Re:Втора употреба климатици - част 2
имам в близко бъдеще да правя магазинче и ще трябва да го климатизирам, 41м2 , височина 3.5м, две витрини студен алуминий с двоен стъклопакет с размери 3,5х3 м горе долу едната стена е стъкла.
местоположение силистра.
ако може да ме ориентирате към машина 1 голяма или 2 малки -чудя се , и да знам колко парички да си приготвям. предполагам до 2 месеца съм готов за климатизиране но може и да се забавя.
Определено ти трябва около 10 kW отоплителна мощност. С една машина, невъзможно да постигнеш желаната температура. Спираш се на две машини, като номиналната отоплителна мощност на всяка от тях не трябва да е по малка от 4.5 kW. Разбира се, зависи каква температура желаеш да се поддържа вътре и колко ще намалее кубатурата на помещението след като се оборудва целия магазин.
Цитат:
Първоначално публикувано от Aleksandars
elmo82, какво значи това?
Саше,един път и ти да питаш нещо и няма кой да ти отговори :))
и аз го изкарвам 11квата криво ляво но и на 10 съм съгласен.
мислех си за един дайкин 71 но сега като ги вдигнаха е извън играта.
лошото е че обема няма да се намали много.температурата нормално 19 20 21 градуса - тази зима на толкова изкарахме, но едно е вкъщи едно е в магазин където да се надяваме ще има влизане излизане :)
ок мерси.
някакви идеи за машини сега за да мога да се ориентирам с паричките - нещо което да ти се вижда подходящо алекс?
япоснките са все малки които ги виждам по сайтовете за втора.
Цитат:
Първоначално публикувано от estqwerty
лошото е че обема няма да се намали много.
Нещо окачен таван с минерална вата отгоре...? Може да ти спести доста парички. :Drinks:
Цитат:
Първоначално публикувано от Kasap
Нещо окачен таван с минерална вата отгоре...? Може да ти спести доста парички. :Drinks:
mай ще ме гонят да имам височината - не знам защо са си го измислили това ама за магазини го искат, а бе тя една ама да не оцапваме тука.
вариант е 10х :Drinks:
Все още се намират FTX50/60/71 на старите цени. Ако побързаш може и да хванеш последния влак. Моя FTX50 е в 25 квадрата магазин с 4 външни стени, без никакви изолации. Ветрилник отвсякъде. Нямах никакви грижи зимата. Климатика е голяма сила. Мисля, че 71 ще ти свърши работа, две 50-ки също е добре. При плюсови температури ще минаваш метър с единия. :)
estqwerty, при японските модели, трябва да или да се спреш на върхови 28-ци (тоест 2.8 kW на охлаждане), до 2003~2004 година защото при тях отоплителната мощност е 4 или над 4 kW или на машини с охлаждаща мощност от 3.2 kW нагоре - тоест такива които имат отопляваща мощност 4.5, 5 или 6 kW. Примери мога да ти дам много, но всичко зависи ти какво искаш. Защото, ако търсиш по нови машини, като години, определено трябва да залагаш на такива с по голяма охлаждаща мощност, респективно и по голяма отоплителна. Ако примерно една машина от 2001~2002 година има отоплителна мощност 4.2 kW, през 2005~ 2006 моделите от същата серия вече са 3.6 kW...Именно заради това трябва да търсиш по мощни машини, а оттам се вдига и тяхната цена.
Сваляне на тавана с 50-60см + две 28ци ми се струва оптимален вариант. Това са клими с оптимални показатели. При по-големите модели, ефективността е занижена поради конструктивни причини. А и правят много шум и вятър. :taz
в моя магазин 47кв.м. и 10кв.м. витрина съм с ftx 71 и съм повече от доволен.струята не се усеща и не е шумен,така че ако наистина ги има на старата цена КУПУВАЙ ГО.
Тавана не може да го сваля. Това е търговско помещение и /до колкото си спомням/ минимума според новите наредби е 3,2м.
Цитат:
Първоначално публикувано от Kasap
Сваляне на тавана с 50-60см + две 28ци ми се струва оптимален вариант. Това са клими с оптимални показатели. При по-големите модели, ефективността е занижена поради конструктивни причини. А и правят много шум и вятър. :taz
Глупава идея. Аз ако имаше чалъм бих направил поне 5 метра височината. "Метро" неслучайно ги вдигат до 15-20 метра. Нагоре трупат стока. Квадратите/кубиците са злато. От стоката има файда. Който купува винаги печели. :)
определено цената ще е водеща за съжаление - времената са такива.
все пак и надеждността е важна.
притеснява ме главно за отопление - лятото все някак се преживява при мен зимата е зора, тия по-старичките с наминал към 4 и отгоре много зле ли изглеждат? и мнооого приблезително цена за тия до 2004?
идеята за 2 28ци ми харесва - дори и само заради външните тела че по-лесно ще ги сместя на фасадата.
може да е 3.2м височината - ще ударя една ролетка утре
може 71ца но ако се събера с нещо по добро за подобни парички ще са два. тия копове все ми вадят очите на японците :) а дайкина е Б или Ц беше.
вярно че копа не топли ама да съм пробвал и аз нещо с коп над 3
Цитат:
Първоначално публикувано от aruba_man
Глупава идея.
Глупава, глупава... колко да е глупава...? Човека не е казал, дали става дума за цветарски магазин, сладкарница или кебапчиница. :)
Ти се чувствай умен и дай по-добра. :Drinks:
споко момчета за парцалки уж ще е, но винаги може да се преобрази, докато отворя незнам какво ще е :)