1 Прикачен файл(ове)
Re:Втора употреба климатици - част 2
Цитат:
Първоначално публикувано от shiatzu
Разликата между 2те гледам е в максималната отдавана мощност. Тя кога се използва? Следващия модел който ми предлагат е Тошиба RAS-285UDR 2002г.
Като почне да падат температурите под 0° и топлинните загуби нарастнат,ще ти трябва максимална мощност да ги компенсираш.А за RAS-285UDR твърдо ДА -да не те притесняват годините и,ако е запазена.Топ моделът на марката снабден с плазма и йонизатор-а комфорта е изключителен,имам в къщи това чудо ,само че е 22ка,и даже ще имаш мощност и в запас
Модел: 2002 година, Параметри при 35°С: Охлаждаща мощност 2.8kW, консумация 490 W, COP 5.71, Отоплителна мощност при 7°- 4 kW, консумация 660 W, COP 6.06, Параметри при 2°С: Отоплителна мощност: 5.9 kW, консумация 1765 W COP 5.89
А и гледай дистанционното да е оригинално: WH-F1U
Ето и как изглежда:
Цитат:
Първоначално публикувано от bigtomi
Рy4, каква е разликата между RAS-285PDR и RAS-285UDR. Промоцията важи ли за София?
разликата е само в дизайна. за софия няма промоция.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1310368571[/time]_________________________________________________
Цитат:
Първоначално публикувано от gnf
този не е продаден
1 Прикачен файл(ове)
Ето и малко отзиви за работата на мицу MSZ-ZR25P-разкошна работа,много тихи външно и вътрешни тела-струята едва се усеща-идеално за спалня.Въздухът освежен,а и има опция за избиране на желаната влажност на въздуха в стаята.И много интересно-маркучът на аспирацията е доста по тънък от на тошибите и особенно от националите и от там сигурно-почти не се чува(наистина тя не го изхвърля въздуха навън,а го пречиства и връща пак).Та на който му изпадне този модел да взима смело. :Drinks:
diksanal, честито за машинката, дълго и безаварийно охлаждане/топлене през лято и зима :Drinks:
За какви пари го купи ако не е тайна :)
Цитат:
Първоначално публикувано от gnf
diksanal, честито за машинката, дълго и безаварийно охлаждане/топлене през лято и зима :Drinks:
За какви пари го купи ако не е тайна :)
Както казах не е за мен,а за позната-разкошна машинка,а и нямам ''свободна''стая вече.Все още има малко от екстракта от розмарин-в торбичка като за чай е,но ще се търси по натам нов.Наистина както каза и Сашо-заслужава си всеки лев това климатиче! :Drinks:
п.с. цената е под 900лв.
Браво за машината, дълго ползване. :Drinks:
Чисто нова съм във форума и имам нужда от помощ. За първи път ще купувам климатик и след като четох доста във форума реших да е японски-втора употреба. Трябва ми за стая 25 квадрата, южна с външна изолация. Първи етаж с една външна стена. Ще го ползвам в преходните сезони и предимно за охлаждане през лятото. Какви параметри да търся преди някой продавач да ме е взел за рибка? Климатика ще го търся в Пловдив. Благодаря.
Драсни на Aleksandars, той ще те посъветва правилно по въпроса.А такава машина ще ти върши работа и в лют студ, не само в преходните сезони.
Здрвейте на всички.
От известно време се интересувам от климатиците втора употреба основно на DAIKIN внос от Япония. След дълго четене на мения започнах да вярвам че найстина Японските климатици са едно добро решение - високо качество и добра цена.
Въпроса ми към хората който се занимават и имат обективно мнение (Aleksandars) е относно Daikin FTXR28E (Ururu Sarara) дали е добър вариан, са стая 45 м3. (изолация външна, PVC дограма, каменна вата на тавана - вътрешна изолация)и дали си заслужава инвестиция (втора ръка с монтаж 1000лв), като база са сравнение новия който се предлага (Атаро-Клима Пловдив - както и повечето фирми в града ) е 2580 без монтаж и с по-ниски технически параметри.
И другият ми въпрос към специалистите в форума. Възможно ли е след дълга експлоатация (СОР и EER) да са занижени в следствие на работа, рециклиране, и т.н. До колко може да се вярва на техническите данни от производителя.
Благодаря ви предварително.
xpower добре дошъл във форума :Drinks:
За тази цена си е сделка, НО... Има топ модели на 100V, пак са внос от Япония с тази разлика, че имат повече мощност в запас за/до 1000лв., само че са малко по-възрастни от въпросния Дайкин, но са далеч пред климатиците на 220V като качество и мощности.
Например този-2001г., този-2002г. и този-2003г. Всички са върхови модели на марките за съответните години.
Благодарности към Александър за съдействието.
Айде, успех с избора, надали ще имаш проблеми с предложената машина..... :Drinks:
ще чакаме снимка да видим машината.
За момента Александър се включи активно.. надявам се има и други обективни мения за сравнение. Важна част от това е да се пише в форума и за други търсачи на японска техника.
Цитат:
Първоначално публикувано от estqwerty
ще чакаме снимка да видим машината.
И аз искам да видя снимка! Може и машината да щракне. :rolleyes: