Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
Цитат:
Първоначално публикувано от ya
Е аз тук ще кажа че не разбирам ............и нямам намерение да се заяждам.............нои все пак ....ако някой си направи труда да прочете малко теория............ще стане ясно за какво говоря ............то и при ФОРМУЛА1 правят много с малко ама след всяко състезание хвърлят моторите
В този ред на мисли и аз няма да се заяждам, като ще те посъветвам да си купиш "климатик" с нисък коп(такива в БГ има с лопата да ги ринеш-Нео, мео, беко и Жеко :-memnon). Надявам се да ти служи дълго и безаварийно, а не като мАторите у формулЯта :016:.
PS Имам един "вечен"(perpetuum mobile) Emerson, точно като за теб.
Цитат:
Първоначално публикувано от wizard2000bg
В този ред на мисли и аз няма да се заяждам, като ще те посъветвам да си купиш "климатик" с нисък коп(такива в БГ има с лопата да ги ринеш-Нео, мео, беко и Жеко :-memnon). Надявам се да ти служи дълго и безаварийно, а не като мАторите у формулЯта :016:.
PS Имам един "вечен"(perpetuum mobile) Emerson, точно като за теб.
Касап-а не се ли вреди за Емерсоня???
Според мене е възможен такъв КОП, но той е по номинал.Що се отнася за високото топлоотдаване, може защо не, но няма да е с КОП 6.Има едно Fujitsu AS-Z40V2 http://dimeli.eu/klimatici/fujitsu по номинал КОП-а е 5.35, на максималното отоление КОП-а е 3.11 при отоплителна мощност 11.5 кв в режим отопление.
Специално за 12ЛДЦ от плазма серията на фудцитсум мога да кажа, че единственото му ограничение за работа на максимален режим(6.7 кв) отопление е само термалната и токова защита, софтуерно ограничение по време няма.
при дайкин има пауърфул фунция която "изстисква" 100% от компресора и климатика, но само за 20 минути(при подовата 50-ка) и след това отново минава в нормален режим.
Извинявам се ама да попитам нещо............това ...........APF.........COP ли означава или нещо друго?, Иначе за .......Емерсона, Бекото, Мекото, Жекото, .......към тази колекция (от търговци)ще добавя още някои ОсАки, Неота, Меота, Елити, Сангове, и разбира се не на последно място накои марки(производители, гиганти)- Хаири(3-ят в света), Самсуняци..изпуснах ли някого(има и други) тия всичките или по точно някои модели(повечето) от тях са за тъй наречената ЛОПАТА!!!!!!!!!!
Цитат:
Първоначално публикувано от ya
Извинявам се ама да попитам нещо............това ...........APF.........COP ли означава или нещо друго?
http://store.picbg.net/pubpic/4D/FD/...3058144dfd.jpg
http://store.picbg.net/pubpic/27/32/...d2cd772732.JPG
Moля за мнение - трябва ми климатик за отопление (по-рядко за охлаждане) за помещение 16м./6.40м/2.80м. височина. Почти изцяло е под земята, добре изолирано. Трифазен ток. Дали вертикален или с монтаж на стената ще кажете вие. Търся максимално ефективния вариант като първоначална инвестиция и месечна сметка за ток. Благодаря предварително :)
Правилно ли съм разбрал 102 квадрата (287 кубика)
Цитат:
Първоначално публикувано от chachoto
Правилно ли съм разбрал 102 квадрата (287 кубика)
Да, точно така :)
От къде си и за какво ще се ползва помещението?
Ще се ползва за зала - семинари и други групови занимания, заетост около 40 часа седмично.
Цитат:
Първоначално публикувано от bobovo
Не разбрах от къде си?
под земята :) е казал човека :)
и да не вържеш на базика сега. да върви майтапа.
иначе по темата - мисля че 2 70-ки - даже не знам колко е това в бту-та, зависи и има ли пргради ?
Не разбрах какво значение има откъде съм за съвета, който търся - ако ще ми предлагаш конкретна оферта, ок, но нека първо да се ориентирам какво търся като капацитет на климатика.
Цитат:
Първоначално публикувано от loudidd
Не разбрах какво значение има откъде съм за съвета, който търся - ако ще ми предлагаш конкретна оферта, ок, но нека първо да се ориентирам какво търся като капацитет на климатика.
при климатиците почти няма горна граница - колко парички ти се дават.
15 16 kw клима ти трябва ориентирай се. има и осаки има и тошиби дайкини от 2 до 20 хиляди :)
loudidd питам те защото едно да си от гр.Петрич където темп. не падат под -5 гр. друго е да си от гр.Карлово където падат до -20 градуса.Както и да е.От този модел 2 ще ти свършат работа:
http://v-clima.com/prod.php?id=klima...ftx60gv-rx60gv