Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
Цитат:
Първоначално публикувано от rist
Климатиците не може да имат вина за глобалното затопляне, понеже те не произвеждат топлина.
може и да имат заради старите фреони - сега проблема е решен с новите, да кажем по-безвредни.
иначе от към потребление на електро енергия - с климатик си "по-зелен" от всички останали ел. отопленния и дори от топленето на дърва - там се води че е неутрална консумацията им.
така че с климатик имаш най-малък отпечатърк върху околната среда. :)
Ами, фреони, поредните глупости на химическите концерни и други организации.Колко фреон изтича и какво му е влиянието в срявнение със серните съединения.
2 броя DAIKIN FTX50G, няма нужда 71-ца
Здравейте и добре заварили. Може ли да ми помогнете с препоръка за най-подходящ климатик за помещение 35 м2 в нова тухлена кооперация. Сградата е много добре изолирана и помещението няма външни стени. Южно изложение, не е последен етаж. Ще се ползва само за охлаждане и проветрение. Бюджетът ми е 2000 до 3000 лв. Не търся бюджетно решение, но същевременно се колебая дали ограничената ми употреба предполага максимална инвестиция... Бих дал повече пари с оглед надеждност и по-ниски експлоатационни разходи. Колебая се около японците на Daikin, Toshiba, Mitsubishi и Panasonic. В момента имам един японски Panasonic, чието въртешно тяло пука и пращи лятото и ще се радвам да си спестя тази подробност в новата къща...
Ако е за охлаждане, не ти трябва чак такава инвестиция.Трябва ти климатик около 3,2 номинал на охлаждане.Според мен това е твоята машина - http://www.bulclima.com/klimatici-i-...shb12ld-plasma става и за отопление, ако решиш, има си филтър, достатъчно мощен на охлаждане, има си и тих режим.
Като че ли съм решил да похарча над 2 000 за peace of mind. Забравих да спомена, че предпочитам климатика да има 5 г. гаранция целия или поне компресора...
Не, че не можеш, ама няма смисъл.5 години гаранция може само за европейче ПАНАСОНИК.Може да се насочиш към LKE-3 серията - http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=570 мисля, че и те са с 5 години на компресора, но не съм сигурен.
Aко държиш RossT да си похарчиш парите и да имаш свеж въздух
http://mmc.bg/bg/catalogue_details.php?id=70&type= този,а както ти каза edi1 всеки климатик ще ти свърши прилична работа на охлаждане.За гаранцията панасоник имат такава,но защо твоят не те е очаровал-и ''да пука и пращи'' на охлаждане- много странно.
Моят работи доволно, просто вътрешното тяло пука от време на време при свиването на пластмасата. Не е някаква драма, но за едните пари, по-добре да го няма проблема.
Относно Daikin Ururu Sarara - там с монтажа отиваме на 3500 за моето помещение и тук започват колебанията...
Цитат:
Първоначално публикувано от RossT
Здравейте и добре заварили. Може ли да ми помогнете с препоръка за най-подходящ климатик за помещение 35 м2 в нова тухлена кооперация. Сградата е много добре изолирана и помещението няма външни стени. Южно изложение, не е последен етаж. Ще се ползва само за охлаждане и проветрение. Бюджетът ми е 2000 до 3000 лв. Не търся бюджетно решение, но същевременно се колебая дали ограничената ми употреба предполага максимална инвестиция... Бих дал повече пари с оглед надеждност и по-ниски експлоатационни разходи. Колебая се около японците на Daikin, Toshiba, Mitsubishi и Panasonic. В момента имам един японски Panasonic, чието въртешно тяло пука и пращи лятото и ще се радвам да си спестя тази подробност в новата къща...
Щом ще се ръсиш толкова много пари ето какво ти предлагам аз.
1. Тошиба - 2500лв.
2. Саньо - 2750лв.
3. Тошиба - 3500лв.
4. Дайкин - 3500лв.
Ако ще е гарга да е рошава :))
Цитат:
Първоначално публикувано от rist
Климатиците не може да имат вина за глобалното затопляне, понеже те не произвеждат топлина.
Ами това ми звучи като въпроса: Ако в една идеално изолирана стая, поставиш хладилник с отворена врата тя ще се стопли или ще се охлади?.......
Естествено че "произвеждат" топлина, но доста по-безвредно в сравнение със другите начини за отопление.
Цитат:
Първоначално публикувано от mitakater
Ами това ми звучи като въпроса: Ако в една идеално изолирана стая, поставиш хладилник с отворена врата тя ще се стопли или ще се охлади?.......
Естествено че "произвеждат" топлина, но доста по-безвредно в сравнение със другите начини за отопление.
А аз бих уточнил че "топлината" не е причина за глобалното затопляне...ама това вече влиза в сферата на заяждането ;)
Rosst : Бодни един Daiseikai или Norcia щом за сарара не стигат парички.
гаранцията наистина има смисъл да се търси голяма като се наливат толкова парички - дръж на това.
Цитат:
Първоначално публикувано от mitakater
Климатиците произвеждат точно толкова топлина колкото са топлинните загуби на компресора. Нито калория повече
diksanal, мерси за съвета. Наистина досега не бях се сетил. Обаче възниква проблем- В manual-а на LGC-то пише че може да се използва в режим отопление до 24 гр. външна температура. И какво правим сега, пак жега. Язък.