Отговор: Втора употреба климатици - част 3
Ако това с глупостите се отнася за мен, вижте клипчето. Знам какво пише в сервизното за мин. консумация, обаче сякаш повече вярвам на реално измереното. Защото съм се нагледал на заявени минимуми по книга, а реално нищо общо, пъти по-високи.
https://drive.google.com/file/d/0B--...ew?usp=sharing
Уреда е с не лоша точност < Toleranz : ± 1% ± 1W typisch (max. ±2% und ±2W für: Messungen bis zu: 2500W; max. ±4% für Messungen über 2500W). Разбира се , не изключвам и възможността да се е повредил, но досега е мерил сравнително точно.
Jack Krauser,
уреда сам ги изчислява, отчита също напрежение, ток, честота. cos(fi) се изчислява активна мощност/пълна мощност, в случая: 72.4W/106VA = ~0.68
Битовите електромери не трябва да отчитат cos(fi), трябва да измерват само активната мощност.
Цитат:
Първоначално публикувано от
djenev
Jack Krauser,
уреда сам ги изчислява, отчита също напрежение, ток, честота. cos(fi) се изчислява активна мощност/пълна мощност, в случая: 72.4W/106VA = ~0.68
Битовите електромери не трябва да отчитат cos(fi), трябва да измерват само активната мощност.
Значи в случая битовия електромер на енергото ще отчете 72.4 вата, което е активната мощност, така ли?
Не , ще(трябва да) отчете активната мощност, т.е. 72,4W.
Цитат:
emil vasilev
Изделие на Mitsubishi electric?
хубава шега едва се сдържах да се изсмея с глас ,жената спи вече :))
Хайде следавщите коментари за модела, да бъдат в темата за него.
колеги и аз да се похваля вчера капарирах sharp AY-R28XC-w в магазина казаха че е с плазма йонизация и аспирация.
ако някой от по компетентните даде повече инфо, впечатления и всичко известно ви ще съм безкрайно благодарен.
Чакам ги в сряда за монтаж!
jibrone...
Параметри на климатизатора при 35°C външна температура (27°C в помещението):
Охлаждаща мощност: 2.8 kW (0.6 ~ 3.8), 9556 BTU (2048 ~ 12969)
Консумирана електроенергия: 470 W (140 ~ 950)
COP: 5.96 (коефициент на преобразуване – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 7°С външна температура (20°C в помещението):
Отоплителна мощност: 3.6 kW (0.5 ~ 7.7), 12287 BTU (1706 ~ 26280)
Консумирана електроенергия: 580 W (105 ~ 1980)
COP: 5.21 (коефициент на преобразуване – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 2°С външна температура (20°C в помещението):
Отоплителна мощност: 5.4 kW, 18430 BTU
Допълнителна информация:
- Аспирация за извеждане на замърсения въздух извън помещението;
- Plazmacluster - контролиран баланс между положителни и отрицателни йони, което води до почистване на въздуха в помещението и предпазва от натрупване на токсични вещества, мухъл и бактерии във въздуха и върху изпарителя;
- Контролирана влажност на въздуха;
- Информация върху вътрешната и външната температура, влажността на въздуха в помещението в %;
- Контролирано чрез таймер самопочистване на изпарителя след работа в даден режим;
Благодаря Alexanders дали някой има представа какво е минималното изискване за дължина на тръбите за този модел. Питам защото мястото където ще го монтирам позволява да монтирам външното тяло и от другата страна на стенатана гърба на външното да се монтира вътрешното, т.е. зида е 40см и до външното тяло още 20см горе-долу(не съм наясно как точно ще го направят) но не повече от 1м ще бъде дължината на тръбите. Това добре ли ще е за климатика да работи правилно или има други изисквания?
От какво зависи това колко да е тръбния път?
копа му не е ли 6.21, понеже го имам същия
Дъвкано е многократно за дължината на тръбния път ... Намерете и прочетете :taz
Цитат:
ilian
копа му не е ли 6.21, понеже го имам същия
Техническа грешка при писане от моя страна.
4 Прикачен файл(ове)
Днес и аз дочаках т.е. едвам се чупих от работа за малко по време на монтажа. Момчетата бяха много отзивчиви и приеха всичките ми мрънканици и изисквания, та дори поставиха допълнителната изолация която си бях взел, остава само да донадя още малко и после да мина всичко с алуминиево тиксо естествено без да сплесквам допълнителната изолация така остава въздух за допълнителна изолация, трябва да удължа и маркуча за конденза.
Тръбния път е 3,45м. При 5градуса навън и 21 вътре шарпа слиза до 310вата и след това изключва доколкото разбирам съм изключил автоматичния режим, но не съм 100% сигурен. Започвам да се боря с гугъл транслейт! ДУ е A621JB, а превода който ми дадоха е на 10 бутона от 26
А за функцията с вертикалните клапи си е чист гъдел, наистина е приятно усещането в краката но при 24градуса, при 21 не се усеща някакъв кой знае какъв комфорт.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=18052&stc=1https://forum.setcombg.com/attachmen...id=18053&stc=1https://forum.setcombg.com/attachmen...id=18054&stc=1https://forum.setcombg.com/attachmen...id=18055&stc=1
Безаварийно използване на машината. На първо четене, като гледам как е поставен трансформатора, предполагам че са използвали оригиналния кабел на машината, т.е. не са замасили нищо. Второ, един въпрос към теб? Така както е поставен (трансформатора), харесва ли ти? Лично за мен, това не е естетически изпълнен монтаж.
А за превода ги гони до дупка - не е нормално да продадеш подобна машина и да се подиграеш с инфото което даваш за него, относно управление и т.н.
мдааа,някой ги слагат близо или зад машината.бе тва да е проблема,а ората да не са длъжни да знаят японски........