Да разбирам ли, че 3-ката и 6-цата ще се държат по-добре откъм минимум при под +2 градуса?
Да разбирам ли, че 3-ката и 6-цата ще се държат по-добре откъм минимум при под +2 градуса?
Държат се идеално, е разбира се харчат ток, тоест електромера се върти.Първоначално публикувано от kristalov
По-важното не е минимума, а това че SKVP -то запазва номинал в значително по-голям процент от PKVP -то от +2 до -5. При +2 градуса SKVP - 85%, a PKVP - 72%![]()
Добре де, на практика 5-цата има ли предимства спрямо 6-цата и 3-ката. Доколкото разбирам не е по-икономична, по-ниския й минимум е доста условен. Да разбирам ли, че ми препоръчвате да не си взимам 5-ца?
Аз поне, като ползвател и леко пристрастен към марката ТОШИБА, ти препоръчвам 6-а пред V-а серия.В студа минимума не е болка за умирачка, но ІІІ и 6 според мен определено са по-добре конструирани.
Май се ориентирам към Toshiba RAS-10SKVP2-E - Super Daiseikai 6 и за 3-те стаи евентуално, така че сега е момента да ме разубеждавате, ако смятате, че съм се насочил грешно. И моля по-смело с пристрастните мнения имам чувството, че много ме пазите от към това да ме наклоните на някъде, а аз от това имам нужда
![]()
Никой няма да те разубеждава, правилно си се насочил към тази машина.В хола обаче бих сложил 13-ицата.
И аз няма ти чупя хатъравзимай 6-та и забравяш за проблеми с микроклимата в стаите
![]()
![]()
Добре де, доколкото разбрах хардуера на 10-ката и на 13-ката е един и същ - само софтуерно е ограничена десятката. В такъв случай по моите разбирания, когато работи на макс 10-ката не би трябвало да й е толкова тежко (натоварена или бъркам). Ако ще се справи десятката с хола не бих искал да давам още пари за 13-ка, тъй като и без единия да е 13-ка ще отидат доста парички. Ако предимството на 13-ката е само да има повечко резерв и да загрява по-бързо бих се въздържал от покупката й. Но ако има и други съображения да взема 13-ка за хола, бих искал да ги чуя (прочета)![]()
Само отоплителната мощност, няма други съображения.машините са еднакви хардуерно, разликата е в управлението на компресора.
Еди,та каква стана тя-изкарахте,че RAS-10PKVP-E е най зле от дайсейкайте,а е и с 300лв. по скъпа от RAS-10SKVP2-E - Super Daiseikai 6,и компресорът на 5цата се използва и в топ моделите за японския пазар?Та само на дизайн ли е докарана 5цата?Първоначално публикувано от edi1
![]()
Абе, не е най-зле, ама май се оказва, че в някои отношения ІІІ и 6 май са по-добре конструирани.Поне по отношение на минимума, се оказа, че при V е един до +2, а друг надолу.Не, че това е проблем, ама....Пък и парите на 6 са по-малко, та поради тези причини 6 ми изглежда по-добре.Може при япончетата управлението да е по-друг начин, не знам дали и при тях минимума се променя с оглед работата на цилиндрите.
Като се прибави негативния опит с лагерите на вътр. мотор при по старите японски модели (за разлика от тайландските) и по-малкия външен топлообменник на 10PKVP ,то и аз гласувам за 10- SKVP2.Може и SKVP-E при сегашната му цена с уговорката за проблема с вътр. мотор.
Тайландската ми 7-ца SKV-E работи от 2007 година и чак сега почна да се увеличава шума от вътр. тяло но е много по-добре в сравнение с SKVP-E -то след експлоатация половин зима,наложило своевременна смяна на 608z 2 броя с качествени.И честно казано пак е по-шумен.То май самия мотор е такъв заради металния си капак.
Първоначално публикувано от kristalov
Ако вземаш за трите стай , по добре ги купи от ГЪРЦИЯ ...Гледам ги и 5-ците и 6-ците са по 780 евро .. Във БЪЛГАРИЯ ги гледам 2075лв.![]()
![]()
IMonev е описал преди близо 1,5г. за начина на работа на Дайсейкай 5 при температури около и под 0оС.Първоначално публикувано от edi1
Тази зима и аз забелязах такава тенденция с on/off режим на моята 28-ца при сходни външни температури.