Климатика ми е стар дарак Excel KM18R, но миналата есен му смених-компресор,4-пътен винтил,някакво реле за този винтил,нов тръбен път,нова газ,нови лагери,измит изчистен, не смениха само кондензатора.През зимата роботеше безгрешно и на изхода ми даваше 68 градуса,кусура му беше ,че малко повече залеждаше външното тяло ма това се преживя,Сега лятото като го пуснах,почна да прави проблеми.Първите 5-6 минути работи нормално(охлажда),след което, диод за напрежение и диод копресор оставаха да светят, а компресора е изключил,после в помещението става по- топло от колкото е било.Днес ми смениха пак тръбния път(от газта не било останало почти нищо)Вакумираха и пак пълниха газ този път без кантар.Климата почна да охлажда чудесно но установих че не изключва на зададените градуси та и на температура с 4-5 градуса повече.Изключих го и след половин час го включих отново и от въздуховода започнаха да хвърчат ледени топченца за около половин минута,след което заработи нормално.След 20 минути отворих капака и видях че питата(вътрешната)е до половината заледена.Изключих го и ще чакам съвет от вас, защото взе да ми струва меко казано- състояние хвърлено на вятъра.А, и да не забравя, като ми сменяха компресора ме накараха да търся някакво реле във вътрешното тяло което било повредено...оказа се ,че грешката е в майсторите.
Когато пускаха за тест климатика тръгваше веднага щом се включи в мрежата и не работи с дистанционното,направих им забележка ,че на схемата е дадено точно къде е фаза и нула и те ми се присмяха.Накрая се оказа,че трябва да се спазва точно фаза нула на кабела(като старите луминисценти лампи).Ако някой е прочел това изморително писание може да ме насочи какво да правя(без купи си нов )Добри пожелания на всички.
Забравих да питам, сигнала при смяна на командите от дистанцията-беше си добре и лека полека взе да грачи и спря.Сега гадая дали е приело командата...или викате то климата го няма ти сигнал искаш