Re:Втора употреба климатици - част 2
Цитат:
Първоначално публикувано от estqwerty
- ако си търсиш втора употреба намери читава 28-ца и си готов
Така обобщено 28ца е неточно, поради голямата разлика в показателите по номинал и при максимално отдаване при различните модели при отопление,като варира от малко над 3 до 6кв. и е относително дали ще стане.
видях,че поста е след 23°°h,ма... :Drinks:
Иначе в Ивайловград съм бил на сержантска школа,но навремето в казармата,когато я имаше.
няма проблеми :Drinks: :) - прав си трябва му ЯКА 28-ца но не мисля че ще му е нужно нещо по-голямо. особено толкова на юг :) то и в сахара вали сняг но е доста рядко.
Здравейте! Трябва ми климатик за около 20к.м..Стаята е вътрешна и няма външна стена.Терасата към нея е остъклена.Апартамента е панел запад. Нищо не разбирам от климатици. За квартира е и не ми се дават много пари.Мислих нещо втора употреба,но цените на японските такива нещо ми се струват по-скъпи от новите китайски.
Трябва ми нещо до 500-600лв. От Пловдив съм.Какво ще ме посъветвате?
Цитат:
Първоначално публикувано от Desita_2
Здравейте! Трябва ми климатик за около 20к.м.
Трябва ми нещо до 500-600лв. От Пловдив съм.Какво ще ме посъветвате?
Здрасти-след като искаш климатик,а не нещо дето прилича само на такъв,и то за тези пари-правилно си се ориентирала към втората ръка.Не споменаваш за вид дограма и изолация,но около 3,6kw. номинал на отопление ще ти свърши работа.За Пловдив се свържи с Алекsandаrs и ceco bojkov тук от форума-ще ти свършат работа.Успех.
Благодаря! Дограмата е стара и няма изолация,но всъщност нямам външна стена.
Ще се свържа с Александър и Цветан.
Хубав ден ви желая!
Избор климатик 2ра употреба
Здравейте, искам да си закупя климатик 2ра употреба от Термо Клима гр.Варна.
Искам Daikin, Toshiba или Mitsubishi... да е Японски.
В секция 2ра употреба има 3 климатика на една цена от 949 лева
http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=729
http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=721
http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=667
Ще Ви помоля в избора на един от 3те и аргументи за този избор. Много Ви благодаря!
Re:Избор климатик 2ра употреба
exvitermini да ти кажа,нито един не ме впечатли особенно,но най добре от тези стои тошибата като параметри.Не казваш къде ще слагаш машината,но в друга варненска фирма имаше и топ модели-може малко и да са по стари,но си струват.
Цитат:
Първоначално публикувано от diksanal
exvitermini да ти кажа,нито един не ме впечатли особенно,но най добре от тези стои тошибата като параметри.Не казваш къде ще слагаш машината,но в друга варненска фирма имаше и топ модели-може малко и да са по стари,но си струват.
Ще го слагам за отопление и охлаждане на 20 квадратен хол, южно изложение. От Монтана съм и тук има една фирма която работи с тази от Варна, затова не мога да избирам от друга! Какво да гледам като параметри?
Ами ако искам да е нов, кой модел ми препоръчвате? До 1800 лева за нов...?
Човек вземи си нов за тези пари ако имаш късмет може и да нямаш проблем но случи ли се да дефектира смятай кога ще ти го оправят Варна не е близо.
exvitermini За тия пари/цена се класираш за тоя модел
http://www.varnaklima.com/index.php?...product_id=216
Нека го изтеглят при теб. Това което си посочил е тяхна стока.
Е, JDRа е друга работа вече-даже 25ца ще му върши работа ,ако има наличен.Гледам имат и 255EDR-ако се вмести в цената да скача смело. :wink:
Цитат:
Първоначално публикувано от diksanal
Е, JDRа е друга работа вече-даже 25ца ще му върши работа ,ако има наличен.Гледам имат и 255EDR-ако се вмести в цената да скача смело. :wink:
Добре ами този http://powerclima.com/index.php?page=details&id=187 гледам доста се коментира, ще ми свърши ли работа?
Мисля да се откажа от 2рата употреба и да се понапъна още малко за нов...
Цитат:
Първоначално публикувано от exvitermini
Заслужава си да се понапънеш!
...Определено се понапъни за нов!!...Както се казва,новото си е ново и младото...младо!...Пък и в този край на БГ,наистина ако нещо стане със стара машина,определено ще гризгаш дръвчето!...Позамисли се и за програмата за енерг.ефективност !....10%да докопаш..пак си е файда и кяр!!!!
Здравейте,
Търся климатик за отопление на помещение в Пловдив, 30-32кв.м., северно изложение с два големи прозореца, две външни стени, външна изолация и алуминиева дограма.
Спрял съм се на няколко модела втора употреба от месните фирми:
1. Toshiba RAS 285NDR – 1200лв. с монтаж
Номинал 3.6kW max 8kW, COP 6.32, плазма филтър
2. Futjitsi Nocria AS40NPZ – 1400лв. с монтаж
Номинал 6.0kW, max 10kW, COP 4.74, UV лампа
3. Mitsubishi MSZ-Z36P – 1450лв. с монтаж
Номинал 4.2kW , COP 5.5, плазма, аспирация, кислород
И трите уреда са 2004-2005г., висок клас, с почти еднаква енергийна ефективност. Фуджитсуто е малко по мощно до 10кВата топло и при огледа ми се видя запазени, ламелите бяха доста чисти и синееха дори.
Като вариант за нов климатик:
1. Fiji RSG-12LEC – 1300лв. с монтаж. номинал 4кВ, СОР 4.12
2. Fiji RSB-12LD плазма – 1700лв. с монтаж. номинал 4.8кВ, СОР 3.92
или техните им близнаци от Fijitsi Genral.
Повече клоня към моделите втора ръка, заради по-високите им характеристики. Ако колегите от Пловдив могат да предложат и нещо друго, ще се радвам.