Re:Втора употреба климатици - част 2
асгард направи като мен.свържи се с сашо плати си масрафа и се радвай на качествена машина,монтаж и гаранция на уреда.даже тези дни сашо ще почиват на сънито,така че говори с него и ако има възможност го направете(климатика де).в бургас имаше една фирма,но много бързо затвори офиса,а това навежда на друга мисъл.офиса им беше до механото.
Всичко хубаво, но съм нов във форума и ако може на л.с. малко инфо за Сашо ще съм много благодарен :wink:
Цитат:
Първоначално публикувано от stelaartoa
Не разбирам защо изобщо си блъскате главата с това,колко АНГЛИЙСКИ мерни единици бил някой си климатик. Тук,в БГ,си имаме много ясната на всички единица Ват и Киловат. Всички наши отоплителни уреди са си в киловати- духалката е два,радиатора е примерно два и половина...И на тоя климатик ти дават колко КИЛОВАТА му е отоплителната или охладителната мощност. Защо трябва да се пита и за БТУ-тата???
Ами колегата ned_76 го интересуват BTUмите,а и по тях може да се ориентира предимно за машините за японския пазар,на кои размери отговарят приравнени към наще означения(представянето на машините за по голями от реалната мощност).Макар,че номиналите при отопление варират в посока надолу,за по голям коп, при по новите модели,а и при различните класове,като една 10ка може и на отопление да е 10ка,а може и да е 14ка,а и фактора APF също.
Цитат:
Първоначално публикувано от Asgard
Всичко хубаво, но съм нов във форума и ако може на л.с. малко инфо за Сашо ще съм много благодарен :wink:
https://forum.setcombg.com/index.php...rofile;u=18217
Diksanal - баш в японките НЯМА обозначения в BTU-та,всичко си е в киловати !!!какво според теб означават цифрите 22,25,28...40 ? Защо трябва да напишеш нещо ей така,без да почива на нищо конкретно ???
Цитат:
Първоначално публикувано от stelaartoa
Защо трябва данапишеш нещо ей така,без да почива на нищо конкретно ???
Какво не виждаш конкретно?И как ще обясниш на начинаещ потребител,защо една 22ка е по мощна на отопление от една 28ца?
Ами колегата ned_76 го интересуват BTUмите,а и по тях може да се ориентира предимно за машините за японския пазар...
От това по-конкретно здраве му кажи . А на потребителя бих обяснил,че 22 означава 2200 вт ОХЛАДИТЕЛНА МОЩНОСТ, което пък няма никаква връзка с това как топли ! Може да топли и с 3000,може и с 4000 Вт,затова и казах,че за всичко си има НАША МЕРНА ЕДИНИЦА,с която ще му бъда ясен при обясненията. Не да му пълня главата с разни 10ки,14ки и други бла бла бла...
Стела,ти може и да му обясниш,но друг може и да не,по някакви причини.Потребител,като влезе в магазин,за машини за нашият пазар,и като му кажат 9ка,12ка и т.н.,той знае какви мощности на отопление да очаква,като номиналите варират със 100-200вата,докато при японките разликите са в киловати. Пък иползвателите ги интересува предимно отоплителната мощност-там се появяват най вече липсите на мощност.
Неиздържах, да се похваля и аз, благодарение на Александър от неделя ще съм горд собственик на тези две машини Fujitsu AS-N22R и Toshiba RAS-365EDR, ще постна някоя снимка след монтажа :ole
Честито! Това са два много хубави климатика. Със здраве да си ги ползваш! :Drinks:
... Без снимки, няма кеф. Дай и ние да се порадваме. :Drinks:
Цитат:
Първоначално публикувано от screamboy
Неиздържах, да се похваля и аз, благодарение на Александър от неделя ще съм горд собственик на тези две машини Fujitsu AS-N22R и Toshiba RAS-365EDR, ще постна някоя снимка след монтажа :ole
не си купувай от него нищо.рискуваш зимата да ти е топло,лятото студено и да не можеш да чуеш как работи климатика.на такива кат него повече от 1500-2500 лв. за клима не давам.............. :-memnon :-memnon :-memnon :-memnon
:-memnon :-memnon :-memnon :-memnon :-memnon
4 Прикачен файл(ове)
Ето ги и моите снимки :ole NATIONAL CS-X255A