Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
Колко отоплителна мощност ще е нужна приблизително (т.е. инвертор 9-ка или 12-ка да вземам):
20 кв.м, височина 2.80 м, ет.1, южна вътрешна стая, дебели тухлени стени + вътрешна изолация на външната стена, PVC дограма с К-стъкло, желана температура 20-21 градуса, най-ниски външни температури -10 градуса.
Не искам съвет за марки и модели, избрал съм модел 9-ка с номинал 3.2 KW и 12-ка с номинал 4 КW, иска ми се да е 9-ката, з/то е с 100 лв. надолу и 15% по-добър COP, но чакам мнения дали няма да издиша зимата.
Здр. някой би ли ми помогнал с информация за този модел да ли става читав ли е , стували си парите и дали наистина е модела е Японски ,че има 5 часа до края на промото?
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1314362363[/time]_________________________________________________
опа линка http://www.technomarket.bg/products/...-ras-rac-e14h3
Цитат:
Първоначално публикувано от zhelko
Колко отоплителна мощност ще е нужна приблизително (т.е. инвертор 9-ка или 12-ка да вземам):
20 кв.м, височина 2.80 м, ет.1, южна вътрешна стая, дебели тухлени стени + вътрешна изолация на външната стена, PVC дограма с К-стъкло, желана температура 20-21 градуса, най-ниски външни температури -10 градуса.
Не искам съвет за марки и модели, избрал съм модел 9-ка с номинал 3.2 KW и 12-ка с номинал 4 КW, иска ми се да е 9-ката, з/то е с 100 лв. надолу и 15% по-добър COP, но чакам мнения дали няма да издиша зимата.
Здравей колега 3.2 Kw номинал ти е малко заложи на 12-ката няма да збъркаш веднъж трошиш париците сега за 100лв. да се циганиш няма смисъл :Drinks: За климатика няма да те питаме тъй като си направил своя избор гледай монтажа да мине добре и ще очакваме снимков материал .
Успех !
Цитат:
Първоначално публикувано от ceco.bojkov
Здравей колега 3.2 Kw номинал ти е малко заложи на 12-ката няма да збъркаш веднъж трошиш париците сега за 100лв. да се циганиш няма смисъл .
+1,а и копа е нормално на по малките машини да е по висок,но той няма да те топли зимата,а остатъчната мощност при минусови температури. :)
zhelko, слагай 9-ка. 3.2 kw са предостатъчни при твоите условия. А при минус 10 гр. ще се напъне малко и над номинал, при това щом такива дни са рядкост. А може и да си приготвиш и една духалка в гардероба, да помага в такива дни, но едва ли ще се наложи да е използваш.
Е това ме разби :-memnon..........купи си климатик и духалка за всеки случай!????????..............като една верига(не си заслужава да я споменавам)преди години имаше промоция:при закупуване на два броя климатици ОСАКА получаваш подарък електрическо одеало!!!!!!!!!!!!
.....а за Хайер трябва да има на всяка бройка! :bravo
Е, това за духалката беше закачка...
Но не съвсем...
Аз лично не бих останал зимата без духалка под ръка. Все пак струва 20-50 лв. Винаги има изненади. Верно, рядко се случват, но се случват. Като това външното ти тяло да 'забрави' да се размрази при минус 10 гр. Тогава ще си доволен да има план Бе. Само АЕЦ-а да не спре, че тогава и духалката няма да те спаси, и трябва да се минава на план Ве.
Цитат:
Първоначално публикувано от IVO-1977
Е, това за духалката беше закачка...
Но не съвсем...
Аз лично не бих останал зимата без духалка под ръка.
Е ми то затова раздела е избор на климатик- да те топли той,а не ти него...:taz
зимата като станат тези 4 на 3 килоатав а при девятката от 3 на 2... слагай 12 за да не ги мислиш.
Преди две години с помоща на съвети и мнения от форума си взех климатик за спалнята general 12 LGC и мисля, че направих добър избор :)
Сега реших да оборудвам и кухнята с една машина и пак се допитвам до вас :god
Помещението е около 16кв.м и 35куб.м в къща с външна изолация и пвц дограма. Днес ми предложиха следните варианти:
1. Fujitsu general ASHG 09 LE
2. Daikin FTX25JV
3. Toshiba RAS-107SKV-E / RAS-107SAV-E
Цената и на трите е 1200лв с включен монтаж. Какво ще ме посъветвате да избера :Drinks: ? Тошибата почти съм го отписал и се колебая от първите два.
п.п. Същите модели само, че 12-ки са с по 100лв отгоре, но си мисля че не ми е необходима 12-ка за това помещение.
... E ти си отписал най-читавото...
Е веднага го връщам в списъка, ако може и да се обосновеш :)
благодаря за което :)
... Много е дъвкано из форума за тези машини. General-a е нов модел, по-слаб от LGC и зимата не се знае как ще работи. Daikin-а серия 25FTX и 35FTX също не блестят с добра работа зимата.
Цитат:
Първоначално публикувано от diksanal
Точния-Сашо имаше предвид в кой край на България е брат ти.Иначе погледни TOSHIBA Ras-B 13 SKVP-E Super Daiseikai3 -малко над лимита му е около стотина лева,но си струва,а и е японски както иска.
От русе. Някоя фирма да кажете за продажба и монтаж?Някои друг климатик със същите параметри?