Re:Препоръчайте ми вносител на различни марки климатици за съвместна работа.
Това е добре монтажа е едно сервиза друго по принцип които прави монтажа тои носи отговорност и за сервизната деиност смисъл ако стане дефект си длъжен ти даго отстраниш А зада го отсраниш ше е нужно да имаш и познания в хладилната техника и в елетрониката Но това че имаш желание е хубаво да пробваш лошо няма По важното е да имаш и намериш клиенти което е наи трудното в днешното време на безпаричие на хората
Спокойно.Не си само ти така.Въобще в държавата практиката е такава.
Тези които монтират нямат почти нищо общо с тези дето ремонтират.
Макар, че никак не е редно.
Как ще изпълняваш гаранционните си задълженията?
Цитат:
Първоначално публикувано от badr
Спокойно.Не си само ти така.Въобще в държавата практиката е такава.
Тези които монтират нямат почти нищо общо с тези дето ремонтират.
Макар, че никак не е редно.
Как ще изпълняваш гаранционните си задълженията?
Зависи под ремонт какво имате предвид.
Да речем при бойлерите, ако протече някоя връзка или изгори нагревател отивам и отстранявам проблема, но ако протече самия водосъдържател, вече това си е проблем на производителя, не съм длъжен да заварявам съда нали. В този ред на мисли ако знам абсолютно всичко за климатика бих се занимавал с ремонт на повредени такива, което мисля че ще е доста по печелившо.... За това ще се занимавам с това което мога :)
Не мисля да се занимавам с ремонт на климатици, а с инсталация и подръжка.
Много се отклонихме от темата вече, за което се извинявам....
Та пак да питам за инструментариума. Какво ще ми трябва специфично за тях?
Цитат:
Първоначално публикувано от apeiron
Дообре. И като ми продадеш и инсталираш климатик, и той спре да работи... Какво правиме? /според теб/
Цитат:
Първоначално публикувано от Kasap
Дообре. И като ми продадеш и инсталираш климатик, и той спре да работи... Какво правиме? /според теб/
Това не е по темата...., но да отговря......
Еми първо ще дойда да видя, защо не работи, а пък като разбрем ще ти кажа после какво правиме /според мен/
"Много" подходящ момент си избрал да се преквалифицираш.
Първо за да откриеш защо не работи трябват доста познания и опит които ги нямате ти и колегите ти. Климатика особено инвертора е сложен уред не е като бойлера от примера.
Цитат:
Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Първо за да откриеш защо не работи трябват доста познания и опит които ги нямате ти и колегите ти. Климатика особено инвертора е сложен уред не е като бойлера от примера.
Мойте уважения колега, но си нямаш на идея какви познания имам аз и колегите ми.
Ще помоля, ако някой не може да се изкаже по темата да не пише в нея.
Благодаря на останалите колеги, които се отзоваха.
Цитат:
Да речем при бойлерите, ако протече някоя връзка или изгори нагревател отивам и отстранявам проблема, но ако протече самия водосъдържател, вече това си е проблем на производителя, не съм длъжен да заварявам съда нали. В този ред на мисли ако знам абсолютно всичко за климатика бих се занимавал с ремонт на повредени такива, което мисля че ще е доста по печелившо.... За това ще се занимавам с това което мога :)
Много се отклонихме от темата вече, за което се извинявам....
Та пак да питам за инструментариума. Какво ще ми трябва специфично за тях?
Това е специфична техника, който монтира - поема гаранцията и съответно ще му се наложи да знае как се зарежда климатик.
За инструмента - 1 Умения и знания в хл.техника.
Други - Горелка, конусна дъска, вакум помпа, манометричен блок, инструмент за раздуване на тръби, тръбогиб, перфоратор.ел.везна.
може и тъмната страна - конусчета и фъсване :) така професионалния инструмента се свежда до 30-тина лева.
Мерси колеги.
Що се отнася до гаранцията, тези дни имам срещи с вносители и ще уточнявам какво поемам аз и какво те. По на там и ще споделя на къде са нещата.
Ако има нещо, което не е споменато в темата, моля споделете.
Благодаря още веднъж на отзовалите се.
Цитат:
Извинявай човече,но Това намерение е толкова:
а) А рогантно
б) А морално
в) А нахално
Кажи ми името на фирмата си за да те впиша веднага (докато е време) в ''черния списък''
еее стига с хейтърските коментари - човека си го е написал че ще потдържа , а с ремонт който иска да се занимава.
както се казва хляб има за всички , а и нали знаеш колко струва ремонта на една машина?
който иска да си ги оправя.
на 1000 лева клима какво да му оправиш? генерирал 10-тина % печалба от продажбата и монтажа може би - не съм сигурен. ако не го покрива гаранцията какво да му оправиш?
обикновенно само разходката ти до него и диагностиката ще струват колкото монтажа на нов - кой ще се навие да оправя?
наистина е по-добре да се обърнеш към професионален сервиз от колкото да се занимаваш сам.
човека правилно иска фирма за монтаж а не за ремонти.
estqwerty, не исках да взимам участие в тази тема, но...монтаж, поддръжка и ремонт са свързани неща...Би ли дефинирал какво разбираш под поддръжка? Да дойде и да изчисти филтрите на климатизатора ли? Щом ще поддържаш дадена техника, значи трябва да си наясно с факта, че всяко нещо в едни и друг момент ще направи проблем и тогава опираш до ремонтирането му. Или когато стане това - ще има оправяй се, но аз съм до тук. Не мисля, че подобно отношение ще бъде от полза.
Цитат:
Първоначално публикувано от estqwerty
еее стига с хейтърските коментари - човека си го е написал че ще потдържа , а с ремонт който иска да се занимава.
От мен имаш ''БРАВО'' за това изказване /понеже съм човек който спазва поне елементарна хигиена в общуването :wink:/