Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 19

Въпрос към Aleksandars, diksanal и BLUE1

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Въпрос към Aleksandars, diksanal и BLUE1

Колеги, виждам че се занимавате с японски клими. Можете ли да потвърдите следната информация:

При моделите на Sharp AY-W50SV, AY-W28SX, AY-W40SV, AE-X12GR-N, AEZ40KR - един и същи двойнороторен на Тошиба ли се използва - DA111A1F22F?

Производителността на този компресор 1100W ли е?

Много благодаря предварително!

2.  

3. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Re:Въпрос към Aleksandars, diksanal и BLUE1

babati, Динко и Добри са потребители които използват такива машини. Познавам ги лично и мога да те уверя, че любовта им към тези машини е защото са установили тяхното качество и се радват на комфорта който им създават. Именно от там идва тяхното желание да се ровят и да опознават повече тази техника. Колкото до въпроса който задаваш, ще ми трябва малко време за да ти кажа за какво става въпрос, освен ако някой не знае отговора и го сподели.

4. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Много благодаря

Ами, да, аз затова реших да се обърна към вас тримата. Забелязал съм, че доста бързо намирате необходимата информация, що се отнася до японски клими.

5. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

За над 10 години от както се занимавам с такива машини, знаеш ли колко инфо съм събрал?!

6. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars
    За над 10 години от както се занимавам с такива машини, знаеш ли колко инфо съм събрал?!
    Със сигурност То аз за около година събрах не малка библиотека със сервизни, представям си за 10 години

7. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Бабата, компресора е на ТОШИБА, двойнороторен е, от серията DA111A1F.Същия е сложен и на климатика с марка БОШ, произвеждан от ШАРП.Между другото разкошна машина е, продава се в Норвегия..На ДАЙСЕКАЙ са сложени различни модификации от тази фамилия.

8.  

9. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Мерси, edi1.

Гледам, че го слагат в GR-N и ZP40KR този същия компресор. И просто ми е интересно дали абсолютно същият такъв се ползва и при японските събратя. Също така ми е интересно колко вата е моторът.

Аз го намерих 1100W, ама нали знаеш, че по нет-а всеки си пише каквото си иска:P Та просто исках някой да потвърди информацията

Ако наистина компресорът е с такава мощност, ZP40KR за цената си ще се окаже желязна 12-ка, работеща при доста ниски честоти

10. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Бабати,на AY-W28SX не знам,но на следвашия от 2009г.''Y_SX'' слагат двойнороторния DA128A1FA-20N който е въведен предната година 08г. в топ модела на тошиба BDR.

11. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

da111d1f-24f на ТОШИБА ІІІ, който е явно близка модификация е 750 ватов.За 22f модификацията нищо не намирам.По-стария 20f1 също е 750 ватов.

12. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    da111d1f-24f на ТОШИБА ІІІ, който е явно близка модификация е 750 ватов.За 22f модификацията нищо не намирам.
    И аз така... Вероятно е нещо произведено от Toshiba специално за Sharp.

Тук виждам че при AY-W28SX-W компресорът е 1100W:

http://translate.google.com/translat..._ayw28sxw.html

Тоест само трябва да разберем дали компресорът е същият, за да сме сигурни каква е мощността на мотора при ZP40KR, предполагам?

Гледам в сервизното на GR-N че се полза същият компресор като при ZP40KR, а GR-N работи при доста ниски честоти. Но пък в сервизното на ZP40KR не виждам да са споменати честотите на работа... Но вероятно щом компресорът е същият, честотите при ZP40KR също са ниски?

Много тъпо че Sharp не си пишат мощността на компресорите в сервизните...

13. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Бабати, DA111A1F-22F няма да е 1100 ватов.1100 ватовите са серия DA130A1F и серия DA150A1F. DA111A1F са 750 ватови.

14.  

15. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Бабати, DA111A1F-22F няма да е 1100 ватов.1100 ватовите са серия DA130A1F и серия DA150A1F. DA111A1F са 750 ватови.
    Много ми е чудно какво са направили тия пичове тогава... GR-N е със същият компресор като ZP40KR но е развъртян до 4.6 (0.9 - 6.5), при това честотите са му:

42 Hz по номинал за Heating и Cooling
    90 HZ за достигане на отоплителен капацитет 6.5 kW

Доста ниски честоти за толкова мощна машина. Аз си го обяснявах с поставяне на по-мощен компресор...

Килата при ZP40KR и GR-N са същите. В GR-N има 50 грама повече фреон и 1 кило по-тежко вътрешно тяло. Освен компресорът да има по-голям displacement/кубатура?

16. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

В ТОШИБА ІІІ компресора се развърта до 120 херца за да стигне 6,1.По номинал честотата трябва да е някъде към 60 херца.При 6-а серия 13-ицата достига 7,7 кв при малко над 110 херца, а 10-ката достига 6,5 кв при около 90 херца.Сходни са значи показателите.

17. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

В ТОШИБА ІІІ компресора се развърта до 120 херца за да стигне 6,1.По номинал честотата трябва да е някъде към 60 херца.При 6-а серия 13-ицата достига 7,7 кв при малко над 110 херца, а 10-ката достига 6,5 кв при около 90 херца.Сходни са значи показателите.
    Така е edi, прав си Грешно съм разбрал сервизното... 42Hz но при температура на Evaporator side-a при отопление 30 градуса При Тошовците е към 40-50 градуса сервизното и затова е при 60Hz

Вероятно не са едни и същи компресорите и при 5-те машини. Нека изчакаме да видим и Aleksandars какво ще успее да изкопа

18. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Бабати, сега видях списъка и данните на компресорите, дето си ги дал в другата тема.Ако обърна внимание номира на серията отговаря на обема на компресора.DA111A1F е с обем 11,1 куб. см, DA130A1F е с обем 13,1 куб.см.Съответно малките ги водят 750 ватови, по-големите около 1100 вата.От тук извода, че цялата DA111A1F серия е 750 ватова.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе