. :Drinks:
Цитат:
Първоначално публикувано от diksanal
око да види си е по добре от нищо!лесно те грабва
Напълно съгласен. Една информация, за какъвто и да е продукт, ако е поднесена както трябва, до голяма степен спомага за реализиране на неговата продажба. И това важи в голяма степен за тези машини - особено "тънкия" момент, че информацията за тези машинни (и всичко свързано с тях) се намира в специализирани сайтове, които даже са на японски... :))
Не го приемай лично ама наистина е по-добре човек да види реална снимка на климатика. Ясно е че някои не изглеждат добре, все пак не са нови и е обяснимо. Още повече че за климатиците за японския пазар информацията е оскъдна. Подобно описание е наистина малко:
http://japanclima.com/products/DAIKIN-AN22KKS.html
Сашо, имам един въпрос към тебе (гледайки параметрите на този модел):
Може ли да се каже, че в общи линии моделите, които имат еднакви номинални мощности на охлаждане и отопление са слабите модели на съотвената марка?
Този модел е от базовите на марката. Това изравняване се наблюдава и при други марки. За мен са слаби машини по отношение на това за какво помещение могат да се поставят. Лично аз, тази машина не бих е заложил в по голямо помещение от 12 m². Но пък има и нещо друго. Монтирал съм машина с такива параметри в помещение 16 m² (къща, със стара дограма и две външни стени) и машината работи вече втора зима без проблеми и отоплява. Но марката беше друга. Това изравняване се прави за да се увеличи COP-а и респективно APF - фактори, на които в Япония много държат.
Всъщност номиналното топлоотдаване е малко хлъзгава стойност, с която производителите спекулират понякога, докато максималната е доста по-точна за вадене на изводи. С изключение на модели от рода на LT на Фуджицу, където е малко по-различно.
Цитат:
Калояне, ето човече....Ако ти трябва....
Въпроса е принципен. Не ми трябва ама на който му трябва ще му е от полза.
Цитат:
Първоначално публикувано от rist
Всъщност номиналното топлоотдаване е малко хлъзгава стойност, с която производителите спекулират понякога, докато максималната е доста по-точна за вадене на изводи.
Ето ти rist ,един модел на Панасоник 2011г. CS-HX221C , който е върхов за марката, а и за японският пазар по принцип,и ще видиш разликите с по горният базов модел на Дайкин,но и цената тук е разбираемо нагоре,и разликите при максимално развъртане и при 2°.
http://ctlg.panasonic.jp/products/im...S-S_478571.jpg
охлаждаща мощност 2,2kw. (0,4~3,4)kw.
консумирана eнергия 360w.(110~760)w.
отоплителна мощност при 7° - 2,5kw.(0,3~6,3)kw.
консумирана енергия 400w.(105~1470)w.
отоплителна мощност при 2° - 4,6kw.
усреднен COP-6,18 APF-7,1
Какво да го коментираме този модел, нисък минимум, висок максимум, APF-7,1 !!! (май за първи път виждам такава стойност). Японците да почнат да ги правят и на 220В та дано да спре да ги тресе и залива.
Цитат:
Първоначално публикувано от rist
...APF-7,1 !!! (май за първи път виждам такава стойност)...
Миналогодишния модел CS-HX220C е с APF=7,2. Интересно как са отстъпили с една десета, вместо да се увеличи с толкова.
Минималното топлоотдаване в новия модел пада двойно, но му се увеличава с малко над 30% консумацията при минимума, както и с 10% се вдига консумацията при номинално топлоотдаване.
Панасоник досега в последните години за върховите си модели са намалявали консумацията и са увеличавали APF-а, докато сега при този модел не е така.
Цитат:
Първоначално публикувано от gnf
Панасоник досега в последните години за върховите си модели са намалявали консумацията и са увеличавали APF-а, докато сега при този модел не е така.
Просто примера с този модел беше случаен,а и не само при Панасоник,а и при другите марки се наблюдава в последните години едно ''тъпчене на място'' и заиграване с десети с ''хлъзгавия'' номинал.Явно използваните технологии са на ръба на възможностите си, и без нова революционна такава,няма да има очеваден растеж нагоре(нещо като ''инжекционно впръскване'' при Зубадан,ако може така да се нарече). :)