Re:Втора употреба климатици - част 2
Е нямаше как, припираха на място да им кажа какъв таралясник да сложат, то направо се чувствах виновен, че ги карам да си оправят кочината, а и да им кажа да изчакат за ден да проверя модела не можах. Отделно това което избрах беше Мицу Илектрик MSZ-J28T-W и на 5 годинки беше най младия климатик на 100 V, който можеше да ми се предложи И все пак машината трябва малко да се попрегледа преди да се монтира ( или след монтажа ). И хем знаят, че ги тропам по форума, че не си вършат както трябва работата и пак същото - 1 мин вакуумиране, и след това пуснаха на студено докато тръгне компресора и чао. Ми пак тормоз понеделник, к'во да правя :081:
Сигурно калта е от цунамито.
Цитат:
Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Сигурно калта е от цунамито.
Сложи ли гайгера до него, да не се окаже, че топли и без да е включен? ;)
Ти я кажи термопомпения бойлер- китайка държи ли се, че за 1000 кинта нещо и мен ме тегли. Вече направи сигурно половин година и повече
... Много съм доволен, само под -7 вече издъхва, през другото време имам 150 литра вода за под киловат. Ако искаш подробности дай на лични, да не разваляме темата.
LG S-09AT - или рециклирани.
За тези които разбират.
Това добър модел ли е или какво друго може да се намери в този диапазон. Когато се показва рециклирана с модел 2003/2004 /JDR/ то възможно ли е да е произведена около 2008 или 2009г. На колко години безпроблемна работа може да се разчита на рециклирани модели или направо да се стъпва на новото. :yikes :yikes
Цитат:
Първоначално публикувано от komp12
колко години безпроблемна работа може да се разчита на рециклирани модели
5~10~15....зависи от много фактори...
Цитат:
Първоначално публикувано от komp12
LG S-09AT - или рециклирани.
За тези които разбират.
Това добър модел ли е или какво друго може да се намери в този диапазон. Когато се показва рециклирана с модел 2003/2004 /JDR/ то възможно ли е да е произведена около 2008 или 2009г. На колко години безпроблемна работа може да се разчита на рециклирани модели или направо да се стъпва на новото. :yikes :yikes
Ако искаш да си вътрешно спокоен, че ще дадеш близо 1000лв. за ново ЛГ и искаш одобрението от форума и то в частта за втората употреба - едва ли ще намериш съмишленици. КОП а на машината го видях че около 4 - не знам за хвалба ли е.
За тези пари ще се вместиш в нещо 3-5-7 годишно дето няма да усещаш кога работи. КОП а ще му е над 5.5 дори 6.00 и сметката ти за тока ще е смешно малка.
Сам прецени към кое се стремиш. Относно годинките работа - не си мисли че новото е по-добро. Има "грамотни" хора във форума които ще те посъветват в правилния избор.
Успех.
П.П. Аз ако ще купувам някога нов климатик - то задължително ще е такъв за японския пазар и на 100 волта, ама са мнооого солени/кисели (поне за мен)
ПОСЛЕДНО ДНЕС ОТНОВО МИНАХ ПРЕЗ МАГАЗИНА
МАШИНИТЕ СА 2 RAS 221PV /НА ВЪТРЕШНОТО / 221PAV - НА ВЪНШНОТО/ 2009Г ВЕЧЕ С МОНТАЖ НА 850ЛВ. /3Г ГАРАНЦИЯ
2008Г ВЕЧЕ С МОНТАЖ НА 850ЛВ. /3Г. ГАРАНЦИЯ
ПРОДАВАЧА БЕШЕ ДРУГ И МИ ДАДЕ И ТАЗИ ИНФОРМАЦИЯ - МАХ 3.6KW ЗА ОТОПЛЕНИЕ. COP 5.87??????? :help
НЯМАЛО ЕКСТРИ???
ДАЛИ СИ ЗАСЛУЖАВА И ЩЕ ВЪРШИ ЛИ РАБОТА ИЛИ ЗА ПОДОБНА ЦЕНА МОЖЕ ДА СЕ ВЗЕМЕ НЕЩО ПО СТАРО НО С ЕКСТРИ :help. НЕ МОЖАХ САМО ДА ВИДЯ ДИСТАНЦИОННОТО, НЯКОЙ МОЖЕ ЛИ ДА МИ ПОМОГНЕ КОЙ Е ОРИГИНАЛНИЯ МОДЕЛ. :help :help
КОП-а не топли, машината няма да ти свърши работа. Ако не ти се дават малко повече пари за по сносна нова машинка, по-добре ги дай за някоя мидея от колкото за това.
Този модел затвоите 16 квадрата го забрави.На отопление е 2,2, достига до 3,6. http://www.daiseikai.com/newdownload/image/t_221pv.pdf отвори това, за да видиш какво представлява модела.
Здравейте! Все не намирам време да пиша, а вече станаха 5 дни от монтажа на Toshiba RAS-225ER. Климатика е монтиран в детска стая от 10 кв. Специални благодарности на Сашо и брат му за избора и професионалния монтаж. Засега още не мога да дам впечатления от работата му поради факта, че в момента температурата в стаята е 25° :ole, но скоро като гледам времето ще имам възможност да го пробвам и ще пиша подробности. Дано не съм сгрешил относно втората употреба, защото винаги съм бил за нова техника, но след много четене във форума и след запознаването ми със Сашо и неговото професионално отношение и отзивчивост, реших да рискувам. Благодаря и на всички знаещи и помагащи хора от този форум :Drinks:
j_bojkov, честито за машинката! Да те топли, охлажда и да няма хардуерни/софтуерни проблеми.
Тази мини стаичка климатика няма да я усети и ще работи идеално.
Ако не те затруднява сподели няколко снимки в съответната тема :smiley:
2 Прикачен файл(ове)
За снимките обещавам. До 1-2 дни може би ще ги направя и ще ги споделя. По отношение на отоплението няма проблеми особено при тези параметри:
Модел: 2005~2006 година/Made in Japan/100V/R410A
Параметри на климатизатора при 35°C външна температура (27° в помещението):
Охлаждаща мощност: 2.2 kW (0.7 ~ 3.1), 7500 BTU (2400 ~ 10600)
Консумирана електроенергия: 440 W (155 ~ 790)
COP: 5.00 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 7°С външна температура (20° в помещението):
Отоплителна мощност: 2.5 kW (0.7 ~ 5.2), 8600 BTU (2400 ~ 17700)
Консумирана електроенергия: 450 W (170 ~ 1410)
COP: 5.56 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 2°С външна температура (20° в помещението):
Отоплителна мощност: 3.8 kW, 13000 BTU
Консумирана електроенергия: 1250 W
COP: 5.28 (средна стойност)
APF: 5.30 (при режим охлаждане – 5.98, при режим отопление – 5.06)
По важен е комфорта в стаята заради децата. Именно заради него се спряхме със Сашо на тази машина.
Ето и снимки:
4 Прикачен файл(ове)
Здравейте,
както обещах и малко повечко имформация за модела климатик избран от мен.