Помогнете ми за избор на климатик за стая от 25кв.м от типа инвенторен.Спрял съм се на daikin,fujitsu или ми предложете други.Aпартамента е ново строителство със външна изолация.И къде мога да намеря на най-добра цена в Бургас.Цена до 2000лв.
Помогнете ми за избор на климатик за стая от 25кв.м от типа инвенторен.Спрял съм се на daikin,fujitsu или ми предложете други.Aпартамента е ново строителство със външна изолация.И къде мога да намеря на най-добра цена в Бургас.Цена до 2000лв.
И какви градуси обичаш зимата???Първоначално публикувано от nikito_38
Иначе ето това за http://www.fujielectricbg.com/articl...D=201&prod=204 1500 лева с монтаж.Ако обичаш 25-26 градуса(или си решил от време на време да отопляваш и коридор) ето този дайкин 50-ка http://www.mmc.bg/admin/pics/34_3_FT...ertor_2010.pdf отново за 1500 лева с монтажа.
Приятелю, няма какво да му мислиш много. Да знаеш че покупката на климатик е много рискова операция- Не знаеш на каква бройка ще попаднеш, каква монтажна група ще дойде, я го вакуумират я не. То е нещо като избор на жена (за жените нали знаеш- бъркаш в една торба с змии и гледаш да хванеш по малко отровната/дамите да ме извинят/). Така че отиваш в магазина търсиш машина с номинал около 4.5 кw и доколкото ти е дълбок джоба избираш и какъвто ти е късмета.
Също добър вариант е да не си купуваш климатик. Печката на дърва има доста тръчкане да я чистиш, обаче топлината не е ментажна като на климатика туморния фреон.
Или с прости думи хорат си слагат климатик заради далаверата. Далавера подобна на тази: къде ще цедя портокали да пия сок! я да отида в супермаркета да си купя 2 литра кутия 100 процента натурален ...
Приятелю, не знам дали си чистил и палил печки, мъкнал и цепил дърва, щото аз съм го правил доста време. А да не ти обяснявам за удоволствията от ремонтите и освежаването на стените през година. Пък и друго си е да вдъхнеш въздух, пълен с прахоляци и пушилки, издухани от печката, а ако може и на децата си да доставиш това удоволствие - какво по-голямо щастие. От две години съм лишен от всички тези удоволствия, обзавеждайки се с климатици и сега се чувствам много нещастен.Първоначално публикувано от noises
Аз, ако в къщи запаля печка или камина ,трябва да умра от жега дори и в най-големия студ.Първо кажи как да си регулирам температурата на 22 градуса, а и изобщо как се регулира точно.След това, кой да зарежда след като денем в къщи са само жената и детето, пък и тях ги няма по няколко часа.Газ в къщата си неща, така, че отпадат подобни автоматични системи. :rolleyes:
Много хубаво предложение, 12 LD, или FTX 50 ........един глас ои от мен
И двете машини са доказани и от мен още един глас за тях.
Приятелю, въпреки големите ми предубеждения се доверих на колега от форума и ми бяха монтирани 2 бр. от "изхвърлените" "японки". Първите 2 от подписа долу. Вече 1 месец се чудя, защо не съм го направил по-рано. Помисли и за този вариант.
На FTX50GV много ли е шумно вътрешното тяло в сравнение с Panasonic 12DKE ?
Не е шумен много като се използва на 1-ва скорост или "нощната", Панасоника ДКЕ мисля че е с проблемните лагери(поради това е по шумничък) така че подобно сравнение няма да е точно
Панасоника е доста по-шумен от FTX50...
аз съм за LDC-то, ще се справи . при мен се справя в 27-8кв.м. и без проблем поддържа 23-4* , а минимума на който ще работи при темп. над 3-4* е 900 вата срещу 1700вата за даикина. това бе основната причина да не взема даикина (50-тката) - високия минимум ,и мисля ще не збърках. а на NOISES ще кажа ще и аз до преди време бях на дърва и въглища и да уюта е страхотен както и мизерията и миризмата и хамалогията. пожелавам му успешно (цапене на дръва) и да си ухка по често на ръцете.те малко ще остана тези дето се греят на дърва понеже полека лека се превръщат в лукс.гората свършва ей помислете.
Моят FTX50G на 1 скорост или автоматичната просто не го чувам.