Koe да избера- Panasonic E12MKE или Mitsubishi Electric GE35VA ?
Здравейте,
решил съм да вземам климатик тези дни и се колебая между тези двата.
Като цяло повече клоня към Панасоника заради 5г. гаранция и сравнително добрите отзиви.
Ще се ползва основно за отопление и е много важно да се справя с тази функция без никаква доп.помощ,а стаята е около 23 кв.м с изолация и пвц дограма!
Може ли да предложите и някакви други модели и марки в ценовия диапазон до 1600 лв с монтажа?
Re:Koe да избера- Panasonic E12MKE или Mitsubishi Electric GE35VA ?
От тези два модела в студа GE35VA се справя по-добре (в големия студ), но е наложително да му се сложи система против лед. Панасоника пък има повече екстри. И чети добре гаранцията на Панасоник от 5 години е само за компресора!
Продавачът ме убеждаваше,че е пълна 5г. гаранция!
А каква е тази система против лед за Митсубишити?
И някакви алтернативи на тези два модела в този ценови диапазон?
GE35VA в комбинация с нагревател и интелигентна система против лед е супер. Малко са машините, които работят при -20 градуса и ME се справя, но може да направи лед в тавата. Не, че други марки не могат де. За Панасоника, помоли продавача да оформи тази пълна 5 годишна гаранция официално и го взимай. Да видим дали ще се върже? Панасоника не е лош, но под -10 градуса отстъпва на ME-то.
Според мен е неудачно да се сравняват тези два модела по простата причина, че панасоник е значително по-мощен от митсубиши и че не е регистрирано НИКАКВО оплакване от сорта на късане на външен топлообменник от лед, което си е хит при митсубиши...
Имам достатъчно наблюдения и по двата модела и без да се "изхвърлям" мога да кажа, че митсубиши с нищо не превъзхожда панасоник в конкретното сравнение...
:rolleyes:
Добре,а след като никой не предлага алтернатива на тези два модела, да разбирам ли че те са най-доброто в този ценови диапазон,което мога да взема?
Когато имаш даден (ограничен) бюджет не може да имаш много алтернативи.
не познавам толкова много модели и не мога да те посъветвам, но тези двата наистина са добри и в никакъв случай няма да сбъркаш ако се спреш на тях
погледни и Sharp AY-XPC12JR
Цитат:
Първоначално публикувано от climamarket
Според мен е неудачно да се сравняват тези два модела по простата причина, че панасоник е значително по-мощен от митсубиши и че не е регистрирано НИКАКВО оплакване от сорта на късане на външен топлообменник от лед, което си е хит при митсубиши...
Ти колко оплаквания имаш от GE серията, че било хит?
... Всъщност това със скъсания топлообменик беше при GC серията, където тавата отдолу е равна и трупането на лед е гарантирано.
и аз май заприличах на тези, които не искат да купуват панасоник, защото имало проблем с компресора, пък било то и преди години...
откровенно казано съм имал доста проблеми със скъсани от лед топлообменници и не само на GC, но и на GE когато излезе, после както виждам нещата са се подобрили, но никой от климаком не си направи труда поне да обясни, че проблема е решен и какво е решението...
тази зима цъфна поредния, но беше GA по памет (дано да не бъркам модела преди GC)
моето мнение за тази марка и конкретните модели все пак си остава положително въпреки проблемите в миналото
Цитат:
Първоначално публикувано от climamarket
тази зима цъфна поредния, но беше GA по памет (дано да не бъркам модела преди GC)
GA и FA беше предни зими Dindo беше писал за това през 2007-8 година.Тази зима имаше писано от фирми от Русе за 5 климатика от серията GE- 25-ци и 35-ци.За мен това е достатъчно.Уплашиха се от "шума" и вниманието на потребители във форума и въпреки обещанието така и не качиха снимки на спуканите тръби.
Има няколко теми във форума за МЕ и проблемите му с леда: https://forum.setcombg.com/index.php/topic,56210.0.html
Та това е писаното във форума, а колко е ненаписаното :monster ...
П.П. Пък какво отговаряш на хора които ги мързи да четат във форума и се изказват колкото да имат мнение ...
Цитат:
Първоначално публикувано от justify
Тази тема съм я чел и освен полемика, не виждам никакви конкретни доказателства. Аз съм потребител и за мен мнението на потребителите е най-важното, а не на фирмите. Във форума има много собственици на GE серията и никой не се е оплакал от спукан топлообменик.
Цитат:
Първоначално публикувано от justify
П.П. Пък какво отговаряш на хора които ги мързи да четат във форума и се изказват колкото да имат мнение ...
Това на кого ще отговаря climamarket си решава той. А твоите мнения във форума не ме интересуват. :jamaika
При тази зима която мина не само митсубиши късаха топлообменници в Русе.Имаше скъсани топлообменници и при Дайкин.А за замръзвания имаше от всички марки включително и топ модели.Митсубишитата които имаха проблем болшинството бяха от GC серията.