Предстои ми покупка на климатик за спалнята където ще спим аз, жената и новородено бебе (още не е родено).
Ако финансите не бяха толкова ограничени нямаше да има дилема но както и да е.
Въпросът е какъв климатик да избера за помещението.
Стаята е на последен етаж (6-ти) с 2 външни стени едната на северозапад (с външна изолация), а другата на североизток (без изолация и 6 м2 прозорец с PVC дограма). Площта на стаята е 13,5 - 14 м2). Височината е 2,6 м. Блока е тухлен.
Иска ми се да си купя климатик с плазмен филтър за да може да е чист въздуха на бебчо.
Проблема е обаче в парите, а и не съм сигурен дали тези филтри не са прехвалени.
В хола съм с 12lgc и за сега съм доволен и ако не беше заради филтъра щях да сложа същия и в спалнята (неговата цена ми е приемлива - 1100 лв. с монтажа). Другия вариант е може би да взема 9LDC (неговата цена ще е около 1500 лв. с монтажа), но дали ще е толкова добър колкото 12lgc, като изключим, че ще има плазмен филтър. До колкото съм гледал из нета 9LDC е най-евтиният климатик с плазмен филтър.
Та вариантите са ми следните
1. 12LGC
2. 09LDC
3. 12 LGC + външно устройство а пречистване и йонизация на въздуха (примерно нещо такова за около 200 лв. http://shop.olele.net/vmchk/elektron...9A%D0%A0%D0%9E)
Какво бихте ме посъветвате ?
Ако се сещате за други климатици които биха могли да са подходящи ще ви бъда благодарен да ги назовете.