Re:Климатик за спалня ...
Цитат:
Първоначално публикувано от sunmanbg
я кажи за тая духалка - каква е? Че аз имах опит с тия духалки.... бях взел една Таурус за другата стая уж 2кв. обаче това "дживотно" само бръмчеше и се правеше че топли - смених я на другия ден с една ровента 2.4кв дето бълва лава... да не се окаже и твоята 2кв. духалка "слаба ракия" и само да се плашим от тия загуби?
Делонги е (вертикална) но перката вече се предава и не върти достатъчно бързо може би, но това вече не е толкова важно. Това което ме интересуваше основно е дали си струва въпросния плазмен филтър и за момента отговора май е не ...
Преди година си купих климатик с Plasma филтър, точно заради това, че в стаята е сина ми, който е тежко болен на легло(National CS-Z254A). След време обаче забелязах, че при работа на плазменият филтър започвам да усещам силно главоболие. Пробвах няколко пъти и се убедих, че е от него(Може би защото съм миньор от ММИ :)) ). Сега не го ползвам, просто проветрявам повече.
Климатика за спалнята го търси с възможност за нощен режим(или детски). Моят CS V223B, макар и малък, дори и при най-ниски обороти духа страшно силно и създава впечатление че съм в някакъв студен тунел(или топъл).
Аз в спалнята съм с 12 LGC и нямам оплаквания!!!! спалнята е 24 квадрата,без много мебели и с големи стъкла на 3 от стените,помещението няма съседни топлещи стаи ,нито отгоре нито отдолу и в режим на вентилатора LOW при по студено 0 или -10 ,и QUIET при температури над 0 ,се справя чудесно,без забележки!!!!!
Не съм запознат с предимствата на плазмата за да правя съпоставка!!!!
Цитат:
Първоначално публикувано от webdude
Това което ме интересуваше основно е дали си струва въпросния плазмен филтър и за момента отговора май е не ...
Ако това ще ти е основния критерий за избор... плазмата не си заслужава разликата в цената.
Цитат:
Първоначално публикувано от diamobg
при работа на плазменият филтър започвам да усещам силно главоболие. Пробвах няколко пъти и се убедих, че е от него.
Японците пренасят ядрено гориво. Маскират го във вътрешните тела на "национал"-ите. Затова те боли главата. Има и друго обяснение, но надали искаш да го напиша тук във форума :Drinks:.
здравейте и на мен ми предстои евентуална покупка за спалня , фтх50 -ката се чува и от хола колкото и да е тих вечер се чува - знам че човека се базика по-горе но аз да кажа :)
днеска гледах в приятел някакво фучитсу - инверотр 12-ка без плазма, като цяло мноооого тихо.
пиинахме повече и не помя буквите, но наистина ме изненада. преди съм имал осака 9-ка, сега даикин 18-ка и ми се струва тих но тази 12-ка на фйитсу си бесхе супер тиха.
лека.
При температури около -10 и надолу LDC е доста по-безшумен от LGC и от моите наблюдения доста по-добре си работи!За спалня аз бих избрал него и побързай, че са спрени от производвство и скоро може да не намериш ,а новите модели ще излезнат юни.
Май ще взема 12 lgc макар, че е голям за тази стая ...
Защо не погледнеш митсубиши GE 25VA, много е тих и особено в твоята стая която е с обем 36 кубика и няма да се напъва изобщо ,падат ти се по 90 вата на кубик.
Някой да има впечатления от Sharp XP12LSR.
Климатика за спалня се казва Toshiba *DR :033:
Цитат:
Първоначално публикувано от webdude
Някой да има впечатления от Sharp XP12LSR.
Този климатик го дават да топли при външна темп. до -7С
http://www.technomarket.bg/products/...lsr-ae-x12lsr. Обърни внимание при избора на климатик при какви темпеатури може да те топли, има инвертори които топлят до -5C.
Цитат:
Първоначално публикувано от wizard2000bg
Климатика за спалня се казва Toshiba *DR :033:
+ Sanyo :Drinks:
Цитат:
Първоначално публикувано от diksanal li[quote=larssen
Да видях го това докато разглеждах моделa, но си помислих, че може да е техническа грешка ...
Явно не е.
Интересното е, че не мога да намеря този модел на сайта на Sharp.