Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
Към адаша33:
Потвърждавам и ОБОБЩАВАМ - КОЙТО ИСКА ДА КЛИМАТИЗИРА 1 ИЛИ 2 СТАИ /ПРЕЗ КОРИДОРА ИЛИ ПРЕЗ ВРАТАТА на коридора/ - НЯМА ДА СЕ ПОЛУЧИ. И аз като други съм опитал такава гимнастика, и не се получава. Нито на охлаждане, още повече на отопление. Затова няколко малки машини, но да има навсякъде. Аз съм живо потвърждение на коментара на estqwerty. Щото в двустайния - включвам чат-пат и конвектор в стаята на детето където няма климатик, макар и климите да бачкат в другите помещения.
Какво се получава - най-рядко се стои в коридора, а той е най-охладен/отоплен и съответно има НАЙ-ГОЛЕМИ ЗАГУБИ. Има разлика от поне 4 градуса в другите стаи, които трябва да се компенсират от климатика и само се мъчи и амортизира по-бързо компресора, и комфорт - почни никакъв /освен ако не си мазохист/. Извода е ЯСЕН - и посочен по-горе. Да доуточня - наистина МИ СЕ ВИКА!
Вярно е, че трудно стават така нещата с една машина, особено по схемата на колегата ВЛАДКО33.При мен се получава отоплението на две стаи с една машина без разлика, ама условията ми са много специфични.
Цитат:
Първоначално публикувано от edi1
Вярно е, че трудно стават така нещата с една машина, особено по схемата на колегата ВЛАДКО33.При мен се получава отоплението на две стаи с една машина без разлика, ама условията ми са много специфични.
я разкажи как става номера - няма я едната стена ? :)
Днес правих монтаж в къща при която имаше монтирана 18ка осака в коридора. Човека беше разбрал че не се получава и днес в детската стая монтирахме Хитачи 25FH6.
2 Прикачен файл(ове)
Става дума за 9ЛДС.Поставен е в хола.За хола е запелепена спалнята, като машината е точно срещу вратата.Понеже къщата ми е стара, зидовете са 48 см, а отвън има 8 и 10 см изолация, която си направих както се полага /понеже сам си я правих/.Перата на ЛДС то са на 3 сектора - двата са насочени към вратата на спалнята, а третия малко настрани към вътрешността на стаята.Хола рядко го използваме, да не кажа хич, и машината работи на 19-20 градуса, и много рядко на 21-22 /зимно време, когато жената излиза от банята/.Та по този начин поддържа еднаква температура.Ето как изглеждат нещата.Първата снимка е снимана от леглото, а втората от към машината.
Точно в такава ситуация става идеално. Така слагаме и една Нокрия, човека е много доволен.
зидовете са 48 см, а отвън има 8 и 10 см изолация-
Ти си открил и "Причината"и "Проблема".
Когато хората предлагат климатици търсят "Причината",но не решават "Проблема".
Ти си решил и двете.Затова и успехът при теб е сполучлив.
При много други не се получава точно желания и жадуван успех.
:ole
Постарах се по въпроса и резултата е отличен. :yahoo: Правих ремонта и изолацията 2006 г. и от тогава никакви проблеми с отоплението и охлаждането.Това е решението, съвсем прав си - ниски загуби, идеален комфорт.
стаичката за спане е с минимален обем и е точно зад вратата. а за спане не ти трябва много - аз съм на 18 19 градуса.
само ми е интересно колко е спалнята, като квадрати? 12 мах? на снимките не се вижда.
Там някъде, около 10-11.Хола е 16-17.
Цитат:
Първоначално публикувано от edi1
Постарах се по въпроса и резултата е отличен. :yahoo: Правих ремонта и изолацията 2006 г. и от тогава никакви проблеми с отоплението и охлаждането.Това е решението, съвсем прав си - ниски загуби, идеален комфорт.
Аха! Ама иди и обяснявай, че когато навън е студено, със студени стени и Т° на въздуха в стаята 25° комфорта е никакъв, а с топли стени и Т° на въздуха 21°/22° усещането е доста по-приятно. Когато си подобриш средата на живот, изборът на отоплителен уред става доста по-лесен. И аз като доста хора, пишещи тук, направих грешката да набуча климатици преди да се погрижа да намаля топлозагубите. С времето осъзнах грешката си. Аз съм живо доказателство, че съществуват сам две неща, които са безкрайни - космоса и ... :))
Не е баш така тая работа. Понякога инвестицията в топлоизолация надхвърля многократно тази за хубави клими. Та веки си гледа от неговата джамия.
При мен ситуацията е точно като при Еди и като м2 и като разполовение,само дето нямам външна изолация,но съм с вътрешна, вата и картон на външ.стени и на тавана 10см вата.И тази зима ще се отоплявам с Грии 18ка.Та ще пиша как е......
Цитат:
Първоначално публикувано от Kasap
Не е баш така тая работа. Понякога инвестицията в топлоизолация надхвърля многократно тази за хубави клими. Та веки си гледа от неговата джамия.
Това за инвестицията е вярно, но може да се спести доста, в зависимост от ситуацията.На мен цялата сметка ми излезе някъде около 12-14 лева квадратния метър.Не плащах за труд на майстори, материалите ги взех от едно място, от магазина на мой познат, на един производител /на ЦЕРЕЗИТ са моите/, скелето също го взех от приятел и не плащах за него нищо.Е, скелето вися 2-3 месеца на двора :)) , понеже работех по няколко часа след работа, събота и неделя, ама не бързах.Сега тези цени са непостижими, дори само за материали.Но, определено си заслужава.Но не трябва да се прави компромис нито с материали, нито с технологията при правенето на изолация, което за жалост често се получава напоследък.Има хора, които работят съвестно и както се полага, има и мърлячи и мошеници, от които после хората реват. avast3 тази зима също ще се радва на комфорт, той това лято си довърши изолацията, и вярвам, че ефекта вече се вижда.
2 Прикачен файл(ове)
И аз от това лято съм с външна изолация 5см терезит с полимерна мазилка, ще видим има ли някаква разлика. Като в спалнята от миналата зима съм с 2см стиропор и над него с пвц ламперия.
пс.Таваните от преди доста години съм сложил окачен таван.