Избор на климатик за 25М2 (65М3)
Здравейте.
Първоначално се извинявам за навярно до болка баналната тема, но наистина се нуждая от съвет защото колкото повече чета и си мисля, че вниквам в нещата май толкова повече се обърквам. По-същество. Става дума основно за отопление на всекидневна (21М2/54М3) и антре (4М2/10М3). Казвам ги двете заедно, понеже става дума за блок ново строителство (София) и между антрето и всекидневната няма врата. Изложението на стаята е запад като има една външна стена с голям френски прозорец. Не разбирам от дограми, но е на Rehau и като всяка нова се предполага поне че е читава. Отделно целият блок (респективно посочената външна стена) си има външна изолация. В спалнята ми, която е 14М2 от една година има монтиран Mitsubishi MSZ/MUZ-FD25VA и съм изключително доволен. Миналата зима се представи чудесно на зададени 22 градуса и независимо от външните атмосферни условия до пролетта в стаята температурата си беше твърда без колебания. Търсената от мен температура за хола е желателно, да е около 23-24 зимата, че там има женско присъствие, на което принципно му е все студено.
Спрял съм се на следните 3 модела.
Daikin FTXS35G
Mitsubishi MSZ/MUZ-GE35VA
FUJITSU ASHB09LD
Относно избора ми на фирми - Daikin понеже всички казват, че са класика в жанра. Mitsubishi - понеже пак казват че Daikin и те са най-добрите а всичко друго било компромис и поради която причина имам такъв и съм много доволен от него и Fujutsu понеже параметрите му според мен удариха в земята другите два а пък цената е сходна и даже по-малка. Разбира се съм отворен за всякакви други предложения. Не робувам на марки и ми е ясно че не мога да си позволя върха на сладоледа, но и съм стигнал до извода, че не съм толкова богат, че да си взема Midea. Относно финансите да кажем че границата от 2000 лв. не е никак желателно да се прекрачва.
По-долу публикувам схема на въпросната стая и антре и предварително най-сърдечно благодаря на всички добри хора, които ще отделят от времето си за да отговорят на питането ми.
http://bborisov.com/tmp/clima_preparation.gif
Re:Избор на климатик за 25М2 (65М3)
... От линковете по-горе, този на Мицубишито води към 25-ца. Както сам си написал ти е нужна 35-ца. Дайкина ще се справи с тази задача, за Fujitsu9LD не съм убеден. Разгледай и Toshiba и там има какво да се види.
Palisander, добре дошъл във форума на Сетком.
Може да се насочиш и към Panasonic NE-12LKE или Sharp AY-XP12GHR.
Успех!
Грабвай Дайкина и ще бъдеш доволен от него както от Мицубишито си.
Цитат:
Първоначално публикувано от Palisander
Относно избора ми на фирми - Daikin понеже всички казват, че са класика в жанра. Mitsubishi - понеже пак казват че Daikin и те са най-добрите
Прав си но имаш един голям пропуск..............и той се казва Toshiba.разгледай и техните модели и за тези 25 м2 изобщо не помисляй за по-малък климатик от 12ка.
Цитат:
Първоначално публикувано от gnf
+1 за Шарпа
Извинявам се, но нещата май отиват към по-голямо изваждане, затова се промениха желаните модели, като избора се свежда основно до двата модела по-долу за които пак ще помоля за съвет:
По-долу направих една бърза сравнителна съпоставка относно двата като параметрите са за режим отопление:
[img width=800 height=280]http://bborisov.com/tmp/m_vs_t.jpg[/img]
Mitshubishi-то ми е много на сърце понеже от една година имам същият модел в другата стая, само че по-малката му версия - MSZ/MUZ-FD25VA и лоша дума не мога да кажа. Без забележка, безропотна работа, винаги желаната и твърдо поддържана температура която искам и изключително тихо почти не чуващо се. Сметките за ток - напълно прилични. От друга страна доста хора казват, че посочената Toshiba за момента е върха на сладоледа и най-доброто, което може да се вземе. Опитвам се да разграничавам мненията на заклетите фенове на дадена мара от тези на обективните такива, но не винаги се получава. Аз съм съвсем редови потребител, който иска просто в края на този месец да натисна копчето, да го сложа на 23 градуса да топли и около средата на април догодина да го натисна пак за да го изключа без никакви допълнителни усложнения и драми през този период. Между другото с Mitsubishi-тo което имам долу горе така се процедира. Просто вътрешно ме глозга онова чувство, че ако взема него ще получа същото изключително качество и надежност, но дали няма да пропусна нещо повече, което може да ми даде Тoshiba-та било сега или като позитиви напред във времето?
Та вие като несъмнено далеч по-знаещи, гледайки останалите неща (екстри) в двата климатика, които аз навярно не мога да оценя, бихте ли ме посъветвали, към кой от двата бихте се насочили? Посоченият Sharp ми се струва съвсем приличен и далеч по-бюджетен вариант което е огромният му плюс, но предполагам не е на равнището на горепосочените два или се лъжа?
Щом и 6-а серия попадна в избора, ТОШКО си вземи.
Посочения шарп е по данни е почти като митцуто което си дал само че Минимала му е 0.90 а не 1.50 номинала му е 4.3 а не 4 максимала му е 6 а не 6.3 КОП 4.33 а не 4.62 цена 1700 с монтаж а не 2300 без монтаж.
За Тошо "Всички хвалят Тошо" друго немога да кажа :Drinks:
Шарпа също е добър, другите две машини имат предимство, че са по-тихи вътре.А йонизатора и плазмения филтър, както и високата мощност, са едни от предимствата на ТОШО.В общи линии и трите модела ще вършат много добра работа, вече е въпрос на избор. :Drinks:
Да Шарпо за спаля е шумен но е напред пред митсу по характеристики на лист иначе идея нямам колко е по добър но и цената му е доста прилична а Тошо си е върха явно всички го препоръчват ама и цената му е не лоша :)
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1318255740[/time]_________________________________________________
http://www.antonovclima.com/compares.php колко е верно един господ знае :)
Тошибата е най-скъпа но и най-икономична, :RTFM: което не означава, че само прай вятър :))така, че и най-бързо ще си върнеш разхода по инвестицията. :Drinks:
Palisander, сравението с цените по-горе не е вярно. Цената на Toshiba-та е с монтажа, на ME цената е дадена без монтажа.
Ако е жива дотогава ще възвърнеш.