Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
Здравейте, искам съвет за отопление на стая с размери 3,20 на 3,80 м и височина 2,60,северно изложение ,с ПВЦ дограма, без изолация и две външни стени.От тези предложения кое според вас си заслужава:
1 http://technomarket.bg/products/0910...-ras-rac-e14h3
2 http://technomarket.bg/products/0907...nh0-s-12af-uh0
3 http://technomarket.bg/products/0905...-cs-cu-ue12jke
Благодаря предварително!
Цитат:
Първоначално публикувано от OHO-BOHO
аз съм за лг-то щом те кефи и ако избора е само между тези модели, а и само него го дават до -15, а и е на малко парички.
Този Sharp http://technomarket.bg/products/0908...2lsr-ae-x12lsr е по-добър избор и цената му старата. :yahoo:
Големи са сякаш за тази стая, дори и северна да е. Аз бих заложил на това. В момента при дистрибуторите на Евис е на 1123 лева без монтажа: :grin:
http://powerclima.com/index.php?page=details&id=168
Иначе Е14Н3 за 1000 лева с монтажа няма конкуренция. Ако бюджетът ти е до 1000 лева - това е климатика!
Цитат:
Първоначално публикувано от pmklima
До -7 градуса, колкото го дава производителя...
Цитат:
Първоначално публикувано от bobovo
За 24м2 Midea 12-ка няма да свърши работа ако не е с добра изолация и темп. не падат под -5.Аз съм за FUJITSU /GENERAL,FUJI / 12LGC.
В 24 квадрата и12 LGC - то ще издъхне .Решението е Toshiba RAS 137 SKV или GENERAL 14 LGC .
Цитат:
Първоначално публикувано от lavsho
Решението е Toshiba RAS 137 SKV или GENERAL 14 LGC .
Еми,ако му ги доставиш за по 1000лв. наистина е решение.Четете от начало питането. :RTFM:
Цитат:
В 24 квадрата и12 LGC - то ще издъхне.
Цитат:
Първоначално публикувано от stoikina
за панел 24кв.м.,на среден етаж,южен с ПВЦ и изолация на външната стена.
:RTFM:
Цитат:
Първоначално публикувано от aruba_man
Големи са сякаш за тази стая, дори и северна да е.
Цъ! Може и да не се окажат големи. Моят 12LGC(на тати 'убавеца :)) ) се оправяше долу-горе тази зима в подобно помещение, което е мааааалко по-голямо. Ако бях взел 9-ка, имам "леки съмнения", че жена ми щеше да изкара зимата при мама си и татя си, за да не смръзне :-memnon . OHO-BOHO не споменава дали е в къща или апартамент(панел/тухла+изложение+етаж) и от коя част ма България е, а от това много зависи избора на машина. Като гледам, спрял се е на модели, които имат около 4kW номинал при отопление. Вероятно си има причина човека... :)
Цитат:
В 24 квадрата и12 LGC - то ще издъхне
То може и да устиска, но си е хазарт. Зависи къде са позиционирани тези 24 м². В помещение в къща, с да речем 2 външни стени без изолация и 2 прозореза, намиращо се някъде из северна Б/я(с изключение на Черноморието) - направо си е умряло, освен ако не е в някое закътано място или не го ползват ескимоси.
къде го метнахте човека на 14 и 18ки като е изолирана стаята и с дограма?
още повече ако е в населен блок? и му топлят дупето отдолу.
и на хитачита предлагате - къде са от от най-уплутите в този форум ?
момчето търси - ПРЕДПОЛАГАМ крайно решение до 1000 с монтажа - дайте до толкова... лг за това което обещава с нормален монтаж, знае ли човек.... ще държи.
но не 1100 с монтажа - 1000.
:Drinks:
Цитат:
Първоначално публикувано от estqwerty
къде го метнахте човека на 14 и 18ки като е изолирана стаята и с дограма?
още повече ако е в населен блок? и му топлят дупето отдолу.
и на хитачита предлагате - къде са от от най-уплутите в този форум ?
момчето търси - ПРЕДПОЛАГАМ крайно решение до 1000 с монтажа - дайте до толкова... лг за това което обещава с нормален монтаж, знае ли човек.... ще държи.
но не 1100 с монтажа - 1000.
:Drinks:
estqwerty, по никакъв начи не търся конфронтация :Drinks:и следващото, което ще напиша не е насочено директно към теб. Предполагам, че написаното от теб, визира поста на OHO-BOHO. 14-ка или 18-ка може да се окажат удачни за OHO-BOHO, но зависи къде е ситуиран. Въпросният участник никъде не споменава за жилището, което обитава и не казва, че има някаква изолация и дали го топлят съседите.
Относно Hitachi: това, което е оплювано, не е непременно лошо и обратното - това което се "рекламира" не е непременно най-доброто. Умолявам Ви всички, не се изказвайте за марки/модели, които не познавате и щот' сте чули/прочели нещо или монтирали 2/3 броя от тях, имате някакво мнение!
Успех в живота на всички!
Мерси на всички. Забравих да спомена, че жилишето е в София - блок предпоследен етаж. Парното е спряно централно(няма и тръби) Търся по бюджетно решение, защото жилището е под наем и хората не са претенциозни за марка и модел. Мен лично ме е страх да не попадна на някакъв трактор като SAMSUNG AQV-12ASA, които не се пуска при ниски температури защото усещането е като при излитащ самолет. От панасоник съм чувал, че добри са само малайзийските, но и цените там са по.....Цената ми е ограничена до 1000-1100 лв с монтажа. Приемам всякакви съвети и предложения.
D
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1307772906[/time]_________________________________________________
до 1000лв. с монтажа .......ГРИИ инверторен, с Дайкин компресор, копие на ДАЙКИН FTX
сори - пак съм писал посред нощите - чел недочел, пил недопил.
моля за извинение за предното ми мнение от Днес в 02:15 и не го вземайте в предвид.
сори пак
:)
Щом е за квартиранти, най-доброто е Хитачи. Аз със Е14Н2 отоплявам последен етаж панела, 27 квадрата. Зимата при -10 му зададох 23 и ги направи, иначе не обичам толкова топло. Вземай Хитачито, няма да сбъркаш. Пак е голям за тази стая, ама пада на 100 вата и духа леко топло, не като Дайкин на минимум 300 вата. За Януари с почти всички дни под нулата, квартирантите ми имат 45 лева за климатика. :yahoo:
Цитат:
Първоначално публикувано от aruba_man
...ама пада на 100 вата и духа леко топло...
Ъъъ, я пак, че взех да се чеша умно по темето! 100W, при приблизителен COP=4 си е около 400W отдавани. Този модел не беше ли с минимум около 900W при отопление?