Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
Здравейте,
Искам съвет около закупуването на инверторен климатик. Стаята е 15кв.м. - югозападно изложение. Бюджета е 1250лв.
Търся нещо от рода на Panasonic, Hitachi, Sharp, Daikin, Carrier, Fuji/Fujitsu/Fujitsu General и Toshiba. Ще се използва предимно за охлаждане, но понякога и топлене !
Ето го твоя климатик:
http://powerclima.com/index.php?page=details&id=168
При дистрибуторите на Евис в момента е на промоция за 1123 лв. без монтаж. С монтажа да ти излезе 1250, максимум 1300.
Зарибяват ме с този модел Fujitsu ASYG 12LEC ще се използва предимно за отопление.Някакви съвети ......цената в момента е 1149 лв.
Цитат:
Първоначално публикувано от salky
Зарибяват ме с този модел Fujitsu ASYG 12LEC ще се използва предимно за отопление.Някакви съвети ......цената в момента е 1149 лв.
Добави още съвсем малко пари и си купи МЕ MSZ-GE25VA :wink:
Цитат:
Първоначално публикувано от aruba_man
Благодаря, може ли някакви координати или уебсайт със информация за въпросната фирма "Евис", защото за пръв път я чувам. От Плевен съм.
Все пак... чакам и други предложения! :))
Цитат:
Първоначално публикувано от nrjboyan
Здравейте,
Искам съвет около закупуването на инверторен климатик. Стаята е 15кв.м. - югозападно изложение. Бюджета е 1250лв.
Търся нещо от рода на Panasonic, Hitachi, Sharp, Daikin, Carrier, Fuji/Fujitsu/Fujitsu General и Toshiba. Ще се използва предимно за охлаждане, но понякога и топлене !
Ето ти Тошиба, Мицубиши, Шарп, Панасоник и Хитачи. Всичките стават за основно отопление и охлаждане :Drinks:
Цитат:
По-добре:
1. http://www.bulclima.com/klimatici-i-...shb09ld-plasma
2. предложеното от Аруба
3. http://www.technomarket.bg/products/...2lsr-ae-x12lsr
4. http://www.technomarket.bg/products/...2s3-42nqv012s3
или ако не ти се харчат толкова пари:
5. http://impas-klima.com/invertorni-kl...e-gwh12kf.html
Цитат:
Първоначално публикувано от nrjboyan
Благодаря, може ли някакви координати или уебсайт със информация за въпросната фирма "Евис", защото за пръв път я чувам. От Плевен съм.
Все пак... чакам и други предложения! :))
Евис е един от официалните вносители на климатици Хитачи за България. VelevKlima е от Плевен и май работеше с тях. Сериозен е и си разбира от работата. Можеш да му се довериш! :grin:
GMF,от къде да го купя 12ка ли е,Гледам зцената бива.Благодарско за бързата намеса..
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1307989407[/time]_________________________________________________
Ей пичове,много ви благодаря за моделите.Имам познат който монтира климатици,та той ме зарибява с този климатик че ще ми помогнете само за отопление ще е.А и ми каза че слагал много такива и НЕ СЕ ЧУПЕЛИ....
Fujitsu ASYG 12LEC ако става въпрос за този модел много ми е интересно колко МНОГО е монтирал че стигна до извода че НЕ СЕ ЧУПЯТ като се има впредвид че този модел е на пазара от около 1-2 месеца.
Цитат:
GMF,от къде да го купя 12ка ли е,Гледам зцената бива.Благодарско за бързата намеса..
Ей пичове,много ви благодаря за моделите.Имам познат който монтира климатици,та той ме зарибява с този климатик че ще ми помогнете само за отопление ще е.А и ми каза че слагал много такива и НЕ СЕ ЧУПЕЛИ....
Ти от къде си? Линка, който съм дал е от варненска фирма. Не е 12-ка, а 9-ка.
Този твой приятел нещо те мята по върбите. Модела, който ти препоръчва се появи на бял свят преди 2-3 месеца и не е презимувал :RTFM:, колко много е слагал и как иска да се чупят за толкова кратко време. На всичкото отгоре е и базов модел с олекотени тела.
lavsho ме изпреварил :smiley:
Ами от Плевен съм да не би да бъркам модела,утре ще го питам точно модела и ще пиша.Предлага ли ги само в Зора.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1307990255[/time]_________________________________________________
Трябва ми поне 12ка,а и ми каза че на този модел 12ката отговаряла на 13ка или 14ка....некви подсилени били...
Само в "Зора"... освен да е някой Finlux, но аз бих пропуснал тази оферта. Слушай хората тук, които разбират.
Цитат:
Ами от Плевен съм да не би да бъркам модела,утре ще го питам точно модела и ще пиша.Предлага ли ги само в Зора.
Значи за същия става въпрос, но ги има и на други места.
В какво по обем помещение (изолации, дограми, изложение, добри съседи) ще се ползва климатика?
Направих вътрешна изолация с вата,свалих таваните на 2.60 пак с вата и ще топля холче и спалня.Но си помагам с една 12ка Самсунг,и мисля,че 6те стане работата с 2та.Асъседите няма ядове.