Търси се най-хубавия климатик
Моля всеки собственик или търговец, може и обикновен разбирач, да подреди по важност предложените качества на "най-хубавия климатик", според соственото си мнение или опит.
- шум вътрешно тяло
- хоризонтална настройка, посоката на издухвания въздух от дистанционното
- по-висок COP
- плазмен филтър
- UV лампа
- йонизатор
- стабилна работа при -15°
- шум външно тяло
- цена
- инверторно управление на компресора
- подаване на пресен въздух
- контрол влажността в помещението
- сензор за присъствие в стаята
- ниска консумация на ел.енергия
- нестандартен дизайн или цвят
Ежедневно ми се налага да пренасям чисто технически характеристики, към субективни естетически категории, затова реших чрез тази своеобразна анкета да се опитам да изведа най-доброто отношение мезду цена и потребителски качества на климатиците. Може би по този начин ще мога и да оговоря на въпроса: кой е най добрия климатик, през призмата на вашата оценка за важност .
Re:Търси се най-хубавия климатик
А къде са килограмите на телата или нарочно не са споменати защото предлаганата от някой марка ги е поорязала, затова дайте да гледаме дизайна и дали климатика шумял, ами той като не работи и не шуми.
Те всички климатици работят при -15°, но дали и колко топлят.
Това с въпроса за цената е демагогия, то е ясно че всеки търси най-добрият продукт и ако може чрез промоция да му го подарят. Колкото е по-орязан продукта толкова и цената е по-ниска. Нещо от рода на продавам луканка само сега промоция на половин цена съдържаща: растителни фибри, соев протеин, оцветители, овкусители, емулгатори, стабилизатори и прочие химикали придаващи на растителните продукти: вид, цвят и вкус на месо.
Да ти кажа, заел си се с малко непосилна задача.Колкото глави, толкова субективни мнения за повечето показатели.За мен например, като потребител, сензора за присъствие,контрола на влажността и пресния въздух и хоризонталната настройка на потока от дистанционното не са от значение, докато за друг потребител може да са от голямо значение.Други от показателите са свързани - КОП и консумация, а цената все пак е свързана със всички показатели.Бих добавил добър дефрост.
Лично аз бих ги подредил така - стабилна работа при -15, шум вътрешно тяло, шум външно, по-висок КОП, интелигентен дефрост цикъл, плазмен филтър, йонизатор.Пак го подкарах към определен производител и модел /за Европа/, но няма да ко кажа. :)) :Drinks:
Цитат:
Първоначално публикувано от nebelservice
Ежедневно ми се налага да пренасям чисто технически характеристики, към субективни естетически категории, затова реших чрез тази своеобразна анкета да се опитам да изведа най-доброто отношение мезду цена и потребителски качества на климатиците. Може би по този начин ще мога и да оговоря на въпроса: кой е най добрия климатик, през призмата на вашата оценка за важност .
Според мен едно е да питаш и кажеш това искам, друго е да си извадиш парите от джоба и да платиш за това което искаш.Във форума има много питащи, които се примиряват с климатик за парите които имат да похарчат, а не за климатик който искат.
Мисълта ми е че така както си попитал, ще получиш отговори за идеалния климатик(за това което хората харесват най- много), а не за този климатик който ще си купят, защото толкова пари имат.
Та за мен идеалния климатик трябва:
1.да е с безшумно външно и вътрешно тяло
2. да е с гъвкав компресор(нисък минимум висок максимум)
3.Да има плазма филтър
4. прахово самопочистване-от мързеливите на панасоник/национал които събират с прахосмукачка през тръба ,отвеждат и изхвърлят навън събраната прах
5. да не спира да топли при дефрост зимата
6 да е с цена с монтаж 2200лв.
Компромисният за мен варинат в цената е същия само, че за цена 2700лв-повече не бих дал, макар че и това си у лудост.
Най-бързо бих се разделил с парите си за климатик с цена 1500-1590лв с монтаж, който има нисък минимум и висок максимум и поне една от екстрите от 2 до 5 които съм посочил по-горе.
За мен най-близко до идеалния според мен климатик са панасониците CS-RX250C2 за малки стаи до 23 квадрата и CS-RX400C2 за помещения над 24кв нагоре. за да видиш климатиците и параметрите им кликваш най-горе с тънки букви на "Общата карта на сайта", след това на "Битова техника"(вляво на екрана), след това на снимката с климатика с надпис "Eco navi" и там търсиш моделите под-оранжевото правоъгълниче отгоре с йероглифи вътре.Кликваш на посочените от мен модели и вляво от тях има надписи : Детайли(спецификация) -кликваш и се наслаждаваш...
Иначе ето я моята подредба на твоите критерии:
- инверторно управление на компресора
- стабилна работа при -15°
- цена
- отопление по време на дефрост цикъл(без да прекъсва отоплението при размразяване)
- шум вътрешно тяло
- плазмен филтър
- по-висок COP
- шум външно тяло
- ниска консумация на ел.енергия
- сензор за присъствие в стаята
- подаване на пресен въздух
-седмичен таймер
-подсветка на екрана и копчетата на дистанционното
- контрол влажността в помещението
-UV лампа
- йонизатор
- нестандартен дизайн или цвят
- хоризонтална настройка, посоката на издухвания въздух от дистанционното
П.П. Един добавен от мен критерии, там където му е мястото според мен в твоята таблица.Сетих се за още два-добавих ги.
Аз съм ги класирал в подписа си ама европейския е на 4-то място. :))
п.с. Сашо е виновен :yikes :Drinks:
Той, той.. :Drinks: Все пак си мисля, че ако трябва да посочваме марки и модели, трябва да се класират само машините за Европа.
За мен най0добрите климатици са тези:
http://www.ga-clima.com/index.php?menu=12&id=6
http://www.ga-clima.com/index.php?menu=12&id=26
+Дайсейкай 6
твърдя го като търговец,монтажник и ползвател.
@edi - затова съм пуснал темата: за да събера повече мнения от различни потребители, по този начин смятам, че ще има представителност някаква на извадката
@valen - килограмите на телата според мене са важен критерий за сравнение на различни модели от една и съща марка, а аз искам да сравня това което се предлага според тежестта на критериите, както е според хората, друго което ще смятам - това е отношението качество/цена - то е ясно че хората обичат подаръците.
@justify - прав си, то и заглавието на темата е така, но за мен е важна подредбата на критериите, защото в методиката ми за сравнение ми трябва "тежестта" на тези критерии, в момента тях изкам да подредя, според вашите мнения :-)
@lavcho, @joro_bul - опитайte се да отговориte по същество за подредба на характеристиките по важност, вашето мнение също е ценно за мене
Ето нещо по същество, от изброените от теб неща:
много важно - шум вътрешно тяло
желателно - хоризонтална настройка, посоката на издухвания въздух от дистанционното
много важно - по-висок COP
важно - плазмен филтър
ако има - UV лампа
ако има - йонизатор
много важно - стабилна работа при -15°
много важно - шум външно тяло
без значение в рамките на разумното! - цена
много важно - инверторно управление на компресора
без значение - подаване на пресен въздух
като при повечето клими - контрол влажността в помещението
без значение - сензор за присъствие в стаята
важно - ниска консумация на ел.енергия
важно е да е приятен - нестандартен дизайн или цвят
Относно ектрите като плазма, йонизатор и UV едва ли в една машина ги има всичките, там е въпрос на избор.
Освен това подсветка на дистанционното в момента ми липсва.
Върховата серия Shiki-Sai-Kan на Sanyo /модификация KRV-EHDX/ - COP 5, стилен дизайн + панели в много различни цветове, тихо вътрешно и външно тяло (огромни и тежки тела между другото), дефрост без прекъсване на отоплението, безпроблемна работа при -20°, UV лампа, йонизация, сензор за температурата в дистанционното.
Това за мен е един достоен кандидат.
Заедно с него нареждам Daiseikai серията на Toshiba, но там екстрите са по-малко.
Иначе за Япония много модели са с една камара екстри от изброените, но ако навлезем там ще стане дълга и широка.
... Да наредим и Mitsubishi Heavy ZIX-S, ZJX-S.
Напълно споделям казаното от Мега и Деян.
Цитат:
Първоначално публикувано от Mega
... Да наредим и Mitsubishi Heavy ZIX-S, ZJX-S.
Да, но само като стабилна и тиха работа. Иначе една екстричка да им бяха сложили, а и дизайнът нещо куца (поне за мен де). А и софтуерът им не е проектиран да работят в много малки стаи и оттам се губи целия кеф. Това е решено при Саньо и Тошиба.
Ами на мен ми допада дизайна и ми се връзва с интериора. За работата съм супер доволен. При мен е в доста по-голяма стая и се справя отлично. Има пълен контрол на клапите от дистанционното (Daiseikai 6 няма). Има йонизатор, турбината е покрита с нещо, по което не залепва мръсотия. За малки помещения нямам наблюдение над него. Като тишина на работа на телата и качество спокойно го нареждам сред Daiseikai-a.
Това което ми липсва са, плазма и подсветка на дистанционното. Скоро ще взема и един Daiseikai 5 или 6 и ще имам по-добро сравнение.
Тези дни на една позната ще и слагат ТОШИБА 10-ка от 6-а серия, по моя препоръка.Няма начин да не отида и да видя как работи на живо.