Отговор: Втора употреба климатици - част 3
Не позна. На един цилиндър, на отопление, десятката на дайсейкай от пета серия. Даже бях описал някъде как и кога се случва :)
P.s: Горната снимка ми заприлича на него. Някога европейската пета серия е била произвеждана в Япония... Моят е китайска сглобка, с надпис "made in japan". И пак слиза на 60W ;)
Цитат:
Първоначално публикувано от
dodo_pv
На един цилиндър, на отопление, десятката на дайсейкай от пета серия. Даже бях описал някъде как и кога се случва :)
Как и кога, може и да си писал... но не си писал къде. Единствено във въображението ти.
От 60те вата като се извадят 10-15W за външен и вътрешен вентилатор, още толкова механични загуби в компресора и фреона, най малко 5W електрически загуби в клапани и електроника са останали около 25 вата и като се вземе в предвид ниския коп при мин. обороти климатика става вентилатор духащ хладен въздух на стената. Какъв е замисъла?
10 - 15W е много голяма мощност за външния вентилатор при работа на този минимум. Замисълът за работа на 60W, според мен, е никакъв. Не ползвам машината при такива условия. Идеята е да се повиши ефективността на системата при по-ниски мощности, като се изключи единия цилиндър.
Цитат:
Kasap
Как и кога, може и да си писал... но не си писал къде. Единствено във въображението ти.
Лъжец ли ме наричаш или се изявяваш като психоаналитик от някое малцинство?
Става въпрос за двата вентилатора, поне 10тина вата им трябват. Как се изключва единия ротор? Външно с клапан ли?
айде и аз пуснах САМУРАИТЕ..ТОШО-22 гр.,МИЦУ-21 гр.,ШАРО-21 гр................външна температура-11 гр.,консумация-не ми пука,ватметър-липсва,резултат-ГОЛЯМ КЕФ
Цитат:
dodo_pv
Не позна. На един цилиндър, на отопление, десятката на дайсейкай от пета серия. Даже бях описал някъде как и кога се случва :)
P.s: Горната снимка ми заприлича на него. Някога европейската пета серия е била произвеждана в Япония... Моят е китайска сглобка, с надпис "made in japan". И пак слиза на 60W ;)
dodo как разбра че е китайска сглобка.Че е сбирнщайн е ясно.Аз като го чистих видях че темературния датчик е митсубиши ,сигурно има и други части но това може би не е толкова важно.Та масовия потребител е в заблуда че 5серия е японска ,така ли да го разбираме.
Може и да е японска серията, но машината ми не е сглобена в предприятие под японска юрисдикция. Японски стоки за европейския пазар се означават и маркират по различен начин. Съдя по това, как пристигат при нас продукти на Omron, Hitachi и някои други производители от Япония.
Steven73:
Здpaвeйтe! имaм зa peшaвaнe oтoплeниe нa 36ĸв м пoмeщeниe пъpви eтaж cтpoитeлcтвo oт нaчaлoтo нa минaлия вeĸ c виcoчинa 3,05м пoлзвa ce ĸaтo oфиc бюджeтът ми пoзвoлявa eдин oт двaтa вapиaнтa ТОЅНІВА 402ЅDR или РАNАЅОNІК 400СХR /втopa yпoтpeбa/ мoля зa ĸoмпeтeнтнo мнeниe и cъвeт.
1 Прикачен файл(ове)
Цитат:
Коя точно европейска машина сваля до реални 60 вата, че не съм виждал. Без да познавам японките, само питам?
Ето една европейска машина, която сваля до 70-72W реални, работеща в режим отопление. Стая 14кв.м. , с добра изолация, настроена вътр. температура 24C, външна 15-16C. Не е дайсекай 5. Предположения? :)
Скоро ще пиша в правилната тема по-подробно за плюсове/минуси на машината, разбира се според моите виждания.
На уреда:
първи ред - W
втори ред - VA
трети ред - cos(fi)
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=18025&stc=1
Изделие на Mitsubishi electric?
Toshiba Daisekai 8 10-ка . Машината е много добра като цяло, но има и дразнещи минуси, които вече са споменавани. Но ще пиша скоро, като понатрупам повече впечатления и измервания във вид на логове(вътр. температура, външна температура, моментна консумация).
Кажете колко изразходват за целия месец. Тая моментна стойност нищо не означава.
Не пиши глупости, които нямат нищо общо с реалността. Все пак тук на пасем трева. Заводски, японските инж-ове и дават 90 вата мин. консумация.
Цитат:
djenev
Ето една европейска машина, която сваля до 70-72W реални, работеща в режим отопление. Стая 14кв.м. , с добра изолация, настроена вътр. температура 24C, външна 15-16C. Не е дайсекай 5. Предположения? :)
Скоро ще пиша в правилната тема по-подробно за плюсове/минуси на машината, разбира се според моите виждания.
На уреда:
първи ред - W
втори ред - VA
трети ред - cos(fi)
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=18025&stc=1
Като видях този монитор и се сетих за един тъпичък въпрос. Някой знае ли електромерите на енергото дали изобщо отчитат този косинус фи?
Гледам, че на картината уреда показва 106 волт-ампера, а стойностите на този cos(fi) уреда ли ги мери или се вкарват ръчно?