Климатици в гаранция+изчезнала фирма
Здравейте.
Имам нужда от съвет как да процедирам с климатиците си, които са още в гаранция, а фирмата от която са купени не може да бъде открита от нова година насам. Сайта им е свален, никой не отговаря на телефоните им.. Фирмата е МС Клима.
Имам монтирани 3 броя, единият е за ремонт, а на другите два трябва да се направи профилактика. Всички са Дайкини.
Този, който не работи е FTX 50GV1B. В един момент започна да се изключва и индикатора само мигаше. После започна да духа само студено. Можете ли да ми дадете насоки каква е повредата, някой срещал ли е нещо подобно?
Re:Климатици в гаранция+изчезнала фирма
На гаранционната карта би трябвало да пише кой е вносител. Обърни се към тях, би трябвало или да ти проверят климатика или да те пренасочат към друг техен дилър.
Да, евтиното понякога излиза скъпо
Цитат:
Първоначално публикувано от vclima
Да, евтиното понякога излиза скъпо
:offtopic:
Извинявай, но искам да те помоля, да разясниш какво точно имаш в предвид с поста си!
А аз искам да помоля и двама ви, да я карате по-полека!Форумът не е място за задявки,а още по-малко в тема на човек,нуждаещ се от съвет!
vclima, какво имаш предвид? Климатикът не беше евтин.. не съм се и целила в такъв.
Имах предвид, че като се купува климатик се избира фирма, която не е еднодневка. Непрекъснато се появяват фирми, правят сайт, купуват две сим карти, пускат цени 5-10% по-ниски, обикновенно монтажниците са външни, не са назначени и след година, две капалдисва.
Цитат:
Имах предвид, че като се купува климатик се избира фирма, която не е еднодневка. Непрекъснато се появяват фирми, правят сайт, купуват две сим карти, пускат цени 5-10% по-ниски, обикновенно монтажниците са външни, не са назначени и след година, две капалдисва.
И как мога аз да го разбера това, като купя климатик от Т... ... или друг голям магазин .
те предлагат стоката , друг я обслужва.
vclima ако на теб не са ти проблем 2000лв за климатик , давай ги ! Хората нямат пари да живеят естественно че ще предпочетат по-добрата оферта.
Форумът е за да помагаш а не да злорадваш, че имат проблем защото не са го купили от теб.
Можеше да питаш за модела и като запознат, да ги патиш към вносителя за помощ.
Мr.TECHNO бъркаш,Велев няма общо с vclima,които са една морска фирма мисля.
няма злорадство, има предупреждение за други клиенти. вносителите на тази марка са 7-8 фирми/без да броим паралелния внос/ в страната, и ако конкретния не го пише на гаранционната карта, каузата с намирането му е обречена.
2000 лв никак не са малко пари и затова като се харчат, трябва да се мисли, защото с тях се купува не само машината.
Цитат:
Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
И как мога аз да го разбера това, като купя климатик от Т... ... или друг голям магазин .
те предлагат стоката , друг я обслужва.
Велев ако на теб не са ти проблем 2000лв за климатик , давай ги ! Хората нямат пари да живеят естественно че ще предпочетат по-добрата оферта.
Форумът е за да помагаш а не да злорадваш, че имат проблем защото не са го купили от теб.
Можеше да питаш за модела и като запознат, да ги патиш към вносителя за помощ.
Въпроса ти съдържа и отговора... както многократно се е коментирало във този форум хипермаркетите не са най подходящото място за покупка на климатик по простата причина че не можеш да си избереш кой да монтира ( или избираш по ограничен списък). Когато си купуваш телевизор нещата са ясни - харесваш купуваш разопаковаш в къщи и си готов, с климатика е малко по различно поради наличието на монтаж и тези които избират климатика в големия магазин всъщност избират само половината от продукта който купуват останалата половина (монтажа и сервиза) им се вменяват от съответната верига и най-често това са фирми подобни на вече изчезналата, което е нормално зачото няма нормална легитимна фирма която да издържи на промоциите с безплатните монтажи които обикновено се възмездяват на цена около 70-90 лв и да може и да потдържа гаранционно инсталираната техника в последствие.
Цитат:
няма злорадство, има предупреждение за други клиенти. вносителите на тази марка са 7-8 фирми/без да броим паралелния внос/ в страната, и ако конкретния не го пише на гаранционната карта, каузата с намирането му е обречена.
2000 лв никак не са малко пари и затова като се харчат, трябва да се мисли, защото с тях се купува не само машината.
каква е гаранцията :081:че ако си купя климатик от Вулкан клима примерно утре няма да фалира нито и знам финансовото състояние нито нищо нищо чее голяма фирма то и Ванко беше ваш приближен и го препоръчвахте наляво и надясно ама :yikes доста хора изгоряха :taz така че ако имаш няква идея кажи на човека кво да прави оттук нататък ане от къде да купува
100% гаранция няма, и Леман фалира, и Гърция фалира, а Watermark ако не разбере кой е вносителя, няма как да му се помогне
Цитат:
Първоначално публикувано от Watermark
Имам монтирани 3 броя, единият е за ремонт, а на другите два трябва да се направи профилактика. Всички са Дайкини.
Този, който не работи е FTX 50GV1B. В един момент започна да се изключва и индикатора само мигаше. После започна да духа само студено. Можете ли да ми дадете насоки каква е повредата, някой срещал ли е нещо подобно?
Явно намирането на вносителя е мисия невъзможна. Мисля, че по-добрия вариант е да обясниш накратко доколкото можеш,
какъв горе-долу е проблема на разваления климатик. Тука има доста хора работещи в тази сфера и ако могат ще помогнат.
Относно профилактиката, щом толкова държиш на нея, избери си една фирма или някои от колегите тук и ги викни да я направят.
Профилактиката така или иначе се заплаща, без значение дали ти е гаранционен климатика. А и вносителя няма да ти я направи във сигурност, дори да го намериш...
П.С. Възможно е проблема да е някаква дреболия...
@cooler това което го казваш е леко наивно.
Няма причина да не предпочета Т..... .... и др пред "качествена" фирма на пазара , с офис колкото спалнята ми.
До колкото знам вече сам мога да избирам монтажниците ако купя климатик от там. Е определено бих избрал поне тези които познавам.
Съжалявам ако засягам някоя "голяма" фирма ама станахте като компютърните- "Тия т..... ще те излъжат, аз ще ти го направя по-добре. М...... Р....... и Ж......... са некадърни - аз съм по-добрия".
Гаранция няма никъде. Доста големи окапаха , камо ли по-малки. Има и по-малки които си стоят от годинии .