Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
примерно от тук. по фирмите би трябвало да намериш и по-евтино.
изчакай колегите от форума да ти предложат и нещо друго - може и нокрийка да боднеш, но предполагам няма да се разпредели равномерно температурата. защото пък с 2 9-ки ще минеш по евтино, ще имая по-голям запас на максимум, а и може и да горят по-малко ток.
http://www.technomarket.bg/products/...ras-rac-d10ex3
в варна си. вариянт са и две нови японски климатичета - 2 28-чки да кажем , но трябва да знаеш ще можеш ли да се пречупиш с буквичките на дистанционните, но пък коп и потребление са на друго ниво. по принцип имаше машини но май са им вдигнали цените :(
все пак изачкай и някое друго предложение. както и за фирма за монтажа.
и малко офф -за пода : 2-3-5 см подов фибран розови мисля бяха плочите + ламинат и ще подобри много пода. сега цените на строителните мат-ряли са много надолу и 40м2 би трявбало да минеш тънко, а е и за 1 ден работа.
Цитат:
Първоначално публикувано от estqwerty
в варна си. вариянт са и две нови японски климатичета - 2 28-чки да кажем , но трябва да знаеш ще можеш ли да се пречупиш с буквичките на дистанционните, но пък коп и потребление са на друго ниво. по принцип имаше машини но май са им вдигнали цените :(
На какво ниво и какви са цените? Може ли визуализация на такъв климатик и дистанционно?
Цитат:
все пак изачкай и някое друго предложение. както и за фирма за монтажа.
Надявам се и други твои иколеги да се включат. Например justify :)
Цитат:
и малко офф -за пода : 2-3-5 см подов фибран розови мисля бяха плочите + ламинат и ще подобри много пода. сега цените на строителните мат-ряли са много надолу и 40м2 би трявбало да минеш тънко, а е и за 1 ден работа.
estqwerty, много ти благодрим и за този съвет!
ето ти нагледно една върхова японка в дейстие http://translate.google.bg/translate...26prmd%3Dimvns :yikes мисля че щее интересно за доста хора
zzz, тези машинки може и да са добри, но не са за "неспециалисти" като нас-питащите. Дай моля те предложение за нещо местно. Искам да попитам - какво мислите за следния вариант - единият климатик, който ще се монтира в частта близо до входната врата да е конвенционален. Докато помещението е общо, той ще "помага" и може да се цъка он/оф по всяко време. А когато помещението се раздели, поради предназначението си на предверие/чакалня/ няма да се нуждае от денонощна климатизация/комфорт... Правилно ли разсъждавам? (въпросът е към zzz и всички, които искат да вземат отношение)
Сега инверторите струват почти колкото конвенционалните машини.Слагай две машини ХИТАЧИ ЕХ3.Можеш да сложиш една 10-ка и една 14-ица, за помещенията ще ти работят много добре.Дори и две 10-ки да сложиш, както каза estqwerty, няма да имаш никакъв проблем.Ако искаш да свалиш малко бюджета сложи Н2 серията на ХИТАЧИ.
Цитат:
Първоначално публикувано от valdim
На какво ниво и какви са цените? Може ли визуализация на такъв климатик и дистанционно? Надявам се и други твои иколеги да се включат. Например justify :)
estqwerty, много ти благодрим и за този съвет!
искаше визуализация на японка и дистанционно и за това ти дадох това а за това че ние не сме специалисти имаси хора за това и те хляб ядат а между другото това също се предлага в България а това за цъкането вкюч изключ го забрави това е от мен за повече от по компитентните от мен аз съм само ползвател с малко набюдения
какво значи неспециалист ? че не можеш 3 йероглифа на кръст ли да запомниш кой за какво е .. не се подценявайте толкова .. единствения съществен проблем на климите на 100 волта е ,че са доста скъпи ,особено високите серии ..
Цитат:
Първоначално публикувано от deian
За да не ме обвинят, че те мятам на черешата, ето ти бюджетни варианти, но по-добри от изброените от теб:
Mitsubishi Electric GE35VA
Toshiba RAS-137SKV-E3
А тези са скъпи, но си струват парите:
Daikin FTXS35J
Panasonic NE12LKE
Toshiba RAS-13SKVP2-E
Mitsubishi Electric FD35VA /VABH/
Понеже съм лаик в тази област, единственото нещо което успях да осмисля и направя е да сравня основните им характеристики. Направи ми впечатление, че с изключени на Toshiba RAS-137SKV-E3, всички останали предложени от deian имат СОР над 4 и ср.консумация в режим отопление под 1 kW. Това ли е най-важното в случая? Ест, видях че имат и други разлики - екстри и т.н.
Ако това е така, тогава Mitsubishi Electric GE35VA реален вариант ли е в случая за мен, защото спрямо цената му от около 1400 мисля че мога да се справя.
Моля и за още един съвет за този климатик - шумно ли е вътрешното тяло или е границите на нормалното?
Цитат:
Първоначално публикувано от edi1
Сега инверторите струват почти колкото конвенционалните машини.Слагай две машини ХИТАЧИ ЕХ3.Можеш да сложиш една 10-ка и една 14-ица, за помещенията ще ти работят много добре.Дори и две 10-ки да сложиш, както каза estqwerty, няма да имаш никакъв проблем.Ако искаш да свалиш малко бюджета сложи Н2 серията на ХИТАЧИ.
edi1, благодаря за коментара. какво е предимството на ЕХ3 спрямо Н2?
EХ3 е със скрол компресор, малко по-висок КОП, по-тихо вътрешно тяло.Н2 е с ,отационен компресор и вътрешното тяло е малко по-шумно.
ако ще е обикновен клима - колона - 1500 лв.но кой да е конвенционален ще е шумничък а две малки конвенционалки по-скоро не.
иначе ако ще играем по ръба на бюджета KIT-E9-MKE-3 две такива. дават ги че са много тихи?
ahaha, тъкмо писах по тоя въпрос в друга тема :)) Ето данни за MKE-3. Директно copy/paste :))
По номинал на -16 външна му остават 1.5kW
Иначе:
Low Temp. : Capacity (kW) 3.62 / I.Power (W) 1.15 / COP 3.15
Extr Low Temp. : Capacity (kW) 2.88 / I.Power (W) 1.18 / COP 2.44
Степени на вентилатора 39 / 25 / 20 High / Low / Quiet Low
Qlo 5.3 cubic meters/min
lo 7.1 cubic meters/min
me 9.6 cubic meters/min
hi 11.7 cubic meters/min
Shi 12.1 cubic meters/min
Странното е, че има 5 степени, а в сервизното има данни за шума само на 3 от тях. Не ми се вярва да няма разлика в шума между Low и Med. Предполагам на AUTO, QLo изобщо не се включва? Някой знае ли? Щом от QLo на Low скача от 5.3 на 7.1 с цели 5 dB, значи от Low на Med - тоест от 7.1 до 9.6 - ще скочи поне на около 30dB... Тоест получава се нещо от типа:
20 - 25 - 30(примерно..) - 39
edi 1, Alexi,estqwerty ако трябва да избираме между HITACHI RAS/RAC-D10EX3 и Fujitsu-General ASYA-12LKC (които са на една цена с вкл. монтаж) кой от двата ще ни препоръчате за нашето помещение? Гледам, че хитачито е с по-добри параметри (КОП-а) по-икономично е, но е китайско... Фуджицуто е японско, но май-харчи повече, с по-нисък КОП... И като казвате кой да предпочета, барем и кажете защо :cheesy: Благодаря за мненията!
Цитат:
Първоначално публикувано от valdim
Фуджицуто е японско
толкова колкото хитачито е японско....
valdim : сори че ще те разочеровам , но само топ моделите май отстанаха да се правят в япония. там бюджета ти стига за 1 машина, която няма да е достатъчна за помещението ти.
има комбинации вътрешните са уж японски/подовите дайкини/ но пък външните са чешки. моя се поразтрака на първата година вътрешното си е шумничко, но пък е 18-ка чувам си го от спалнята все едно съм при него. за това ако искаш комфорт - малки машини.
големите пък ти дават сигурност зимата... а бе тя една. :)