Истинско представление много забавни постове! :smiley:
Преглед за печат
Истинско представление много забавни постове! :smiley:
http://www.general-russia.ru/ lia1984 хвърли тук едно око, давам го на руски, за по-разбираемо. http://www.jac.ru/general/3472.aspx ето още малко.
Еди, благодаря за линковете. Доста полезна информация има вътре.
Ако поне малко си беше направил труда да ми прочетеш някой и друг преден пост, сигурно щеше да видиш, че ни най-малко не се и занимавам с клими, още по-малко с Булклима,Темпекс или Пингвин, аз съм фен на друг вид клими. Ако още малко си беше дал труда да погледнеш щеше да видиш, че бившият хладилен завод е собственост на фирмата собственик на Пингвин, но понеже това е различно от празните приказки, явно не ти се отдава. Със здраве и можеш да си сигурен, че това е последният пост, на който ти апострофирам, просто си ценя времето :)Цитат:
Първоначално публикувано от ilia1984
Илия ,ти си форумния шут, влизам да се смея на постовете ти :)) сигурно ако си купиш нова лада или дачия ще ги хвалиш със същата пяна на уста без грам смислен аргумент ,само и само да не излезеш прецакан :)) ЛГЦ имал по голям КОП от ЛДЦ ,смях ,смях .. я им погледни мощностите ,ЛГЦ е срам за 12ките топлоотдава по слабо от 9ката ми панасоник която чукна 6 години .. усещам ,че следващия ти климатик ще е ЛЕ или както там беше новия най нисък клас на Фуджитсу с 15 кг външно тяло и 5 кг вътрешно .. или нещо такова .. ама нов модел ,мн як ! и е Фуджитсу ,не е някво Фуджи или Генерал ... вииш ли ... якътъ раутъ както би написал ти :))
Добър вечер.
поспорили сте си гледам :) Моето чудене взе да отива към края си, особено след последните 2 страници, където обсъждате 12ките. Явно ще е 09ЛДЦ... Между другото, поне по тази информация, която аз съм разглеждал, 12ЛДЦ наистина има КОП 3,93, докато на 12ЛГЦ е 4,12. Поне на хартия :)
Друга ми е думата - за новите ЛЕ модели: Гледах им спецификациите, поне 07 и 09 изглеждат едни и същи - и при номинални мощости, и при средни стойности на консумация, и при КОП. Та въпроса ми е дали имат други разлики, освен в дизайна, някой знае ли? Бтв, вътрешното тяло на ЛЕ тежи 7,5 при 07, 09 и 12, външните съответно са 23, 23, 29кг. :)
Айде, лека вечер!
При LE промяната е само в дизайна на вътрешното.Като гледам външните са като LGC.
Pazzobg , ако въпроса е LDC или LGC , по-добре да е LDC.
А що се отнася до on-off , където изрази притеснение няколко поста по- напред, ще ти кажа че има един лек- малките деца!!!
Аз ги имам две и просто няма начин вратите на стаите да са затворени.
Желая ти късмет при избора ти! :Drinks:
Хайде ще отговоря, защото форумът е за това - за да не се набутваш. Категорично не си купувай Фуджицу 9 или 12 ЛДЦ, макар тук във форума да е много препоръчван (предполагам, че повечето го продават и сигурно печалбата от него е най-висока).Цитат:
Първоначално публикувано от Pazzobg
Негативи:
1. Прави се в Китай - което е малко долно за машина, която излиза 1800 кинта с монтажа (забележи, че говоря за Фуджицу, а не за Фуджи или Дженерал, дето уж били шит, ама Фуджицуту не било - същият шит си е). Та за Китай разбра, нали, щото аз ако знаех никога нямаше да се изръся толкова. естсетвено фирмата, от която си го купиш, ще те забаламоса с фрази - ама то не се нзае, те ги правят в Япония, ама чак като се разтвори и се разбира от къде е или Ама то нищо, че ги правят в Китай, машините са страхотни и т.н. и т.н. - не се подлъгвай
2. Машина пука и скърца, ама това не е болка за умиране. 12-ката има висок минимум и малко си изключва за дълъг период от време, но и това не е особен проблем
3. Ето това е вече сериозния проблем - при температури по - 10 климата става страшна - получаваш стара ЗаЗ-ка монтирана на балкона ти, а резонанса е способен да те убие - усеща се през 2 стаи в третата!!!!!! Вечер става такъв джангър и резонс, че усещам спалнята та вибрира!!!! Ама ако те кефи да ти вибрира - взимай и не се замисляй :):):):)
4. При мъгла се образува здраво количество лед, който се загнездва вътре в климата и ако си неук ползвател дал маса пари за комфорт, а особено и ако монтажната бригада не дойде бързо ( а тя няма да дойде бързо, щото освен теб продобен пробелм ще имат още поне 50-на човека), ледът тръгва нагоре по външното тяло и ако си тотален карък - чупи ти перката и ти отоваш да се оплачеш на арменския поп - ни една фирма няма да ти го поеме това като фабричен дефект и т.н., нищо, че климата е в гаранция
Позитиви:
1. Климата си топли доста добре - аз не съм негър и не ми трябват 26-27 гардуса, но ЛДЦ-то си поддържа 21-22 без проблем и при големите минуси (за сметка на бученето, което споменах по-горе)
2. Не дефроства като алтава на 30-40 минути, а на 2-3-4 часа, дори и в големите студове
3. Сметките са нисички
4. Плазмата е страхотна. Колкото и да говорят, че еглупост, плазмата е незаменима - след готвене или ако си пушач, колкото и да проветряваш, винаги остава миризма. Плазмата я улавя и 3-4 часа вкъщи си е пак приятно и озонирано, а не смърди на пръжки с лук :):):) Помага и при алергии и т.н. Въобще плазмата е основната причина да не съм преместил тази клима на село и да съм си взел друга
Ако търсиш клима, дето да не създава проблеми, помисли за Тошиба или Саньо - май това са климите дето най-малко проблеми дават. Аз нямам такива и не мога да ти кажа личен опит, но четенето из форума създава това впечатление. Успех с покупката.
Каквото и казваш няма перфектна машина все още не са направили такава.
За това спорняма, всяка си има някакъв куср, пък и всеки ползвател е различен.
Много точно написано за 1800лв полуваш старо LCC с висок минимум работи как он-офф само че има плазма дето никаква работа не върши и Fujitsu спряха да я правят......... :))Цитат:
Първоначално публикувано от new one
p.s да не забравяме и скапания COP-3.8 на закупилите да им е честито винаги ще имат последният модел LDC просто защото отдавна вече не се правят.... :Drinks:
Я попрегледай малко сервизните на различните модели, изобщо не са едни и същи.Плазмата си върши много добра рбота, недей да спориш, освен това това съвсем не е единствената разлика.И причината за спрат модела, не е, че не става, просто се сменя цялата гама машини и то от тази година, а не отдавна.LGC също вече не се прави, ако не си разбрал. :Drinks:Аз поне го ползвам и знам как работи. :Drinks:
Потвърждавам думите на new one и ilia1984. На един етаж над мен има Фуджитсу 12LDC. Не под -10, под -5 става трактор и почва такова дрънчене, че се чува поне на 50 метра. Не знам, кои се оплакват от решетките на Дайкина, ама по-безшумен климатик не съм виждал.
Е, моя не дрънчи.То зависи и в какво помещение е монтиран и какви температури се достигат. :Drinks: