Колко Ток харчи при размразяване
Колко Ток харчи при размразяване това ме интересува когато мине на режим дефрост колко ток дърпа конвекционалния и колко инверторния колкото пише на табелката ли мерси предварително ли и ако има такава тема моля да ме извините неможах да я намеря :rolleyes:
Отговор: Колко Ток харчи при размразяване
Приеми, че харчат еднакво и че този разход е пренебрежимо малък спрямо оперативния такъв. :)
Зависи колко е заледено външното тяло. Една две минути надува на максимум за да го стопи ,а след това поддържа различно - 400..... 700 вата, докато изтичащата вода стане да речем 8 гр. или колкото е там според програмата му.Засичал съм между 50 и 100 вата консумация за еди цикъл на размразяване .
1 Прикачен файл(ове)
Това са ми измерванията за инвертор. Електромера е 600об./kWh.
Ето линк с типичен дефрост, само че при изключване на климатика. Може да се види как се изменя консумацията. Видео споделяне / VBOX7
Мерси много за изчерпателните отговори просто искам да науча повече за тия машинки и с такива отговори ми се изесняват нещата едно по едно :)
- - - Обновено - - -
Гледах и видеото и схемата така е при инвертора защото тои сам си контролира мошността значи по пътя на логиката конвекционалния дърпа толкова колкото му пише на отопление примерно както на моя е 1010 значи толкова ще харчи или колкото на охлаждане 1106 защото при тях нали няма промяна и са ОН ОФФ както се казва щом работи си дърпа колкото пише аз така го разбирам
Да така е ,но и външната темп. играе голяма роля за консумацията на конвенционалния климатик.В смисъл една е консумацията при +7гр. друга е при -10 гр.
Демек искаш да кажеш че примерно при 7 градуса ще изключва и консумацията на час ще е примерно към 600 700 вата на час а при -10 може да бачка нон стоп което е ще е колкото го дават за час нали правилно съм те разбрал :)
Искам да ти кажа ,че ако конвенционалния климатик за 1 час непрестанна работа при +7 градуса го дават да консумира 1 kw/h то при -7 гр. вече консумацията му за 1 час непрестанна работа ще е примерно 850 W.Колкото повече пада темп. навън толкова повече пада и консумацията и отдавната мощност на климатика.За това всеки климатик има сервизно в което е описано колко консумира и колко отдава и до колко работи дадена машина.Надявам се сега да ме разбра.
Да да и мерси много за отговора защото мислех че е точно обратното имам предвид мислех че колкото е по студено повече дърпа иначе ми беше ясно че дава по малко топло ама мислех че дърпа повече а то било друго яче :)
За да не отварям нова тема ще питам тук понеже виждам че има много компетентни хора въпроса ми е колко вата дърпа конвекционалния климатик когато си достигне градусите и изключи мерси :)
След като достигне зададената температура и спре консумира 10-15 вата може и малко повече зависи от климатика. Ако е добре оразмерен климатика би трябвало при + температури да работи не повече от 60% от времето и чак когато спаднат температурите под 0 да работи повечко.
Мерси за бързия и изчерпателен отговор :)
Както казах, консумацията за дефрост, не влияе съществено на общата. Ето и първия ми дефрост за сезона:
http://img855.imageshack.us/img855/1240/defrost2l.jpg
Страхотна диаграма показва всичко и интересно колко бързо пада температурата щом спре да духа топло а интересно е каде живееш че чак да има нужда от дефрост мисля че не е падало под 0 ? :)
Абе уж не е падало под 0-лата, ама тази сутрин си търсих стъргалката за лед.
Почти всичките стъкла на колата бяха в тънък лед. - почна се.