Въпрос към Aleksandars, diksanal и BLUE1
Колеги, виждам че се занимавате с японски клими. Можете ли да потвърдите следната информация:
При моделите на Sharp AY-W50SV, AY-W28SX, AY-W40SV, AE-X12GR-N, AEZ40KR - един и същи двойнороторен на Тошиба ли се използва - DA111A1F22F?
Производителността на този компресор 1100W ли е?
Много благодаря предварително! :)
Re:Въпрос към Aleksandars, diksanal и BLUE1
babati, Динко и Добри са потребители които използват такива машини. Познавам ги лично и мога да те уверя, че любовта им към тези машини е защото са установили тяхното качество и се радват на комфорта който им създават. Именно от там идва тяхното желание да се ровят и да опознават повече тази техника. Колкото до въпроса който задаваш, ще ми трябва малко време за да ти кажа за какво става въпрос, освен ако някой не знае отговора и го сподели.
Много благодаря :god
Ами, да, аз затова реших да се обърна към вас тримата. Забелязал съм, че доста бързо намирате необходимата информация, що се отнася до японски клими. :cheesy:
За над 10 години от както се занимавам с такива машини, знаеш ли колко инфо съм събрал?! :Drinks:
Цитат:
Първоначално публикувано от Aleksandars
За над 10 години от както се занимавам с такива машини, знаеш ли колко инфо съм събрал?! :Drinks:
Със сигурност :) То аз за около година събрах не малка библиотека със сервизни, представям си за 10 години :Drinks:
Бабата, компресора е на ТОШИБА, двойнороторен е, от серията DA111A1F.Същия е сложен и на климатика с марка БОШ, произвеждан от ШАРП.Между другото разкошна машина е, продава се в Норвегия..На ДАЙСЕКАЙ са сложени различни модификации от тази фамилия.
Мерси, edi1.
Гледам, че го слагат в GR-N и ZP40KR този същия компресор. И просто ми е интересно дали абсолютно същият такъв се ползва и при японските събратя. Също така ми е интересно колко вата е моторът.
Аз го намерих 1100W, ама нали знаеш, че по нет-а всеки си пише каквото си иска:P Та просто исках някой да потвърди информацията :)
Ако наистина компресорът е с такава мощност, ZP40KR за цената си ще се окаже желязна 12-ка, работеща при доста ниски честоти :Drinks:
Бабати,на AY-W28SX не знам,но на следвашия от 2009г.''Y_SX'' слагат двойнороторния DA128A1FA-20N който е въведен предната година 08г. в топ модела на тошиба BDR.
da111d1f-24f на ТОШИБА ІІІ, който е явно близка модификация е 750 ватов.За 22f модификацията нищо не намирам.По-стария 20f1 също е 750 ватов.
Цитат:
Първоначално публикувано от edi1
da111d1f-24f на ТОШИБА ІІІ, който е явно близка модификация е 750 ватов.За 22f модификацията нищо не намирам.
И аз така... Вероятно е нещо произведено от Toshiba специално за Sharp.
Тук виждам че при AY-W28SX-W компресорът е 1100W:
http://translate.google.com/translat..._ayw28sxw.html
Тоест само трябва да разберем дали компресорът е същият, за да сме сигурни каква е мощността на мотора при ZP40KR, предполагам?
Гледам в сервизното на GR-N че се полза същият компресор като при ZP40KR, а GR-N работи при доста ниски честоти. Но пък в сервизното на ZP40KR не виждам да са споменати честотите на работа... Но вероятно щом компресорът е същият, честотите при ZP40KR също са ниски?
Много тъпо че Sharp не си пишат мощността на компресорите в сервизните...
Бабати, DA111A1F-22F няма да е 1100 ватов.1100 ватовите са серия DA130A1F и серия DA150A1F. DA111A1F са 750 ватови.
Цитат:
Бабати, DA111A1F-22F няма да е 1100 ватов.1100 ватовите са серия DA130A1F и серия DA150A1F. DA111A1F са 750 ватови.
Много ми е чудно какво са направили тия пичове тогава... GR-N е със същият компресор като ZP40KR но е развъртян до 4.6 (0.9 - 6.5), при това честотите са му:
42 Hz по номинал за Heating и Cooling
90 HZ за достигане на отоплителен капацитет 6.5 kW
:shocked:
Доста ниски честоти за толкова мощна машина. Аз си го обяснявах с поставяне на по-мощен компресор...
Килата при ZP40KR и GR-N са същите. В GR-N има 50 грама повече фреон и 1 кило по-тежко вътрешно тяло. Освен компресорът да има по-голям displacement/кубатура?
В ТОШИБА ІІІ компресора се развърта до 120 херца за да стигне 6,1.По номинал честотата трябва да е някъде към 60 херца.При 6-а серия 13-ицата достига 7,7 кв при малко над 110 херца, а 10-ката достига 6,5 кв при около 90 херца.Сходни са значи показателите.
Цитат:
В ТОШИБА ІІІ компресора се развърта до 120 херца за да стигне 6,1.По номинал честотата трябва да е някъде към 60 херца.При 6-а серия 13-ицата достига 7,7 кв при малко над 110 херца, а 10-ката достига 6,5 кв при около 90 херца.Сходни са значи показателите.
Така е edi, прав си;) Грешно съм разбрал сервизното... 42Hz но при температура на Evaporator side-a при отопление 30 градуса ;) При Тошовците е към 40-50 градуса сервизното и затова е при 60Hz ;)
Вероятно не са едни и същи компресорите и при 5-те машини. Нека изчакаме да видим и Aleksandars какво ще успее да изкопа :)
Бабати, сега видях списъка и данните на компресорите, дето си ги дал в другата тема.Ако обърна внимание номира на серията отговаря на обема на компресора.DA111A1F е с обем 11,1 куб. см, DA130A1F е с обем 13,1 куб.см.Съответно малките ги водят 750 ватови, по-големите около 1100 вата.От тук извода, че цялата DA111A1F серия е 750 ватова.